Tips på vinterkläder?

Jag har suttit och kikat runt lite på Tradera och hittat väldigt fina kläder som jag vill buda på... Men jag vet inte om jag vågar göra det utan att fråga T, för det är han som har alla pengar nu. Men åh, jag måste hitta bra vinterkläder till Christopher! I år vill jag inte ha en overall, för jag tyckte bara det var så bökigt förra året... Jag vill ha termobyxor och en tjock jacka istället. Vi får helt enkelt se vad det blir för något, det beror ju självklart på vad T vill ha också. Men jag tycker det börjar bli dags att köpa sådant nu! Är det någon som har något tips på bra vinterkläder?

Visste ni att...

.. i närheten av Gubbängen ligger det ett ställe som heter PUNGPINAN?
.. neråt i landet finns det ett ställe som heter SEXDREGA?
.. en bit härifrån ligger ett ställe som heter TROSA?
.. HANDEN är en ort?
.. jag har TRÅKIGT?

Nu har Louise och Jouline åkt hem igen.
Back to Newbuying (fritt översatt och tolkat av Sandra K. 080831). GRATTIS, Jouline! Idag är du 5 månader gammal.

Hela vägen från Södertälje Syd till Fornhöjden har Christopher varit en svärmorsdröm... Nja, inte riktigt. Snarare en liten mardröm som man helst inte vill drömma. Han satt och gapade och skrek hela vägen, jag fick inte nudda hans vagn - inte ens med knät! Så fort jag råkade stöta till vagnen blev han jättearg och skrek "Neeeej, mamma!". Han slängde saker omkring sig hela tiden också, nappen kastades ut på golvet i bussen, han slängde iväg Snuttis och flaskan. Han drog av sig skorna och slängde på golvet, stumporna åkte också ner en liten vända. När jag sa till honom på skarpen "Det får faktiskt räcka nu, Ticke!" så skrattade han. Han tittade mig i ögonen (kändes det som i alla fall) och s k r a t t a d e ! Och jag fick förresten en tillsägelse av en annan mamma på bussen upp mot Fornhöjden idag. Hon sa till mig att hennes barn låg och sov och att han (Christopher) måste vara tyst. Jag sa till henne att det inte är så lätt att få honom tyst när jag inte vet vad han vill och hon svarade med någon dum kommentar... Åh, jag blev så förbannad på henne! Varför ska folk alltid lägga sig i när ens barn skriker? Det är så himla ofta folk stirrar ut en om man har ett skrikande barn som inte är tyst ens fem sekunder för att hämta andan. Oftast brukar jag stirra tillbaka och säga någonting i stil med "Ska inte du läsa tidningen som du håller i? Eller hittar du några intressanta artiklar i min sons panna?!". Det brukar hjälpa, men det har hänt att kvinnan / mannen som stirrat bara suckat och fortsatt titta ut oss.

Till något helt annat; Imorgon är min första riktiga arbetsdag! Jag börjar klockan 8 och slutar klockan 16. Efter det ska jag göra någonting som bara är för mig. Vad det är kan ni få veta imorgon, för nu ska jag läsa lite bloggar och så...

Samsung u600

Jag saknar min gamla Samsung-telefon! Jag försöker övertala Louise att byta den mot mitt Super Nintendo så att jag får tillbaka den telefon igen, men hon är väldigt svårflörtad... Jag ska ändå försöka bearbeta henne så pass bra att hon i alla fall pratar med hennes pojkvän om det, för jag vill verkligen ha tillbaka den! Har inte haft den sen i somras någon gång (förra året alltså), men det var först idag jag kände hur mycket jag saknade den. Snyft.

Jag har ett myggbett i kylskåpet!

Idag har det varit en väldigt seg dag. Vi var hemma i flera timmar innan vi ens började göra oss i ordning. Vi hann t.o.m. äta lunch hemma! Potatisbullar, lingonsylt och stekt bacon blev det och Ticke älskade det!

Till middag blev det fyla små lättel, flitelad banan med glass och Coca-Cola att dricka.
Supergott var det och vi fick den bästa servicen också eftersom det var på vårat stammisställe. Nu ska Louise följa med mig ut och röka, kanske uppdaterar mer senare...

Jouline, Jouline, Jouline, Jouline!

Nu är Louise och Jouline här. Dom ska stanna tills på söndag, så det blir fullt hus här i helgen. Eller ja, två personer extra gör inte så stor skillnad just nu... Det känns ju ändå som att jag har folk springandes här dagarn i ända. När vi gick från affären förut och skulle hem till mig så såg jag att det var massor med mygg som var ute och övningsflög. Louise sa att hon inte har något myggnät hemma så jag sa: "Men jag har ett myggbett hemma som du kan få!". Haha, ibland närman ska säga någonting, men tänker helt annorlunda, så blir det så fel! Jag menade ju självklart myggnät, men det lät så roligt och Louise fick en bild i huvudet av att jag hade ett litet myggbett liggandes på en tallrik i kylskåpet.

 Båda barnen sover nu, Jouline somnade precis. Louise vann den här omgången också! Vi ska sätta oss i köket och spela kort eller YATZY tror jag. Kommer nog bli sittandes där inne ett tag och prata om gamla minnen från tiden på Katarina 2.
Imorgon ska vi ner till Statoil, för Louise måste pumpa ena däcket på hennes vagn. Jag tror att det blir en liten sväng ner på stan också, men det beror på hur vädret är.

Nu ska jag fortsätta vara social. Det blir nog inget mer bloggande idag, så jag säger godnatt!

Jag kan inte tro att det är sant!

T berättade nyss för mig att han precis har beställt min födelsedagspresent. Han har inte berättat vad det är för något, men han kunde tala om vad det stod på prislappen. Dryga tusenlappen fick han betala, och jag har ingen aning om vad det är!

Äsch.. Jag måste gå och lägga mig nu. Jag kommer vara en liten zombie imorgon annars...

Your blue eyes can hyptonize..

Efter att ha läst ett inlägg hos TUMADRE, så bestämde jag mig för att prova att leka lite med bilder. Det blev dock bara en bild, men det får räcka för idag. Jag tänkte försöka göra lite mer med fler bilder imorgon om jag har tid vill säga, för Louise och henens dotter kommer kanske hit i helgen! Det skulle vara så himla roligt om dom gjorde det, det var ju så länge sen vi sågs. Och eftersom dom bor i Nyköping blir det inte så att vi träffas speciellt ofta, tråkigt nog.


Jag behöver klädtips!

Jag skulle så gärna vilja köpa lite nya kläder till mig själv! Vet du någon bra sida där det finns snygga kläder som inte är alldeles för dyra? Tipsa mig!

Massageakuten.se

Nu är vi hemma igen efter dagens alla strapatser! Först bar det ju av till dagis imorse där jag lämnade Christopher. Idag var första gången han skulle få vila där. När vi hade sagt hejdå gick jag och mötte upp Carro och hennes syster som satt på Nancy's och åt frukost och jag tänkte göra detsamma, men jag fick ta med mig skagenbaguetten för att I blev tokallergisk när en tjej med hund kom in där. Det borde ju verkligen vara förbjudet att ha hundar och sällskapsdjur inne på caféer / restauranger, för rätt vad det är så dyker en allergisk människa upp och får slaganfall...

Nu ska jag ut på balkongen och röka. Christopher ligger och skriker i sin säng, men han får ligga en stund till annars lär han sig att mamma kommer så fort han säger till..

Hallå skvallerpressen!

Jag har diskat och pysslat lite nu ikväll. Det blev dock inte så mycket gjort, för Christopher vaknade och var jätteledsen, så jag gjorde en flaska välling till honom och sen fastnade jag vid TV:n ett tag innan T ringde mig för att säga godnatt. Eftersom han redan har sagt god natt nu borde jag också göra det...

Så, god natt allihopa!

Är det mig det är fel på?

Jag har haft problem med Tradera i över en månad nu. Jag kan inte ladda upp bilder när jag ska lägga upp auktioner! Det är så himla frustrerande, men jag kan ju inte göra något åt saken. Jag har provat använda båda FireFox och Internet Explorer, men varken eller fungerar... Vad ska jag göra åt saken?

Jag blev bortknuffad av min egen son!

Idag gick det jättebra på dagis! Det var ju andra dagen som jag skulle gå därifrån idag, så jag sa till Christopher: "Mamma ska gå och jobba nu, får jag en kram?". Han tittade på mig och sa "Nej!", knuffade bort mig och sprang till sin fröken och kramade henne istället. Jag gick bort till personalrummet och satte mig och efter en timme gick jag för att hämta Christopher. Han blev jättearg när jag kom dit, han sprang iväg från mig och skrek "Neeeeej!" flera gånger... Det är ju jätteroligt och superbra, för man ska ju gå när det är som roligast säger dom. När vi hade sagt hejdå gick vi för att träffa Carro, Melissa och I. Åkte och hämtade I's dotter L på dagis och sen gick vi till en lekpark här i Södertälje.

