- folks.

Okej, ni glömde mig. Varenda jävel glömde mig på min 20-årsdag! Pappa kom visserligen ihåg att ringa, men han kunde inte ens bemöda sig att åka ut till Södertälje och säga grattis. Han har ju så ont i nacken... Och Camilla ringde inte själv, hon bad pappa ringa och hälsa grattis från henne. Jag tycker inte om Camilla. Jag tycker inte om den personen pappa har blivit. Camilla har gjort om min pappa till det sämre, fy skäms!

- ni har glömt.



Ni har glömt. Alla ni har glömt ^^












- hänvisning.






Ny blogg: basiil


















- jag är en falsk tjuv.

Har haft en mycket intressant sms-konversation med C idag. Enligt henne och hennes syster är jag:
  1. En feg orm
  2. En tjuv
  3. En falsk människa
Jag kan dessutom fara och flyga. Att hon ens drog in sin syster i det här, det förstår jag inte. Men, är det så det här ska gå till så kanske jag ska dra in mina sex syskon? Be dom skicka meddelanden till C och skriva att hon är falsk, en tjuv och att hon kan fara och flyga.. Äsch. Jag var på så dåligt humör förut, så när Maria skrev till mig på msn och frågade om jag skulle med till Xist så blev svaret JA - ganska snabbt dessutom ^^

Maria och Linda (kan inte hennes bloggadress i huvudet) mötte upp mig och Ticke på Karlbergs station. Gick till Xist, Maria och Linda var inne på lägermöte och jag satt och snackade med några andra mammor. Nej, fan vad dum jag är. Jag vill inte skriva i bloggen idag.. Jag orkar inte, jag måste sova! Får väl uppdatera mer imorgon eller något.. Någon dag när jag känner att jag kan skriva ordentligt.


image121
Min älskling.. Vad skulle jag göra utan Christopher vid min sida? Jag kan knappt minnas hur det var att inte ha barn. Jag önskar ibland att jag mindes ordentligt, men det gör jag inte.. Det känns som att han alltid har funnits här, jag har liksom alltid varit hans mamma. Åh, min guldsten.. På torsdag blir han 6 månader! Stora pojken nu ju. ska börja ge honom välling snart också, det är väl lika bra =/ Tänk att tiden går så fort när man har roligt..
Christopher, 070320
Min, bara min! ( och Tobbes lite grann) ^^

- everything i do, i do it for you.

Jag kan inte avslöja något överhuvudtaget. Det enda jag kan säga är att jag faktiskt, för en gångs skull, är hur jävla lycklig som helst! Det är ingen idé att folk tjatar på mig och frågar vad det är som har hänt - jag kommer inte säga något iallafall.
Jappjapp. Om åtta dagar blir jag 20 år *firar med att virka en grytlapp* Jag kommer få såååå roligt. Eller inte. Jag kommer inte ha någonting att göra, jag har inga pengar och folk kommer inte vilja träffa mig. Jo, mormor ska träffa mig. Hon kommer vid lunch någon gång den dagen och stannar ett par timmar tror jag. Jag undrar om pappa har lust att komma, antagligen inte. Går han omvägar för att slippa träffa på vissa människor skulle han väl hellre stanna hemma en hel månad så att han slapp träffa mig.. Äsch, är det så han vill ha det, så varsågod. Jag har iallafall skickat sms till honom om att jag inte klarade teorin.. Inte ens ett ynka "stackars dig"-sms fick jag tillbaka..

image120

- middagstajm.

Nu har vi ätit lunch, jag och Christopher. Han fick äta spaghetti och köttfärssås (det var en riktig höjdare!) och jag käkade tacos från i förrgår. Gottsi. När jag tog fram telefonen för att knäppa kort blev han jättesur på mig. Jag var tvungen att göra massa konstiga "iiiiik"-ljud och grimaser för att han skulle börja le lite grann ^^ På sista bilden är han glad utan min hjälp :P

image116

image115

image117

Efter maten fick han ligga på golvet en stund, det tyckte han om :)

image118

image119

Och nu ska vi nog sätta oss i soffan en stund oh kolla på film.. Blir antagligen Anastasia. Eller så tar vi bara någon Astrid Lindgren-film, det är enkelt och bra :)



Förlåt mig, jag är sär <3



Om någon undrar sååkte jag aldrig till minneslunden igår. Jag klarade inte av det, inte helt själv.. Men den 22/9 ska jag dit istället. Då VET jag några som ska dit iallafall. Punkt.



