Smarrig chokladkaka!
Fick ett recept på en chokladkaka (kladdkaka) av A-K idag.
Ugnen ska vara på 200 grader och kakan ska vara inne i 15-20 minuter. Skaka formen efter en stund, dallrar kakan mycket så ska den nog vara inne några minuter till.
100 g. smör / margarin
3 dl. socker
1 msk. vaniljsocker
1 krm. salt
4 msk. kakao
2 ägg
1½ dl. vetemjöl
Smält smöret i kastrull. Häll i socker, vaniljsocker, salt och kakao och rör om. Knäck ett ägg i taget och rör runt. Häll i vetemjölet och rör runt. Häl i smord form och sätt in i ugnen.
Lycka till!
Ugnen ska vara på 200 grader och kakan ska vara inne i 15-20 minuter. Skaka formen efter en stund, dallrar kakan mycket så ska den nog vara inne några minuter till.
100 g. smör / margarin
3 dl. socker
1 msk. vaniljsocker
1 krm. salt
4 msk. kakao
2 ägg
1½ dl. vetemjöl
Smält smöret i kastrull. Häll i socker, vaniljsocker, salt och kakao och rör om. Knäck ett ägg i taget och rör runt. Häll i vetemjölet och rör runt. Häl i smord form och sätt in i ugnen.
Lycka till!
Snällheter
Trackback