Nu är jag och Christopher hemma och vi har ätit middag, badat, borstat tänderna och allt som man ska göra. Det blev tacos till middag idag och Christopher älskade det! Han ville ha mer mat tre gånger, och det fick han också. Jag har köpt hem äpplen, satsumas och jordgubbar som jag ska mumsa på ikväll! Till jordgubbarna har jag grädde, men det blir inte så mycket av det för min del...
Idag kom jag förresten ihåg att köpa schampoo och balsam! *kors i taket*

Token skrattar och ler

Vi ska snart bege oss till dagis. Christopher sitter på golvet och leker med en av mina väskor just nu... När vi har varit på dagis ska jag köpa lite lego till Ticke, för hans mormor har lovat att han ska få det. Då blir han nog glad tror jag. Det är nog dags att byta blöja på unge herrn, klä på oss bägge två och sen far vi. Jag vet inte vad vi ska göra efter dagiset, kanske träffa Carro och Melissa en liten stund...
Christopher sitter just nu och skrattar som en liten tok! Han har ingenting att skratta åt egentligen, men han gör det ändå... Övertrött, kanske?

Och försäkringskassan hörde mina böner...

Ni som har följt min blogg ett tag lär veta att jag var måttligt irriterad på Försäkringskassan. Jag anmälde och begärde föräldrapenning i juni, den tolfte för att vara exakt. När ingenting hände fick jag hem blanketter därifrån som jag fyllde i och skickade in, sammanlagt blev det runt sju gånger. Allt som allt har jag anmält och begärt FP nästan TRETTON gånger, men ingenting hände! Förra veckan följde T med mig in på Försäkringskassan, men då kunde dom inte hjälpa mig (inte någon annan heller) för att det var något fel på deras datasystem. Samma dag ringde dom från Försäkringskassan och sa till mig att komma dit dagen efter och prata med henne vi hade träffat. Sagt och gjort; jag gick dit. Dom hjälpte mig att fylla i blanketten och sa at tjag skulle få min föräldrapenning i september (den 27:e) eftersom det är minst 30 dagars handläggningstid... Men hon som hjälpte mig måste ha fixat någon slags högprioritering på mitt ärende, för jag har fått pengarna nu! Det är verkligen välbehövt! Dels slipper jag leva på försörjningsstöd via soc. nu och dels så kommer jag t.om. ha lite pengar över. Tack, M på Försäkringskassan, för hjälpen!

1 + 1 = 1

      




Kärlek?

Jag sitter bänkad i soffan nu och tittar på "En Prinsessas Dagbok". Jag lär sitta här hela kvällen, för jag älskar den här filmen! Jag blir alltid alldeles kär och så ryser jag över hela kroppen när jag ser den... Fast jag gillar inte karaktären Lily.

Jag ska börja skriva igen. Inte skriva mer i bloggen alltså utan i min Svarta Bok. Den fick jag av T's lillasyster när jag fyllde 18 år, för 3 år sedan. I den skriver jag ner mina privata tankar, dikter, och lite sådant. På vissa sidor finns det bara en mening... Den boken betyder väldigt mycket för mig, just för att jag har skrivit så pass privata saker i den att jag inte vill riskera att det hamnar i fel händer vilket det lätt kan göra på internet.

Nu tänker jag gå och förgifta mig själv en liten stund. Jag ska ringa upp lille T också.



Christopher och hans pappa.
Kärlek.

Du finns i våra hjärtan..


Mamma tar farväl av sin pappa...

Ja, jag lever!

Det har verkligen inte blivit mycket skrivet i min blogg på ett par dagar... Men det har ju sina orsaker. Igår var jag på begravning.. Den var jättefin och prästen som höll i begravningen var väldigt bra. Han var helt lagom, inte för mycket eller för lite. Fast det är klart, det kändes ju självklart väldigt hårt att vara på min morfars begravning. Söta, rara morfar... Det var så många känslor som svalalde upp hos oss som var där, vissa grät, andra höll tårarna inom sig. Jag har inte riktigt smält allt som har hänt ännu, så det blir inget mer bloggande om begravningen och så idag.

Bloggtorka #1

Det har verkligen inte varit lätt för mig att blogga idag! Min lillebror och lillasyster är här och vi har ätit middag och pratat och så. Idag åt vi tonfiskröra med pasta.

(inlägget skrevs igår, men eftersom min lillebror är ett litet datafreak så blev det inte mer uppdaterat...)

        
Sötnosen har en godispåsemössa på huvudet

Idag är det dags för begravning. T kommer hit om ett tag och jag ska snart fixa mig i ordning. Mamma och Amanda är nere på stan och köper vita rosor till morfar och nya skor till mamma. Amanda skulle köpa en laddare till sig eftersom hon fick en nygammal telefon av mig igår. Min svarta LG-telefon var det hon fick.
Christopher är hos Therese och co. nu. Vi var på dagis mellan 10 och 11 och det gick hur bra som helst! Han struntar i om jag är där eller inte och det känns jätteskönt. Imorgon ska vi vinka för första gången, får se hur det går... Det lär ju inte bli några problem, med tanke på att han har tytt sig till en i personalen på hans avdelning.

På torsdag ska jag till soc. och prata om min ekonomi. Försäkringskassan höll ju på att fuffla med min föräldrapenning, så det var nära att jag inte fick någon över huvud taget. Men det är fixat nu, så i slutet på september får jag äntligen dom pengarna! Under tiden kommer jag vara tvungen att leva på försörjningsstöd. Igen... Men det blir bara nu i augusti också, eftersom jag får både min lön (antagligen) och föräldrapenning nästa månad.

Nu ska jag hoppa in i duschen en snabbis och sen ska jag sminka mig. Kanske är dags att käka lite frukost också?



Nordman @ Torekällberget

Vi skulle egentligen ha åkt till Torekällberget idag för att se Nordman. Som ni säkert förstår blev det ingenting av med det. Christopher var väldigt trött redan vid 17.30, så vi käkade lite middag och sen fick han gå och lägga sig. Det tog dock ett bra tag för honom att somna, men Jonathan gick in till honom efter en liten stund. Han sa till Ticke att vara tyst, och det blev han också.

Imorgon blir det nog en lugn dag för oss. Amanda kommer hit framåt kvällen någon gång, så det blir väl till att äta lite mat och spela lite kort eller något annat spel kanske. Freddy, Tony och mormor var här idag och hämtade elfenbenstavlan. Roligt att träffa dom igen, speciellt Tony, för det var bra många år sen vi sågs. Fast han var ju inte särskilt pratglad... Fick i alla fall lite bilder tagna, några på mormor och ett par på Freddy och Tony. Tänkte lägga upp dom på bilddagboken imorgon och då tänker jag även passa på att lägga upp ännu fler bilder från Danmarksresan. Det är så himla fint där! Jag håller det jag har sagt om Danmark - jag tänker flytta dit sen. Christopher kommer få lära sig danska medan vi bor i Sverige, T kommer börja prata både svenska och danska med honom, och så kommer vi säga till hans farfar att prata enbart danska med honom. Synd bara att jag inte kan finska, för då hade Christopher fått lära sig lite av det språket också..

Nu är det dags för mig att gå och nanna kudde så att jag är pigg och glad imorgon. Godnatt och sov så gott, allihopa!

Lugna Gatan är och hälsar på

Nu är det Lugna Gatan här. Christopher ligger och sover middag, har gjort det i 45 minuter ungefär. Jag ska också lägga mig och vila en liten stund tills han vaknar. Igår kväll tog jag hand om disken innan jag gick och la mig, så nu är det fint i köket igen. Jag tvättade en maskin kläder igår också och den är torr och instoppad i garderoben. Har precis hängt ännu mer tvätt, men nu finns det ingenting mer att tvätta. Skönt! Satt i telefon med Maria ett bra tag också, pratade om dagis, lägenheter och allt mellan himmel och jord. Jag ska försöka åka till Jakan nästa helg, på lördagen, och träffa Maria och Oliver och Kim. Tänkte försöka få med mig lilla T också. Nu ska jag gå in i sovrummet, ska bara ringa mamma först och höra var hon tog vägen...

Mammas lilla hjärta

Idag blev det inte mycket gjort här hemma... Jag ska snart hänga tvätt och diska upp middagsdisken, sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Kanske går och lägger mig så att jag, förhoppningsvis, får sova hela natten. Det är oftast inte Christopher som väcker mig - jag vaknar själv. Jag vaknar och känner mig ensam och övergiven och är alldeles mörkrädd. Oftast är det för att jag saknar. Jag saknar att sova bredvid någon. Jag saknar att sova bredvid mitt stora hjärta.

Jag lägger ut en bild på en grej som mamma sydde till mig för ett tag sen. Jag vet inte om jag har gjort det, och om jag har det så får ni se den igen. Jag är nöjd med den, jag älskar den!







Hur orkar man bråka om ett barn på det sättet?

Christopher ligger i sängen nu med en flaska välling, snuttis och nappen. Förhoppningsvis somnar han inom kort. Själv är jag så trött att jag snart ser stjärnor, men jag tänkte vänta en timme eller två till innan jag går och lägger mig. Har suttit och läst igenom två olika bloggar som handlar om samma sak; Ett barn. Det är ju helt sjukt att folk orkar hålla på att bråka sådär. Hade det varit jag så hade jag struntat i att ta diskussionen med barnets andra förälder, jag hade gått till Familjerätten istället och bett om hjälp via den vägen. I slutändan är det ju bara barnet som far illa, men det inser de vuxna oftast alltför sent. Och en sak till... Om jag skulle lämna över Ticke till T, så skulle inte jag kalla det för att T sitter barnvakt åt Ticke, inte heller att han passar honom. När man passar ett barn tycker jag att man är barnvakt, alltså åt någon annans barn.

Nu ska jag sätta på TV:n en stund och drunkna i olika filmer / såpor. Eller så tittar jag på någon film på datorn istället.