Ska ner till Örebro och hälsa på mamma den sista helgen i september. Ska bli kul, men vi får bara träffa henne i fyra timmar tror jag det var, sen måste hon tillbaka igen =/ Det är lite tråkigt..

- citat.

Tobbe: Kan du bestämma dig för om du orkar se den andra filmen efter att vi har rökt, druckit cola och tagit frisk luft?
Sandra: Jag måste röka först. Jag kan inte mig bestämma mig innan.


Ser ni det komiska i det hela? Haha, jag var nådigt trött ^^

- christopher.

Min Christopher ålar sig framåt med världens fart. Det han vill komma åt är alla dessa jävla sladdar! När han får tag i sladdarna så går man fram och säger "AJAJ!" och då tittar han på en med DOM stora ögonen och... Precis! Han flinar. Jaja, måste tydligen lägga av nu, vi ska ner på Kolgrillen och käka med T och C.

- ett år.

image114

Jag saknar dig. Elva dagar kvar nu..

- jag hänger inte med.

Allt har gått så himla fort. Från att vara ingen till att faktiskt bli någon. Det är ganska bra jobbat. Det är inte många som klarar det hos mig ^^ Och det mesta är förlåtet. Det här är något jag inte glömmer i första taget, men att förlåta, det är inte min svaga sida. Jag är glad iallafall :)



             
      
Melissa och Christopher på BVC förra veckan ^^

- i'm not orking anymore.

Minnen, minnen.. Jag kommer ihåg när jag och Nathalie bodde i Bro. i hade så jävla kul.. Chilenarna (som sen visade sig vara argentinare) som vi var med hela tiden.. Den kärleken, den kärleken.. Sen åkte dom tillbaka igen, E åkte först, drygt ett år senare följde D efter..
Festen vi var på hos Hanna var ju en ganska speciell upplevelse, både för mig och Lee ^^ Jag saknar oss så sjukt mycket! Och när vi tog taxin hem och jag (klantarslet själv) skulle köra moppe och slant på bromsen så jag gasade istället.. Vurpade med moppen, kunde inte gå ordentligt på två veckor typ, fick hoppa på kryckor istället, haha!
Sen träffade hon P och jag träffade Tobbe. Nathalie flyttade ut till Vallentuna och jag till Södertälje..
Nu har jag barn och Nathalie är.. Nathalie, helt enkelt. Allt vi skulle göra tillsammans, vi skulle ut och resa, åka till A, försvinna bort från allt.. Jag önskar att hon hade lite mer tid över till mig just nu, men ibland går det inte. Så enkelt är det. Men jag finns här, det vet du Nathalie!


Jag minns när du blivit fri, C. Du och Daniel satt utanför Konsum. Jag berättade att jag var gravid, men du trodde mig inte förrns Daniel hade sagt 1000 gånger att jag faktiskt var det. Världens största leende fick jag av Dig och du la handen på magen och sa "Välkommen då!". Shit, vad jag saknar dig. Om jag bara kunde träffa dig en endaste gång till.. Jag skulle säga allt jag aldrig fick sagt, jag skulle göra allt jag aldrig fick gjort. Har lyssnat på Saknaden är stor idag. Just nu lyssnar jag på 11:e september och jag kan inte låta bli.. Tårarna bara kommer, det är inte med mening.. Jag kommer aldrig kunna släppa det här. Jag kommer inte kunna glömma dig, kommer inte klara av det. Jag ska försöka komma över din död, men jag släpper det inte. Aldrig i livet. Jag kan inte, du sitter för djupt inne.. Fan! Att se dig varje dag, överallt, det gör så ont. Det är inte du, det är inte du, det är inte du! Imorgon ska jag verkligen försöka ta mig ut till minneslunden. Jag måste. Måste! Jag kan inte hjälpa det.. Förlåt.
Jag älskar dig, Chris.
image108





Att det är så svårt, det förstår jag inte.. Jag ska ut på balkongen och röka nu.. Förlåt igen.

- dagens låt.

Mario Vasques - Gallery

I can't take
Seeing you with him
'Cuz I know exactly what you'll be
In his gallery
It's just not fair
And it's tearing me apart
You're just another priceless work of art
In his gallery


- minnena slog ner mig idag.

Slog precis på tvn och upptäckte att vi inte har några kanaler. Skandal! Jag som skulle titta på Mean Girls ikväll.. Käka chips, dricka cola och äta lite glass (som Tobson f.ö. gick och köpte åt mig i all hast). Var tvungen att söka kanalerna igen för att vi inte har använt boxern på så himla länge ;/ Jaja, så kan livet vara ibland.