Radhus och dagis

Christopher somnade i vagnen medan jag sprang på toaletten. Det tog tre sekunder, sen hörde jag hans snarkningar. Han var jättetrött, så det är bara bra att han sover en stund nu. Att vara på dagis tycker han är jätteroligt, idag blev han jättearg när vi skulle gå därifrån. Han skrek och slogs och sparkade - han gjorde allt för att komma loss från mig! Men jag gav mig inte, jag sa istället till honom att vi skulle gå till lekparken en liten stund innan vi skulle bege oss hemåt. När inte det hjälpte sa jag att han får komma tillbaka på måndag och nu måste vi gå, för dom andra barnen ska äta mat. Då blev han knäpptyst, tittade på mig och suckade lite... Sen sa han "maaaat!". Så nu är vi alltså hemma för att egentligen äta lunch, men eftersom Ticke sover så åt jag min lunch själv. Fiskbullar med dillsås och ris. Jätegott och enkelt att göra när det inte finns så mycket annat att välja på...

Jag vet inte riktigt om vi åker ner på stan idag i alla fall. Vädret är väldigt skumt, och jag skulle nog egentligen hellre stanna hemma och mysa lite. Titta på TV, gå och ploka och dona, lägga in tvätt i garderoberna...

Förresten, det jag ska göra imorgon som jag skrev om igår... Det blir ingenting av med det. Jag och T skulle åka och kolla på radhus, men eftersom han är som han är (inte bra område, det är kallhyra, blablabla) så blir det ingenting av med det. Jag har tackat nej till radhuset nu och kommer inte fortsätta söka något mer sånt. Från och med nu är det han som sköter allt vad boende heter.

Kaffe, saltade solrosfrön och en bra bok!

Jag ska förflytta mig ut på balkongen alldeles strax, har redan plockat ut mitt kaffe och solrosfrön ut dit. Nu är det bara boken och jag som fattas. Ni som gillar Camilla Läckberg bör läsa Sjöjungfrun (den senaste). Jag har inte ens kommit till halva boken ännu, men jag är redan fast.

Nu lockar balkongen på mig, så vi ses sen!

Sover du oroligt?

När jag stod och lagade mat tidigare så satt Ticke i sin stol och väntade på att få äta. Det tog kanske max en halvtimme att göra maten idag, och eftersom han ville sitta i stolen så fick han göra det. Det fanns dock ett litet problem... Han tvärslocknade efter kanske tio minuter, upptäckte det efter kanske ytterligare fem minuter. Så där satt han... Bestämde mig för att lyfta över honom till sin säng istället, byta blöja, ta på pyjamas och allt sånt, så det gjorde jag. Men nu finns det ytterligare ett problem; Ticke sover väldigt oroligt. Han har vaknat kanske tio gånger sen jag la honom i sin säng, han vaknar och gallskriker och är alldeles kallsvettig. Jag tror att det är alla nya intryck han får just nu... Dagis, nya platser, nya ansikten... Eller vad tror ni?

Latte Macchiato

Jag har fått Christophers inkolningsschema nu. Imorgon är vi där från 10-11 som vanligt, men nästa vecka börjar det på riktigt. På tisdagen, närmare bestämt, är det dags att vinka hejdå. På onsdagen äter han lunch där, på torsdagen äter han lunch och vilar och samma sak på fredagen. Jag måste säga att han är så himla duktig! Eller ja... Jag är så himla duktig! Det är så många föräldrar (framförallt mammor) som klagar på att det är så jobbigt att lämna barnet på dagis, till fritt främmande människor. "Det skulle vara mycket bättre om h*n fick vara hemma tills h*n är i alla fall 2½ år!" Yeah, right.. Den största anledningen är nog snarare att det är väldigt jobbigt för mamman att inte få vara med sitt barn dygnet runt. Att inte kunna lägga barnet för att vila middag osv. Men vet ni vad? Du borde tänka lite på att ditt barn antagligen har mycket roligare på dagis än hemma hos gamla, tråkiga mamma. Massor av nya kompisar har barnet helt plötsligt fått och språket utvecklas ännu mer hela tiden... Ah, jag älskar dagis! Men ja, jag är väldigt "jag-vill-vara-hemma-med-Christopher-och-bara-mysa-på-dagarna"-sugen. Nog om det.

Idag har  ä n t l i g e n  Försäkringskassan fixat med min FP. Så den borde betalas ut i september... Förhoppningsvis. JAg har varit på biblioteket idag också och lånat Sjöjungfrun av Camilla Läckberg. Av det lilla jag har läst hittills så tycker jag att den verkar vara väldigt bra.

På lördag händer en riktigt spännande sak! Vad det är får ni reda på då, men jag hoppas verkligen att turen är på min sida för en gångs skull!

525600 minutes.

Om en halvtimme beger vi oss till bussen. Idag blir det bara jag och Christopher (T följer alltså inte med) på dagis. Jag har inte hittat några kläder som jag ska ha på mig, kanske hittar något snart... Jag kommer snart lägga ut massa auktioner på Tradera, utropspriset kommer ligga på 1:- / sak om det inte är något helt nytt eller något som är använt väldigt lite. Det är kläader från strl. 50 - 80 som kommer ligga uppe, lite andra saker också kanske. Håll utkik!

Uppdatering a'la kossa mu mu!

Imorgon är det dags för dagis med Ticke igen. Klockan 10 ska vi vara där, men jag tänkte försöka till kanske kvart i. Jag tror inte att det blir några problem med inskolningen, Ticke verkade ju trivas ganska bra. I början var han lite blyg, men det ska barn ju vara! Annars är det ju något som är lite knasigt för barn ska vara lite reserverade mot andra vuxna människor. En av fröknarna gillade jag bäst, hon verkade vara jättebra. Både jag och T tycker att man ska lära barn vad saker och ting heter från första början, t.ex att hund heter hund och inte vovve. Ko heter ko och inte kossa muuuuu. En av fröknarna på dagiset försökte få lite kontakt med Ticke och plockade fram en liten plastko och sa "Titta häääär! Kossa muuuu, muuuu!". Ticke tittade lite konstigt på henne och fortsatte med det han höll på med istället. Jag vet inte om jag ska ta upp det med fröknarna där imorgon, eller om jag bara ska låta det vara och låta Ticke lära sig att det heter vovve, kisse, kossa muuuumuuuu och toto (häst). Det jobbigaste är väl att jag inte vill att han pratar så hemma, för det heter inte något annat än hund, katt, ko och häst. Alla barn säger ju olika, men ändå. Lika bra att lära sig från första början istället.

Jag försöker f.ö. ladda upp en video på Demonen som jag och T åkte på Tivoli... Men YouTube vill inte fungera för mig, så jag får väl snällt ta det någon annan dag istället. Jag tar och häller upp ett glas Cola Zero istället och går ut på balkongen och röker en cigarett innan läggdags. Godnatt på er!

Hundar skall levereras med snor


Iallafall om du köper hunden i Danmark.



GRATIS SOFA

Jag måste förresten berätta om en rätt kul grej som vi såg i Danmark. Jag, T och Ticke var ute och promenerade runt i kvarteren där Birte bor. Så gick vi förbi en affär eller något sånt...



Och ja... Det var verkligen en soffa!



Så, om du behöver en soffa och inte vill betala alltför många korvören... Åk ner till Köpenhamn!

Första dagisdagen är slut för länge sen..

.. men jag och Christopher har inte kommit hem förrän nu. Första dagen gick väldigt bra. Ticke var rätt blyg i början och skulle vara med sin mamma och pappa, men strax innan vi skulle gå därifrån blev det mycket bättre. Då skulle han springa omkring och leka och ha sig. När vi kom ut på gården på väg därifrån så gick han till sandlådan och skulle sätta sig och leka så T fick ta honom under armen och gå därifrån. Sötnosen.

Helt seriöst. Jag har ingenting nytt att skriva just n. Har ingen inspiration till det... Och dessutom är jag lite för trött.

Den Lille Havfrue.

Nu har vi varit i Danmark sen i lørdags, och imorgon åker vi hem. Vi har hunnit med rætt mycket på kort tid. I lørdags var vi på Tivoli och jag och T åkte Zoom-Zoom (berg- och dalbana med loop). Den var riktigt rolig att åka! Efter en vældigt kort stund kænde man inte om man var upp och ner ^^ Igår var vi och kikade runt lite i Christiania. Den som åker till Danmark och inte har planer på att åka dit måste gøra det ændå! Det var verkligen en liten upplevelse att komma in dit. Lite synd var det dock att man inte fick fotografera mitt inne i "stan"... Fast det ær klart, jag hade inte heller velat bli fotograferad nør jag står och sæljer hasch.
Idag fick jag, T och Ticke vara lite ensamma, så vi åkte ner på stan och gick på Strøget en stund. Sen gick vi och kækade lunch på Jensen's Bøfhus och sen vidare ner till båtbussarna som tog oss ut till Den Lille Havfrue. Sen tog vi båtbussen dørifrån tillbaka til Birte som vi bor hos hær nere.

Vi åker hærifrån imorgon, tåget går runt 11. Vi ær hemma lagom till middagsdags.


Alla bilder jag har tagit kommer løggas ut på både Bilddagboken och hær på min blogg.


Klockan är snart ett...

... och jag har fortfarande inte gått och lagt mig. Just nu är jag jätteorolig över att jag inte kommer vakna när vi ska gå upp och sticka iväg. Fast T hjälper mig självklart om jag inte vaknar när klockan ringer. Jag måste i alla fall komma upp runt fyra imorgon... Jag funderar på om jag ska koka lite gröt och ta med på tåget imorgon så att Christopher får något i magen. Välling har jag redan packat ner och han kommer få en flaska när vi går hemifrån. Ska packa ner lite extraflaskor och några extranappar också... Snuttis är viktig! Gah, jag är så rädd att jag ska glömma lägga ner någonting, så jag vet snart inte var jag tar vägen!

Sitter och pratar med Louise på msn. Det var rätt länge sen vi träffades nu, ska försöka få henne att komma hit någon helg efter att Ticke har börjat på dagis. Eller så åker jag dit. Hm, hon berättade nyss en rätt irriterande sak... Någon har skurit sönder alla fyra däck på deras barnvagn. Vad tänker man när man gör något sånt? Själv skulle jag aldrig någonsin, hur mycket jag än avskydde en peron, gå på deras barn. Det är precis vad man gör, enligt mig, om man saboterar barnvagn / cykel / whatever.

Nu ska jag gå och lägga mig... Annars blir inte T glad på mig.


Ticke var lite sur i torsdags när jag, Carro och Melissa var ute och gick, så han stack iväg från oss...


.. men han kom tillbaka snabbt som ögat!

Rød pølse på danskt vis.

Det blir inte mycket gjort för mig... Jag sitter ute på balkongen med T, vi har suttit och tittat på Ika I Rutan och Galenskaparna (Farbror Frej,  Macken och Lyckad Nedfrysning Av Herr Moro). Det är verkligen lätt att fastna på YouTube!

Idag var vi med Carro och Melissa ett par timmar på
Torekällberget. Vi gick dit så att barnen skulle få titta på alla fina djur som finns där. Vi funderade ett tag på om vi skulle testa om Ticke ville testa på ponnyridning, men T tyckte att han var lite för liten, och det höll jag med om till slut. Innan vi åkte dit så hade Christopher tjatat om att få titta på fåren. Han sprang runt hemma och skrek "bääää, bääää!" ett tag, så jag frågade om han ville titta på fåren och då sken han upp som en sol och skrek ännu mer "bääää, bääää!", så vi åkte vi dit. Carro messade mig och frågade om vi kunde träffas idag, för Melissa hade ropat på Ticke, så vi bestämde att vi skulle ses och jag frågade om dom ville följa med till Torekällberget. När vi skulle gå därifrån köpte vi en varsin glass till barnen. Ni som har läst min blogg tidigare vet nog att Ticke älskar glass! Han åt till och med upp halva Melissas, för hon tröttnade på sin. Vi gick ner på stan, till Nancy's i Telgehuset, och åt en lite sen lunch. Det är verkligen ett utmärkt alternativ om man är flera som ska enas om vad man ska äta eftersom man kan komponera ihop sin egen sallad / tacoplate / sandwich eller GI-meny. Personalen där är alltid lika trevliga och serviceminded! Idag till exempel så ville jag ha en rostbiffsallad. Tjejen som tog emot min beställning sa att rostbiffen tyvärr precis hade tagit slut. Så jag stod och velade medan T och Carro beställde det dom skulle ha, men jag hittade ingenting annat som jag var sugen på. Till slut säger killen som jobbar där att han springer iväg och hämtar rostbiff så att jag kunde få min sallad. När han kom tillbaka petade han mig i ryggen flera gånger och sa "Visst är jag snäll?" och såg sådär jättekaxigt stolt ut. Haha, men det kan han väl vara värd, han räddade ju min lunch! Men jag kan lova er; Jag kommer få höra det ännu fler gånger...

Det skulle egentligen bli en tidig kväll för mig, men jag är inte trött. Istället har jag roat mig med att spela kort med mig själv. Jag har packat lite grann, dock inte alla mina saker... Skulle behöva gå in i sovrummet, men jag vill inte väcka TIcke, så jag får väl klara mig tills imorgon bitti. Vi åker härifrån 05.27 och vi åker med sista nattbussen! Känns ju så kul precis, men vi blir så illa tvungna. Vi kommer fram till Köpenhamn runt lunch och då ska jag, det första jag gör, äta en rød pølse på danskt vis såklart! En bricka med korven, en klick senap, en klick ketchup, rostad lök och ett grillat korvbröd som korven alltså inte ligger i. Sen doppar man bröd och korv i klickarna och toppar med löken. Och så tar man en tugga och... NJUTER! Så nu vet ni hur man äter rød pølse på danskt vis.

Imorgon bär det av till Danmark!

Just nu är vi hemma hos Therese och P. Jag, smartskaftet själv, lämnade mina nycklar hemma i morse när jag och T skulle till Torekällberget för att titta på djuren. Eftersom T skulle hem till sig sen för att packa inför Danmarksresan, så skulle jag och Ticke åka hem så länge. När vi står utanför min port kommer jag på att nycklarna ligger hemma, så jag ringde till Therese och frågade om vi kunde komma upp dit en sväng och invänta T. Så nu väntar vi bara på att T ska komma hem...

Imorgon klockan 06.38 går tåget! Jag är jättenervös. Tänk om jag inte förstår ett enda ord av vad dom säger där nere. Tänk om alla hatar lilla mig? Jaja, imorgon åker vi i alla fall och vi kommer hem på tisdag eftermiddag igen. Ska bli skönt att komma iväg ett par dagar. När vi kommer tillbaka börjar allvaret igen! Inskolning på dagis, jag börjar jobba heltid och det kommer bli ännu mer rutiner hemma.

Nu ska jag avsluta här, ska sätta mig och kolla lite på TV. T har fortfarande inte kommit...


Hjördis - Del 4

Jag har ringt runt till några Hjördis idag, men det var bara en som svarade. Alla andra var på jobbet... Jag ska ringa runt lite mer senare, hoppas jag får tag på rätt Hjördis! Wish me luck...

Heldag med Carro och Melissa

Christopher sitter och äter spaghetti med lite köttfärsås. Vet ni hur han gör? Han lyfter upp tallriken, trycker den mot ansiktet och slickar rent den. Haha, har nog aldrig sett ett barn göra på det viset förut! Synd att jag inte hade kameran i beredskap, för då hade jag garanterat fotat och filmat!

Vi har haft en heldag med Carro och Melissa. Det var jätteroligt att träffa dom, det är ju inte så ofta nuförtiden...



Inlägget skrev runt 19-tiden.

Jag är med och tävlar!

Högst upp på topplistan av populära varor hos [CoolStuff] finns i skrivande stund ett vattenmunstycke med LED-lampa som du enkelt sätter fast. Nu ska Tumadre lotta ut en sån till någon av er!





Tumadre har anordnat ytterligare en tävling nu och jag är med och tävlar. Vill du också vara med? Klicka här för att komma till tävlingen.

Jag la en kabel..

.. någonstans i lägenheten för ett tag sen, jag har ju tjatat om att jag inte hittade den. Vet ni var den låg? På TV-bänken i vardagsrummet! Så nu håller jag på att föra över bilder från kameran till datorn. Jag ska ta med mig kameran ner på stan sen när jag träffar Carro, för idag ska det knäppas massor av bilder på barnen! Jag tror dock inte att det blir så mycket utomhusaktivitet för barnen idag, det blir nog snarare att vi antingen sitter vid Slusstugan (som vanligt), eller så går vi runt i affärer och tittar. Vi får helt enkelt se var vi hamnar.

Idag blir det någon ny bild eftersom jag hittat kabeln! Det är lycka på riktigt.

Christopher håller om sin pappa <3

Två relativt nya bilder från min telefon...





Det är dags för ballen nu.

Jag ska strax gå ut på balkongen och ta en nattcigg innan kudden ropar ihjäl sig efter mig. Jag tror minsann att den saknar mig lite grann... Jag måste förresten berätta en liten sak här: Folk som kommenterar i min blogg med "svara på mina frågor så blir jag glad!" och sen ställer hundra miljoner frågor blir antagligen inte besökta av mig igen. För mig känns det som att man gör så enbart för att få fler läsare till son egen blogg. JAg bryr mig inte om hur många läsare jag har, men det är ju kul att se att antalet kan stiga även utan att man kommenterar till höger och vänster hela tiden. Jag svarar gärna på frågorna i din blogg, men jag kommer nog inte läsa den igen. Det finns ett fåtal bloggar som jag läser just nu och som roar mig och ger mig inspration till att skriva mina egna inlägg.
  1. Carro
  2. Therese
  3. Maria
  4. TUMADRE
  5. Carina
  6. Mamma
  7. Nattie
Det är dom sju bloggarna jag läser för tillfället. Imorgon kanske jag tröttnar på någon eller några av dom och då letar jag reda på andra. Och ja, i princip så måste jag ha någonting att läsa hela tiden. Bloggarna är inte skrivna i någon viss ordning, förutom Carros och Thereses för dom läser jag alltid först.

Jag har fortfarande inte hittat sladden till kameran, på tal om ingenting alls. Jag ska fortsätta leta imorgon och då ska jag även ringa runt till Hjördisar!

Jag blir så frustrerad!