Snart är det 1 år sen och det känns. Jag har tänkt för mycket idag, varit för nära tårarna flera gånger. Varför, varför, varför? Jag orkar inte.. Årsdagen är alltid jobbigast säger dom, men om det finns TVÅ årsdagar då? Vad gör man då? Skit också, jag orkar inte.

Snart är min 20-årsdag här, och vet ni vad? Jag ska inte åka på läger med andra unga föräldrar och deras barn.. Jag ska väl sitta hemma och virka en grytlapp eller något *suck* På TRE år har jag inte kunnat fira min födelsedag. När jag fyllde 18 år åt jag starka mediciner för att jag precis hade opererat bort halsmandlarna. När jag fyllde 19 år var jag gravid. Nu när jag fyller 20 år kommer jag inte ens ha en tia till att köpa en ynka öl på Systemet (jag skulle aldrig gå in på Systemet för att köpa EN öl).

YEAH! Tvn funkar nu, så jag ska slå mig ner i soffan och känna mig nerslagen! :D


- varför, varför, v a r f ö r ?

Jag är slutkörd. Att ha ett skrikande barn en hel dag, det tar på krafterna. Jag orkar inte mer just nu..



Han skriker och skriker och skriker. Och Tobbe som säger att han är mammig. Så länge han får sitta i mitt knä är det lugnt, så länge jag bär omkring på honom är det lugnt. Men så fort jag sätter ner honom golvet så skriker han. GAH!

Nu ska jag ta hand om min lilla älskling, han vill vara med mig..

- fråga.

Hemkommen från Jakobsberg nu.

Haha, det är så patetiskt alltihop!

Varsågod. Det var så lite så.




Jag vet inte riktigt vad jag ska säga.. Jag vet verkligen inte vad jag ska säga, fast framförallt vet jag inte hur jag ska säga det! Åh, vad svårt allt är.



Imorgon är det årsdagen för olyckan. Fuckfuckfuck! Det har gått så snabbt.. Funderar på om jag ska våga mig ut till minneslunden imorgon. Jag vet inte om jag gör det, det är läskigt och jag kommer gråta. Fast jag har lovat Nathalie att vara hemma hela dagen imorgon, vet bara inte om jag kan hålla det..
Jag ångrar verkligen att jag inte åkte till sjukhuset och hälsade på Chris när han låg där. Jag ångrar att jag inte följde med på Rix FM-festivalen förra året.. Hade jag vetat att det var sista gången jag skulle se Chris i livet, då hade jag garanterat följt med!

- what if..

Urk, jag är trött. Hade hoppats på att få sova lite längre idag, men icke! Kvart i åtta ville Christopher gå upp, och ja.. Jag gick upp med honom. Jag satte honom i babysittern, ställde in den i badrummet och tog ett långt, skönt bad :) Christopher satt och lekte hela tiden.. Nu har både jag och Ticke käkat frukost, han fick päron/äpple-gröt och jag tog två mackor. Jag har bytt äckelblöja och torkat munnen. Hostat och snörvlat. Gäspat och hostat. Gäspat ännu mer och hostat ännu mer.

Jag tror jag kan sluta gäspa nu, för Christopher har somnat igen! Ska gå och lägga mig i soffan en stund, iallafall tills han vaknar igen.. Jappjappjapp.

- the girl.

Har varit hos Daniel idag. Träffade mamma, Sofie och Robert där också. Riktigt trevligt. Det kändes bra att träffa mamma idag, jag har verkligen saknat henne. Robert brände en skiva till mig med lite låtar som han och Daniel har gjort, ruskigt bra faktiskt! Hm.. Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer om den här dagen..


                Mamma och Christopher               


Imorgon ska jag hem till Big Family och sova där tills på måndag för då ska A-K vara barnvakt en stund åt Ticke (han har förresten fått sin namnskylt till vagnen nu!) för jag ska till Åkersberga och prata jobb.
Ska träffa Maria och Oliver en sväng också, länge sen nu ju! Måste pussa lite på Oliv :) Han har tydligen blivit en stooor fis nu, så nu kan man väl kalla honom för prutt, haha!

Jag blir irriterad på folk som inte förstår. Att låtsas som om ingenting har hänt är väl inte det smartaste man kan göra? *dunkar huvudet i en skåpslucka fyra gånger* Dumma brud, att du inte förstår. Nästa gång kan du väl sluta låtsas som om ingenting har hänt? Okej. Hon är kär säger hon. Mm, eller hur.. Jättekär enligt henne men JAG DÅ?! Äh, tänk inte på mig. Jag bryr mig ändå inte. GAAAAAH! Och ja, en simpel jävla flugskit.. Det är precis vad hon är. Den där..