Jag är HUNDRA procent säker på att jag såg ett fotgrafi på en flicka i morfars lägenhet. Jag är verkligen 100% säker! Nu har jag gått igenom alla kartonger som kom från morfar, men jag hittar inte fotot! Var sjutton kan det ha tagit vägen? Det kan ju inte bara försvinna... Jo, det kan ju ha åkt in mellan sidor på böcker, men då har det ändå inte försvunnit. Det kan, mot alla odds, ha glömts kvar i lägenheten. Det kan ha hamnat i skräphögen och slängts och det FÅR inte ha hänt! Hjälp mig!

HJÖRDIS FÖDD MAJ-53

Klockan 20:59

Mamma ringde mig alldeles nyss och pratade med hög uppspelt röst.
Det hon sa var att hon hade pratat med Amanda och att Amanda hade berättat någonting om att hon hade massor av nummer till flera Hjördisar i Sverige. Det fanns en hon var speciellt intresserad avv, men den kvinnan uteslöt jag väldigt snabbt eftersom hon är den Hjördis som jag har kommenterat med lite grann. Så... Sökningen fortsätter!

Beck - Monstret

Nu har jag ägnat de senaste två timmarna åt att titta på Beck. Monstret är en grym film. Inte grym som i jättebra, utan grym som i hemsk. Jag var så nära tårarna när dom berättade att det låg ett spädbarn i resväskan som sköts sönder av bombteknikerna (tror jag att det var i alla fall). Ruskigt bra film, men den tänker jag inte se igen. Jag fick kalla kårar längs ryggraden flera gånger...

Christopher vaknade ett par gånger under filmens gång. Jag tror att han håller på att bli förkyld, för han var lite täppt i näsan när jag var in hos honom sista gången. Jag puffade till hans kudde så att huvudet kom lite högre upp så att det skulle bli lättare för honom att andas, för andningen var lite ansträngd också. Astmabarn...

Nu ska jag hänga lite tvätt, plocka undan från soffan och diska. Vi får se hur långt jag kommer innan T kommer hem.

Carioca.

Christopher sover och jag har en lugn stund för mig själv. Jag ska alldeles strax börja plocka lite grann, men först måste jag berätta att jag vet var ALLA 13 Hjördis som är födda i maj 1953 bor! Jag vet dock inte exakt adress, men jag vet vilka städer det är dags att börja söka runt i. Stora applåder till Sandra som fixade allting!

Jag har fortfarande inte hittat sladden till kameran, den gömmer sig nog bara. Jag vill verkligen hitta den, för jag har jättefina bilder på Ticke, mamma, T och några till i kameran... Hittade förresten mitt minneskort som jag fick av någon för ett tag sen, så nu kan jag ta massor av bilder. Det kommer jag göra imorgon, för då ska vi träffa Carro och Melissa och kanske J från Norrköping. Känns lite skumt att  vi kanske träffas imorgon för vi har inte sett varandra på fyra år. Jaja, vi lär väl märka hur allting känns då.

Min arbetsvecka är over!

Tredje arbetsdagen är slut för mig nu och det känns knappt att jag har jobbat. Det kommer inte bli något mer jobb för mig förrän efter nästa vecka, för då är ju inskolningen och allt sånt förhoppningsvis klart. Jag tänker visserligen inte stressa in Ticke på dagis, men går det snabbt så gör det det och om det inte gör det så... Ja, ni förstår nog. Jag vill ju självklart vara där så många dagar som möjligt, men det är helt upp till hur Ticke reagerar över att få vara där.

Det blev en sen middag idag. Jag stekte på lite korv och kokade pasta och hade lite Keso på min tallrik. Eftersom Christopher har lite svårt för såna produkter undviker jag att ge honom det allt för mycket. På dagis kommer han få äta laktosfri mat och det tycker jag känns tryggt. Då slipper vi ha en liten Ticke som springer omkring och är jättedålig i magen hela tiden.

Vi har inte hört något mer om historien om "Den försvunna dottern". Om mamma kommer hit imorgon så tänkte jag kidnappa henne ner på stan och gå till Skatteverket så att vi kan ta reda på lite kontaktuppgifter. Mer om det imorgon!

13 nålar i en höstack...

Idag har det varit lite bloggtorka för mig. T var ledig från sitt jobb idag, så han har umgåtts med Ticke hela dagen medan jag har jobbat och slitit. Jag börjar trivas rätt okej där, men det är fortfarande en hel del saker som jag måste träna upp lite (islatte, isfrappe och GUD vet vad alla kaffedrinkar heter!). Kassan kan jag nästan utan och innan vid det här laget, men det är bara för att Pergola har samma kassasystem. Tur för mig! Fast kassor är något jag lär mig relativt snabbt ändå, jag menar... Hur svårt kan det vara? *ler och ser stolt ut* På eftermiddagen kom T och Ticke ner till mig på jobbet och höll mig sällskap under min "lunch". Jag åt bakad potatis med skagenröra och jag kan nästan garantera att den är godare än på Café Skagen! Ni som känner mig vet att skagenröra och jag... Det är som ler och långhalm. Jag älskar skagenröra! Yummie! Och vill ni veta en riktigt rolig sak..? JAG HAR FÅTT JOBBET! Jag provjobbar visserligen imorgon också, men det är för att jag ville göra det. Och nästa vecka, antagligen i alla fall, så ska vi skriva papper på att jag är anställd! Blir det inte nästa vecka, så blir det efter inskolningen på dagis. Resten kan jag berätta imorgon.

Nu till den spännande följetongen: "Hjördis - Den försvunna dottern". För att berätta lite kort vad som har hänt: När morfar gick bort nyligen hittade jag ett fotografi i hans lägenhet. Jag frågade min mamma vem fotot föreställde och hon sa: "Det är min halvsyster". Hoppsan, där ser man! Inte visste jag att hon har en halvsyster. Det visade sig då att morfar gjorde en liten vurpa strax innan han och mormor fick min morbror. Ett halvår innan han föddes, så kikade en liten flicka ut på världen. Den här flickan är då Hjördis. Hennes far är min morfar. Men han blev aldrig registrerad som pappa till henne och betalade underhåll lite diskret, antagligen via sin bror.

Eftersom det här är en liten fortsättning så: Idag ringde T till Skatteverket / Folkbokföringen och efter ett visst sökande fram och tillbaka i deras datasystem spottade det ut en lista på de 13 stycken Hjördis som är födda i maj 1953 i hela Sverige. Återstår nu att få fram kontaktuppgifter och ringa runt till dessa 13 och säga: "Hej! Är du min hittills okända moster?". Skämt å sido så måste jag och / eller mamma ringa runt och förklara läget för dom. Det är bara hissa eller dissa.

Mina ögon mår mycket bättre nu. Jag tar ögondropparna så regelbundet det går och tack T som kom ner med dom till jobbet idag! Jag hade klantat till mig lite och glömt dom hemma och det ska jag nog inte göra igen, för då blir Tant Doktor bannad på mig och det vill vi ju inte.

Nu är det dags att börja avrunda neråt lite grann. Det betyder att jag ska...

börja avsluta nu.

King.com

[Som vanligt när jag ska lägga in en bild så strular Blogg Esse med mig]

Där har jag spelat många spel och kommer troligtvis fortsätta göra det.
Jag älskar att spela "pusselspel", inte för att det är svårt eller något sådant, utan av den enkla anledningen att jag tycker sånt är riktigt roligt och avkopplande. Något som däremot inte är avkopplande är att T inte får skjuts hem av P. Vem vet när T kommer hit då? Det kan ju lika gärna bli framåt morgonkvisten som om bara någon timme. Och stackars P, måste åka till BoGa och trösta. Jaja, jag ska väl ut och röka min sista cigarett nu och sen är det nog dags att nanna kudden...

Så, godnatt på er allihopa! Hoppas ni får sova riktigt gott så ni blir utvilade till imorgon!

Jag hinner inte med!

Nu slår det snart över till nytt dygn, och jag har fortfarande inte nått mitt mål.. Innan tolv skulle jag ha diskat klart...

Kommer du ihåg hur det var förra sommaren?

Tänk vad tiden går fort! När jag var liten ville jag bli 18 fort som sjutton, bara för att det var så coolt! Nu önskar jag ibland att jag var tio år yngre än vad jag är nu, att jag kunde gå hem till en kompis och bara leka i flera timmar, äta middag där och sen sova över. Jag kan göra det nu också, men det är liksom inte samma sak. När man var liten kunde man sitta i timmar och leka med sina Barbiedockor, nu sitter man i timmar och tittar på TV, sitter vid datorn eller gör något annat onyttigt. Eller gör som jag; Vaknar runt halv nio på morgonen, är igång hela dagen för att sedan natta Ticke och sen gå och lägga sig minst tre timmar försent! Det brukar oftast bli runt ett - halv två någon gång, så dagen efter brukar jag vara seg som sjutton. Jag ska börja dricka mitt morgonkaffe varje morgon, för det här funkar inte. Problemet är då bara att jag måste ha mjölk hemma varje dag. Det är svårt för mig.

Jag är förresten fortfarande ruskigt förbenad på Försäkringskassan. T ska hjälpa mig att fylla i blanketterna så att det blir HELT rätt och så ska jag tvinga honom att följa mig BÅDE till FK och till postlådorna. Förresten, jag har ju ett bevis någonstans här hemma på att jag har anmält föräldrapenning... I don't get it, vad är det dom inte fattar?

Om en månad är det den 11 september...

... och det känns så jävla hårt. Jag förstår inte varför jag ska börja tänka på det här nu... Det är ju så himla mycket annat som irrar runt i huvudet på mig. Lyssna på låten tillägnad Chris Björling.

Morfar, Chris, farmor... Hur många fler blir det?

Idag är det ett år sedan Christopher döptes!

Ja, som rubriken lyder så är det ett år sedan Christopher döptes. Grattis till det! Jag har ju varit och jobbat idag, gick faktiskt väldigt bra. Det är ju mycket nytt som jag måste lära mig nu, men det fixar jag galant! Jag lär mig ju saker ganska snabbt ändå... Imorgon börjar jag tolv igen och slutar senast fem. Samma visa på onsdag. På torsdag är jag ledig och då ska jag tvätta, damma, diska, städa och plocka. På fredagen ska vi nog bara ta det lugnt för på lördag åker ju vi till Danmark. Tänkte försöka träffa Carro innan vi åker, det är ju inte så ofta vi ses numera och än mindre kommer det bli nu när jag börjar jobba... Men jag ska ta mig i kragen! Jag måste sätta undan mer tid för mina vänner också. Fast nu på sistone har det varit rätt svårt, med tanke på morfar och allt sånt... Och att vi dessutom letar efter Hjördis från Lillhärdal, född i maj 1953, det gör saken ännu svårare.

Klockan är 21:39 och jag sitter hemma hos Therese.
Ni som följer min blogg (jag vet minsann att ni är några stycken!) vet nog redan vem hon är, men för er som inte vet:
klicka här för att komma till hennes blogg. Vi har faktiskt riktigt kul ihop när vi umgås. Dock tycker jag inte att vi har det alla gånger, men det kan vara för att jag jämt är ständigt trött.

Christopher ligger och sover i Emmas säng, den står ju tom fram tills på fredag. Då kommer det lilla yrvädret hem igen. Ska bli ganska kul att träffa henne igen, eftersom jag bara träffade henne två-tre gånger när hon var här sist. Hon är verkligen så go och söt, en liten tös med ett sjuhelvetes humör!

"Är du gravid?"


Real taste, zero sugar!

Idag har jag ätit en riktigt bra frukost, trots att jag var proppmätt. Min frukost bestod av en stor kopp te och två rostade mackor med ost och marmelad. Yummie! Christopher däremot, han äter lite dåligt idag. Sitter mest och pratar och vill ha mjölk.

Jag hittar inte sladden till kameran! Den är puts-väck-borta. Jag är säker på att jag har lagt den i någon låda någonstans, men jag har inte riktigt tid att leta fram den just nu. Jag måste klä på mig lite vanliga kläder och springa över till
Therese snart, för jag åker till mitt nya jobb sen!

Jag lyckades, trots att jag var ensam!

Ensam är stark. Jag lyckades få ihop den där förbaskade hallmöbeln alldeles själv, så nu står den jättefint i hallen. Jag var till och med så duktig att jag skruvade fast tippskyddet också för Ticke är ju en liten klätterapa numera. Ni som har varit hemma hos mig vet hur trångt det är i hallen... Jag har ett sideboard (morfars) på ena sidan och på andra har jag en bokhylla (som ska bort när mamma flyttar till egen lägenhet) och en grön bänk (som mamma antagligen ska ha eftersom det är hennes). Vagnen står alltid direkt till höger när man kommer in genom ytterdörren och där kommer den fortsätta ha sin plats. Så länge jag bor kvar i den här lägenheten kommer det vara ganska trångt med utrymme överallt, för lägenheten är ganska liten. Egentligen skulle jag vilja ha en genomgångslägenhet eller ett hyresradhus (som jag f.ö. har sökt och ligger på plats 14 och 16 i kön!) så att jag kan inreda precis så som jag vill ha det. I den här lägenheten går det inte riktigt...

Mamma skickade nyss ett meddelande till mig där det stod att min toalett-tjosan är klar nu. För er som inte vet vad det är: Det är en sån som man sätter toalettrullarna i, så slipper man ha dom i en ful plastförpackning.
Klicka här för bild. Det är dock inte den på bilden, för jag har ju inte fått den ännu.  Man får plats med fyra rullar i den, så den är helt perfekt för mitt lilla hushåll!

Nu ska jag fortsätta med mitt plockande. Fast först måste jag hänga tvätten så den inte börjar lukta illa.


Min nya hallmöbel är en plåga!

Jag har försökt bygga ihop min nya hallmöbel ett tag nu. Eftersom den första möbeln som jag och T byggde ihop var ganska enkel och jag insåg att man skulle kunna bygga ihop den ensam, så tänkte jag att det säkert skulle gå med hallmöbeln också. Haha, så fel man kan ha! När jag skruvade i sista skruven innan jag skulle resa på den, vet ni vad som hände då? Skruvjäveln gick av! Så nu sitter ena änden av skruven i träet och den andra änden ligger på golvet... Åh, jag blir så förbannad! Hade tänkt att jag skulle visa T hur duktig jag hade varit medan han var på jobbet, men tji fick jag! Så nu är det bara för mig att leta reda på en tång och försöka få ut den lilla bit av skruven som sitter kvar i träet... *suck* Therese ska vara snäll och titta efter om dom har en tång hemma, för jag hittar då ingen här. Jädrans också... Att det skulle bli så här nu när jag ville att T skulle bli lite surprised :-(

Jag och Ticke har ju varit hos mamma sen igår. Jättemysigt hade vi det och Christopher har varit på så himla bra humör! Fast när jag skulle natta honom igår så ville han inte sova, han klev upp hela tiden och sprang bort till mammas byrå och öppnade tre lådor, gick tillbaka till mig och sen tillbaka till byrån och stängde lådorna. Så höll han på i säkert 20 minuter. Jag kan ju inte gärna hålla fast honom för att jag vill att han ska ligga still heller. Men sen gick jag ut till mamma och bad henne ta över en liten stund, och då tvärslocknade han! Någon vid tre vaknade han och sprang omkring, så mamma tog upp honom i sin säng och då somnade om igen. Jag hade redan försökt ett par gånger eftersom han ville upp till mig, men varje gång han väl kommit upp så skulle han ner igen. Barn är ju roliga ibland.

Nu har Therese hittat en tång, så jag ska kila över dit och hämta den. Uppdaterar mer om hallmöbeln lite senare, så får ni höra hur det gick till slut!

Sweet Home, Alabana!

Nu är jag och Christopher hemma igen. Jag ska göra mat lite snabbt så att Ticke får någon mat i magen innan han ska sova. Förhoppningsvis blir nattningen lika enkel som den har varit i över en vecka (undantag igår).

Jag är mammaledig fram till den 20 augusti. Eller ja, mammaledig är jag väl inte, för Försäkringskassan har tydligen inte fått in anmälan om att jag ska vara det. Trots att jag har fyllt i blanketter SJU gånger och TROTS att jag har varit på FK och pratat med dom där och trots att jag ringt in och sagt att jag ska vara mammaledig. Men icke. Jag börjar fundera på om dom kanske bojkottar mig..? Kan det vara så simpelt?

Christopher står och petar på tangenterna hela tiden, så jag ska nog avrunda nu. Blir en liten uppdatering senare också och då kommer det även lite bilder! See you later.

Godmorgon världen!

Har precis käkat lite frukost: knäckemackor och multvitaminjuice. Det är alltid lik gott med det, men idag började jag må lite illa när jag drack juicen...  Vi ska börja göra oss i ordning nu, så jag ska hoppa in i badet en snabbis och sen klä på Ticke. Han fick bada tidigare i morse, så det behöver han inte göra nu.
Vi åker ju hem till mamma idag, så det blir inte uppdaterat igen förrns imorgon. Men det är väl ingenting ni direkt lider av? Haha...

Godnatt Sverige!

Nu har jag och min mamma suttit och läst en enda blogg i flera timmar! Det var en mycket intressant blogg, jag har nog läst den tidigare, men jag är inte säker... Vi läste visserligen en annan blogg också, men det var inget intressant skrivet i den, förutom något som gjorde mig glad. Eller rättare sagt; LYCKLIG! Nu börjar det nog bli dags att nanna kudde. Jag, mamma och Christopher ska ju åka till stället där hon bor imorgon. Skönt att komma hemifrån ett helt dygn! Men när vi kommer hem igen är det dags att bygga ihop den andra möbeln som jag och T köpte på IKEA häromdagen. Vilket jobb... Vilket slit...

Sen på måndag börjar ju min provanställning, och Therese är snäll och passar Ticke under tiden. Jag börjar jobba klockan 12, men tänkte vara där MINST en halvtimme i förväg. Då kanske jag och chefen hinner prata lite om vad jag förväntas prestera den första arbetsdagen. Det är iallafall skönt att han vet om att jag har barn och att det kan hända någon gång att barnet (Ticke) blir sjukt. Om jag trivs där och om dom trivs med mig, så kommer jag antagligen (förhoppningsvis) få en heltidstjänst där. Det skulle ju göra hela min dag!