Jag har inte skrivit något om Christopher på rätt länge, det vet jag. Han är stor nu, han ålar sig framåt med världens fart, ibland fattar jag inte hur han orkar med det! Han lägger armarna i kors, tar sats med benen och skjuter ifrån. Det ser ut som att han bara ligger och njuter av att han äntligen kan ta sig fram. Jag förstår honom, han måste tycka det är superkul.. Men så har vi det där med barn och sladdar.. Av någon anledning verkar barn älska sladdar, Christopher inräknad. Han gör allt för att komma åt sladdarna, men det är AJAJ! Och han blir lika sur varje gång han inser att det inte funkar.. Inte den här gången heller ^^
Min älskade son blir snart ett halvår, sex månader gammal. Jag, Sandra Johanna, kommer ha varit mamma i ett halvår om 11 dagar. Jag ska inte ljuga. Livet är definitivt inte en dans på rosor när man har barn. Ett barn har sina skrikperioder, ett barn har sina glada perioder, ledsna perioder.. Ja, ni fattar. Christopher är oftast hur glad som helst, men nu när tandköttet har svullnat upp så kan det vara ett rent jävla helvete att försöka orka med. Att vara med honom själv en sån dag kan innebära döden nästa, typ. Man kreverar nästan, önskar att man kunde trycka på en knapp så att tänderna ploppar fram bara sådär! Men se, det går inte. Men ja, andra dagar är han heeelt underbar. Jag kan inte hjälpa det, men jag älskar min son. Att han föddes gav mig verkligen någonting att se fram emot varje dag. Utan honom, vad hade jag då gjort nu? Antagligen hade jag varit någon annan stans. Inte hemma helt enkelt. Jag hade umgåtts med någon. Vem som helst, faktiskt. Christopher, Christopher, Christopher.. Vad kan man säga? Han blir större och större. Han säger mamma (hah!). Han försöker leka med sin äldre kompisar (dom springer/kryper visserligen iväg väldigt fort, men ändå). Jag älskar helt enkelt Christopher. Bara sådär, ingen förklaring behövs nog..


                                                            
         Melissa och Christopher                                      Några dagar ung, min älskade son.


Dumma, pantade du. Fatta, förstå.

Allt är stabilt nu, inget är trasigt. Jag lagade maten, så den blev hel!



JAG

Jag andas in och ut, samma luft som du
Och dina ögon är blåa och mina är gröna
Golvet är hårt, vattnet är vått och sängarna sköna
Vi vet ingenting och ändå vet vi väl allt
Om något är fel - ta det då kallt
Jag är osäker på mig men inte på dig
För när du säger nu, så menar du nu
Och en sak är säker och det är att jag
Fyller tjugo små år om bara några dar!

image107

- teori, vad är det?

Jag har precis gjort teoriprovet för körkortsbehörighet B. Man kan högst få 65 poäng, kravet för att klara provet är 52 och JAG FICK 51! Ja, det är måttligt irriterande. Jag kommer inte gå och deppa ihop. Jag var ETT poäng från att klara det, så det är bara att jag går dit och gör om provet igen. Så enkelt är det.

- hm..

Upptäckte att jag visst hade lagt upp två av bilderna tidigare. Men det fixar jag nu!

När Ticke sover ska han ha sin Tiger och Pussen bredvid sig.
image99
Min son ska bli nyhetsankare när han blir stor ^^
image100

- pics, folk, pics!

Jag har tagit massa bilder på Ticke den senaste tiden, men det har inte blivit av att jag lagt upp någon av dom.. Men, nu kommer tre bilder som jag är rätt säker på att jag inte har lagt upp tidigare :) Ticke växer och mår inte så bra för tillfället. Han är lite sjuker, snorig och så.. Ganska jobbigt, men jag ska spruta in koksaltlösning i näsan på honom imorgon om det inte har gett sig tills dess.
Imorgon ska vi på en liten utflykt ^^ Jag och Ticke, C och M, I och L ska till IKEA. Barnvagnsmaffian är på G igen! Haha..
Den 20/9 fyller jag 20 år. Kommer få en ganska tråkig födelsedag tror jag.. Ska åka på läger med ett gäng unga föräldrar från
Xist och vi blir borta till den 22/9. Visserligen tror jag att det kommer bli kul där, men ja.. Ni förstår mig säkert liiite iallafall ^^
Sofie, jag vet att du läser min blogg. Du kan få säga till alla vi känner att jag vill ha pengar i födelsedagspresent. En hundring var räcker, för då kanske jag har råd att göra halkbanan den 1/10.. Det kostar ju lite grann ^^ 1400:- är inget jag hostar upp direkt, speciellt inte nu när jag inte har någon inkomst överhuvudtaget.. Men det lär jag få snart förhoppningsvis! *jublar och hoppar på ett ben*