NU är det nog dags att nanna kudde på riktigt... På tal om det, vet ni vad Ticke gjorde den natten när mina ögon var som värst? När T kom hem från jobbet, gnällde Ticke lite grann, så T gick in för att kolla om någonting var fel. Ni som läste min blogg igår / i förrgår vet kanske att jag inte såg någonting överhuvudtaget? T kom utrusandes ur sovrummet med Tickes kudde, madrass, lakan och täcke... OCH EN BLÖJA! Jag frågade vad som hade hänt (jag såg inte det han hade i händerna när han kom in i badrummet) och han skrattar lite småhysteriskt och säger: "Ticke tror nog att han är blöjfri!". Va?! Vadå blöjfri? Jag har ju inte tränat speciellt mycket på att han ska kissa på toaletten eller gå utan blöja... Det Christopher hade gjort var att han hade dragit av sig blöjan, slängt den utanför sängen, STÅTT upp och kissat ner på golvet... Hade han stått dryga decimetern åt höger (?) så skulle han ha träffat en hink som stod där. Jaja, jag kan ju inte beskylla min son för att vara pricksäker iallafall. Haha!

Visste ni att jag, enligt någon min mamma känner, är HELT perfekt? :-D

*POFF*

ANAZON - min mamma

Nu har min mamma tjatat på mig om att jag måste länka till hennes blogg härifrån. Varsågod, mamma.


Morfars dödsannons...





Hjälp mig att leta efter min moster!

Jag fick en kommentar tidigare idag:
Anonym om Masc ara (mask och papegoja).:
vem är T? Din pojkvän?


T är Christophers pappa.
Vi har varit gifta, men skilde oss för inte alls länge sen.  Dock börjar allt kännas mycket bättre nu och vi kan prata och umgås med varandra som folk. Min förhoppning är väl att det blir han och jag igen, men jag tänker låta tiden ha sin gilla gång. Jag tänker absolut inte tvinga fram någonting utan det bästa är som sagt att låta tiden avgöra. Men jag kan ju inte sticka under stolen med att jag tycker om honom väldigt mycket.



Idag har jag, Christopher och mamma varit inne i Stockholm och irrat runt som yra höns (och en kyckling). Vi gick bl.a. till Fridhemmet där morfar bodde för att jag skulle prata med enhetschefen, men eftersom hon inte var där så fick jag hennes mobilnummer istället. Jag ringde upp henne och vi bestämde att jag ska ringa upp på måndag igen så ska vi bestämma tid för när vi kan ses och prata igenom saker och ting. Och då ska jag inte glömma att säga till att dom ska ska göra en Lex Sarah. Innan vi gick dit var vi på Fonus och lämnade kläder som morfar ska ha på sig på visningen. Jag kommer dock inte kunna delta för jag, T och Christopher är i Danmark då. Men på måndag borde jag egentligen åka dit för att lämna slipsen som morfar ska ha, den glömdes såklart kvar hemma hos mig.
Vi var inne i en butik som heter Drömhuset. Där inne finns det jättesöta, praktiska, användbara saker. Eftersom min älskade lilla son är så klåfingrig kunde han inte låta bli att ha ner två porslinsskålar. Båda två gick sönder, men jag gick bara fram med den ena till kassan och så sa jag som det var. Jag erbjöd mig även att betala, men det skulle jag absolut inte göra!
Mamma filmade Ticke jättemycket idag. Han har varit på ett strålande humör, skrattat åt det mesta och varit jättekramig. När jag och Ticke skulle åka ner till Södertälje Centrum med bussen så klev det på en äldre dam med rollator efter ungefär halva resvägen. Ticke tittade jättenyfiket på henne och log med hela ansiktet. Sen tog han helt spontant hennes hand och höll den hela vägen ner till Köpmangatan där hon klev av.

Jag har varit inne på min nya arbetsplats och kikat lite och pratat med chefen. På måndag börjar min provanställning! Skriver mer om den då...

Nu till en helt annan sak! När min mormor väntade min morbror (alltså när hon var gravid) så begick min morfar ett litet snesteg, som resulterade i en liten dotter. Vi har ingen aning om hur gammal hon är, bara att hon är född någon gång mellan 1952-1954 eventuellt 1955. Hon heter Hjördis och föddes antagligen i Lillhärdal. Det finns inga papper på att min morfar är hennes pappa, men han betalade underhåll, antagligen via sin bror Hildemar Andersson i Ljusdal. Det finns ett fotografi på flickan, hon var nog runt 10 år + - något år. Det fotot har min morfar bevarat, det är ett svartvitt skolfoto. Om någon därute, som läser min blogg, har någon aning om vem hon kan vara och var hon befinner sig vore jag ytterst tacksam över lite hjälp i mitt och min mammas sökande. Hon måste ha betytt något för min morfar eftersom han bevarat fotot så väl. Snälla, alla som kan, hjälp oss att hitta henne! Det är viktigt både för mig, mamma och säkert morfar också. Att få ha alla sina barn närvarande vid begravningen skulle nog ge honom ro däruppe...

Masc ara (mask och papegoja).

Idag ser jag någorlunda bra med mitt vänstra öga. Högra ögat ser väldigt bra, fast lite suddigt ändå. Det är snart dags att droppa antibiotika i ögonen och fem minuter senare ska jag droppa droppar som är till för någon inflammation i ögat. När jag är klar med båda kurerna (om 6 dagar) ska jag börja droppa med Oftagel (droppar för torra ögon). Minst 3 ggr / dag ska jag droppa dom. Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om hur mycket det svider och bultar i ögonen när man droppar i såna droppar, men jag ska inte uttråka er.

Jag har precis tvättat håret, ska bara ta på mig ögonbrynen och klä på mig, sen åker vi ner på stan. T ligger och sover, och det ska han få göra tills hans klocka ringer. Lite senare idag blir det nog några bilder inlagda, för jag har fått låna en kamera och sladd. Jag ska ta massa fina bilder på mig, mamma och Ticke idag. Och så ska jag självklart ta kort på nya vagnen!

Nu ska jag måla på mascara och sen klä på Ticke. See you later!

Jag ska aldrig mer glömma tvätta av mig sminket!

Idag var jag på Cityakuten med mina onda ögon. Var på St: Eriks Ögonakut igår, men åkte hem sen för att det var 4-6 timmars väntetid! Så imorse när vi hade vaknat till liv så ringde T till Cityakuten (mitt inne i centrala Stockholm), klockan var då runt 10 och dom sa att det var bara att komma in, för det var ingen väntetid hos ögonspecialisten. När kom vi kom dit var klockan runt lunchdags, så då hade det blivit lite väntetid för läkaren hade gått på lunch och det var två före mig. MEN trots detta tog det, allt som allt, 2½-3 timmar att få hjälp där. När jag väl kom in till läkaren så gjorde hon dessutom en ordentlig undersökning på ögonen. Hon stressade inte på lite salva och sa "Hem med dig och vila!". Jag säger bara: Tack och lov att T kunde ta ut en VAB-dag så att vi kunde åka in dit och tack och lov att det finns PRIVAT sjukvård! Felet på mina ögon är tydligen försvagade hornhinnor, så det blir lätt sår på dom. Får man ett sår på hornhinnan så gör det så sjukt jävla ont! Man blir ljuskänslig, halvblind och så känns det som att man har STORA gruskorn under ögonlocket. Tänk er då lilla mig... Ett mellanstort sår på högra hornhinnan (alltså höger öga) och flera små på vänstra ögat. Jag kan ju bara säga att jag inte såg ett skit imorse. T fick i princip leda mig vart vi än skulle gå... Därav har det heller inte blivit uppdaterat i bloggen.

Jaja, iallafall så blev det lite positivt med den här dagen. Vi tog en snabb visit förbi IKEA på hemvägen eftersom jag hade fått bedövning i ögonen och inte hade ont även om jag såg lite suddigt fortfarande. Det vi köpte var dom här praktiska förvaringsmöblerna (en "
byrå" och en "garderob"). Totalt gick det på drygt 550:-, det var nog mitt billigaste IKEA-besök någonsin, antagligen för att T är så irriterande fokuserad när vi är på ett så stort varuhus och handlar. Praktiskt, men... Tråååååkigt! Så nu ska vi börja slita och stå i för att få ihop dessa möbler. Alla vet ju hur det är när man ska bygga ihop IKEA's små påfund... Önska oss lycka till nu!

Jag är blind.

Igår kväll kändes det som att det var grus i mina ögon. Idag ser jag jättesuddigt och så svider det i dom. Jag tror att det beror på sminket jag använder, för det brukar bli såhär. Och eftersom jag är så smart så tvättar jag självklart inte alltid bort det, så på sätt och vis får jag skylla mig själv. Fast igår var jag jätteduktig och tvättade bort allting, visserligen efter att det börjat kännas som grus i ögonen.

Om 1 timme och 45 minuter ska jag och Ticke GÅ till bussen. Ticke ska inte åka vagn förrän vi har kommit tilll Sundbyberg, för där är det "nya" vagnen. Egentligen är jag sugen på en City Elite (som
Maria har), men vi får se vad T säger om det hela. Han är ju Tickes pappa och kör vagnen lika ofta som jag gör. Den nya vagnen är röd. Det är en trehjuling, vilket gör att mina handleder kommer må SÅ mycket bättre! Jag hoppas att den fungerar som den ska, att det inte blir några problem med den...


Ticke-Tuss

Jag undrar hur många som läser min blogg för intressets skull och hur många som läser den för att mina kommentarer syns i andra bloggar. Någon som vet?

Jag är så sugen på extra kladdig chokladkaka!

Jag vill baka, jag vill städa, jag vill sova, jag vill sola och bada, jag vill.. Jag vill göra så mycket, men det finns liksom inte utrymme förallting. Snart blir det iallafall Köpenhamn med T och Ticke. Ska bli skönt att komma ifrån den vanliga vardagen ett tag, även om det bara rör sig om 3 dagar. Det kanske blir en tur på Tivoli också, superkul! Attraktionerna där är mycket roligare än på Gröna Lund och det finns jättemycket vatten och växtlighet att titta på där inne också. Åh, jag älskar Köpenhamn!