Nu ska jag följa med Tobson ut och röka, sen ska jag antagligen gå och lägga mig.. Om jag nu kommer ihåg att göra det ;)



Säg någon gång när min lilla Ticke inte skrattar och ler..

image96
Bilden är tagen i juli.
image97
Ticke är helt koncentrerad på sin leksak..
image98

- fulkärring.

Jag undrar när Tickes skylt behagar dyka upp.. Var inne på Babyland med A-K förra veckan och beställde en namnskylt till vagnen. Superduper :)
Senare idag så blir det BVC för oss.. Christopher fastnade ju med armen på något konstigt sätt igår när Tobbe skulle vända honom från mage till rygg. Det är sånt som händer ibland ;/


Yeey! Tobbe ska massera mina små axlar, äntligeeeen.






Du är bortglömd, nerröstad, försvunnen.

- dagens låt.

Aventura - Obsesion

No es amor, lo que tu sientes, se llama obsesion
Una ilusion, en tu pensamiento
Que te hace hacer cosas, asi funciona el corazon



- i used to cry for things like this.

(but now i hold my head up high).

image95

Sitter med Christopher i knät.. Han är jättetrött, men han vill inte sova. Har provat ha honom i spjälsängen, men han vägrar. Vagnen - vägrar. Golvet med en filt över sig - vägrar. Han ska vara hos mamma. En liten mammagris har jag fått mig! Jag har en maskin tvätt på G nu, den ska bara tvättas klart, sen är det dags att hänga den. Måste till Telgebostäder idag (om vi inte kan fixa det där hemma..) och till Försäkringskassan.. Ska ansöka om nytt bostadsbidrag (IGEN!).. Ska ringa C sen också, och väcka Tobbe måste jag göra. Vi ska äntligen borra hål i väggen så att vi får upp den där förbannade tavlan!

Hm..
image90
Såhär fint håller jag min flaska när jag äter!
image93
När jag har ätit somnar jag i vagnen.. *gäsp*
image91

- chlorine, chlorine, chlorine, chloriiiine.

Det stinker klorin i hela lägenheten så vi håller på att packa ihop oss.. Vi ska hem till Tobsons föräldrar och sova där - jag vill ju inte förgifta min egen son!

Det sticker i näsan, kliar i halsen.. Dags att gå? Mm.

- j'adore.

Nu är det för mycket på en gång. Tankarna bara springer runt i huvudet och det finns ingenting som går att stoppa dom. Jag tänker för mycket på mig själv, för lite på oss. Jag hade kunnat hjälpa till - jag är feg och vågar inte säga något  - men jag gjorde ingenting. När jag var liten var Nalle Puh min stora hjälte - jag vet, han är inte smart.. men vi är så lika varandra - och världen var min stora skräck. Idag är Christopher min stora (lilla?) hjälte och jag själv är min stora skräck. Jag är konstig. Jag får för mig att jag hör saker som inte ens har sagts. Jag ser saker ingen annan ser, jag orkar inte! Men, jag lever iallafall..



Christopher är stor. Han kan sitta utan stöd i flera minuter, han säger mamma (maaaammaaa) och pappa (abaaabbaaa) och han ler och ålar sig framåt och snart börjar han lrypa och sen kommer han gå och springa och sen kommer han hem med första flickvännen och ber mig dra åt helvete och han är ute på kvällarna och dricker och röker och åker moppe och han bråkar och slåss och han skolkar från lektioner och struntar i vad lärarna säger och han ler och skrattar och fimpar ciggen i askkoppen på balkongen och säger att han har slutat röka för han ska inte bli som sin mamma och sen gråter vi en skvätt (iallafall jag) över att det inte finns något av allt det gamla kvar och hans kusiner har han aldrig träffat varför varför varför, är det något fel på oss eller är det bara det att ni inte mår bra?

- dagens låt.

Dunka mig gul & blå - Frida

Jag vill se ut som svenska flaggan när du är klar
Mörbultat, underbart
Dunka mig gul och blå
Jag vill att du ska komma om och om och om och om igen
Japp, japp... Dunka mig gul och blå