Ticke vaknade till för en stund sen och eftersom T kom hem strax efteråt tog över omnattningen. Så han sover här nu i natt. Imorgon åker jag och Ticke till Sundbyberg och hämtar "nya" vagnen, ska bli spännande att se hur den är att köra med. Jag hoppas att man får regnskydd och sånt till den. Jag ska förresten lägga ut min skötväska SkipHop på Tradera. Om någon av mina läsare är intresserade av den så får ni höra av er innan jag lägger ut den (7 / 8 - 08). Den är blåkamouflerad.

Bulle i ugnen.

Jag är egentligen sugen på att baka kanelbullar, men jag orkar inte. Kanelbullar... Det får mig att tänka på farmors kanelbullar. Det var dom godaste bullarna jag någonsin har ätit! Synd bara att jag inte har hennes recept...

Barnen ligger och sover sen en och en halv timme tillbaka. Själv har jag suttit och tittat på TV, varit hemma i lägenheten och mött upp en TB-gubbe, ätit lite mat... Det finns inte så mycket att göra när barnen sover.
Therese kommer hem runt kvart över två, kanske halv tre och då tänker jag passa på att springa hem och duscha och slänga i en maskin tvätt. TB-gubben kommer tillbaka runt kvart över två, så förhoppningsvis har Therese kommit hem då! Fy jutton, vilken dyr historia det här blir...

Jag undrar var det fina vädret har tagit vägen... Jag vill ha sommar, sol och bruna ben! Jag hoppas bara att det är fint väder när jag, T och Ticke åker till Danmark. Man vill ju kunna gå ut på fina promenader, ta massa fina kort och så (om min kamera fungerar felfritt då alltså). Annars får vi väl ta T's filmkamera och filma massor istället. Fast det gör vi nog ändå. Åh, jag vill gå till den där fina kyrkogården igen, det är någon känd författare som ligger där (H.C Andersen?)... Filmade den graven förra året, men jag vet inte var själva filmen har tagit vägen.

Nu ska jag lägga mig i soffan tills ungarna vaknar igen, för då blir det fullt upp... Det lovar jag er! Christopher har visserligen lugnat ner sig väldigt mycket  nu, medans Elias har blivit som sju svåra år, haha! Han kryper efter Christopher och slår honom när han har gått tag på honom. Men vem vet, Christopher kanske har blivit lugnare för att han älskar mig nu? Man vet ju aldrig, för en dålig mamma är ju ändå bara dålig. Eller hur? Och nej, det är inte jag som säger det. Det är någon som inte existerar längre. Men den människan kanske inte ens läser min blogg nu?

Någon gång i veckan ska mamma komma hit. Vi ska röja upp i lägenheten, plocka ner saker i förrådet, gå till grovsoprummet med saker som ska slängas... Och jag får inte glömma att sätta upp en "Nej, tack. Ingen reklam!"-skylt på dörren.

Bästa barnmaten: Pasta med köttbullar!

Det är den godaste barnmaten, enligt mig. Just nu sitter både jag och Ticke och äter den. Vi ska åka ner på stan sen när Therese har kommit hem. C ville träffa mig och prata ut lite eftersom hon inte mår så bra just nu, så vi åker ner på stört sen! Fast jag måste nog duscha innan vi gör någonting för nu börjar jag känna mig lite smutsig, haha...

Elias har gjort på sig i blöjan, så jag ska ta hjälp av Therese när hon kommer så att vi kan duscha av hennes lilla grabb. Huh, han mår nog inte så bra i sin lilla mage.

Lunchvila på G!

Nu ligger båda barnen och sover, så egentligen borde jag passa på att springa hem och tvätta lite. Men om jag ska vara helt ärlig så är jag på tok för trött för det. Försökte hålla mig vaken tills T kom hit i natt, men jag blev för trött så jag gick och la mig. Klockan tre råkade han väcka mig, bara för att han skulle sova, så jag vaknade till en liten stund (kanske en halv sekund).
På onsdag åker jag och hämtar den nya barnvagnen! Det är en
Urban Advantage.

Ticke är vaken, så jag ska pussa lite på honom nu.
Skriver mer senare idag, förhoppningsvis.


Och nissarna fortsätter arbeta...

Godmorgon allihopa! Christopher väckte inte sin mamma i morse, utan det var hans pappa som väckte mig. Jag är dödligt trött, hade gärna sovit ett par timar till, men jag får väl passa på när det är dags att vila middag om tre timmar ungefär. Jag ska snart gå och kolla om Elias är vaken... Förlåt mig, men jag hoppas att han sover! Eller att han vaknar och Christopher somnar. Så trött är jag nu, att jag känner själv att jag inte orkar med riktigt.
Christopher har suttit och retat mig ett bra tag nu. Han tittar på mig, tar en tugga av mackan, spottar ut det i handen och säger "oooooj!" och så slänger han det på golvet. Varje gång jag åt honom blir han jättesur och slänger ner mackan och flaskan på golvet. Mackan låter jag alltid ligga kvar, jag kan inte tvinga honom att äta och vill han inte så vill han inte. Han har ju dessutom ganska mycket underhudsfett på kroppen, så blir han sjuk eller något sånt har han mycket att ta av.

Dags att göra en macka till mig också, jag är vrålhungrig!

25:30

Så mycket är klockan snart... Iallafall enligt T och P's jobb. Och eftersom klockan är så mycket ska jag strax sova, eller iallafall gå och lägga mig. Godnatt alla där ute!

Kommer du ihåg historien om Kimberly?

Kimberly var en flicka som hade bott hos sin pappa i Sydafrika. Jag kommer inte riktigt ihåg hur hon kom till Sverige, men hon bodde iallafall hemma hos sin mamma på samma gata där jag och min familj bodde för flera år sen. Familjen gick under jorden för att pappan och myndigheter och så inte skulle hitta henne så att hon skulle bli tvingad till att åka tillbaka till Sydafrika. Jag har undrat så många gånger vad som hände med henne, om hon blev tvungen att flytta tillbaka eller om dom ens hittade henne överhuvudtaget. Det var massor av artiklar om henne i tidningarna då, det kanske var år 1999 det där var aktuellt. Jag kan verkligen inte låta bli att fundera över vad som hände...

Hur segt får en dator jobba?

Den här datorn som jag sitter vid just nu är inte min. Den är Therese's och den är överdrivet seg. Den tänker i 100 år, den arbetar i 50 år och den tar ungefär 25 år på sig att öppna en ny flik i webbläsaren. Jag kan inte göra annat än att sucka djupt och sakna min dator.

Jag fick en kommentar alldeles nyligen:
hej, de är lugnt ^^ ;D
så 1 till som läser de jag skriver - känns bra att höra..
Du förstod inte så mkt av vad jag skrivit - antar jag?
hoppas Beck inte var allt för utråkande att se ;) ?

Kommentaren var från någon anonym, men jag antar att jag varit inne och läst någons blogg och kommenterat ett inlägg..? Mitt svar blir iallafall:
Jag har ingen aning om jag förstod vad du skrev eftersom jag inte kommer ihåg vilken blogg jag har läst... och nej, Beck var inte uttråkande att titta på :) Snarare tvärtom!


Om lite mindre än två timmar kommer T hit. Han ringde mig nyss för att fråga om jag kunde hämta hans tandborste, men jag orkar inte springa hem (det tar en halv minut att GÅ till porten, tio sekunder att springa typ) bara för att han ska ha den. P sa nyss att dom har extratandborste i badrumsskåpet, så T får nöja sig med det.
Imorgon ska jag hem och hämta tvätt som jag kan tvätta här hos Therese och dom. Skönt att få det gjort, dom har ju torktumlare också, så allt blir torrt mycket fortare! Nä, om jag skulle ta och läsa dom vanliga bloggarna en stund nu...


Filmkväll med familjen L

Jag och P sitter och tittar på Beck - Kartellen. Den är ganska bra, men det finns ju bättre Beck-filmer, t.ex. Den Svaga Länken. När Therese kommer hem från jobbet ska vi antagligen titta på Dödligt Vapen 3. Såg ettan igår och tvåan idag, så då passar det sig att se trean idag också. Det åskar och blixtar och regnar ute, så det är ju alldeles super med en filmkväll! Båda barnen ligger och sover sen ett par timmar tillbaka och det gick lika lätt som vanligt att natta Ticke den här gången också.

Imorgon blir det nog en hemma dag, iallafall medans Therese är på jobbet. Jag kanske ska ringa Carro och fråga om hon vill ses en stund på eftermiddagen, beroende på hur min huvudvärk ligger till. Det skulle vara kul att träffa både henne och Melissa igen, det blir ju inte så ofta nu för tiden... Tråkigt, men sant.

P åker och hämtar T vid halvtvå, för han sover här i natt. Jag tycker det är så skönt att jag och T kan prata igen. Att vi kan umgås utan att börja bråka för minsta lilla. Men jag måste tala om att jag måste bita mig i tungan riktigt ofta för att inte vräka ur mg någon dum kommentar... Sån är jag.

Nu blir det till att titta klart på Beck, käka lite jordnötsringar och dricka lite Coca-Cola.

Therese! Din jävla dator kan fara och flyga någonstans! Den är ju sjuuuuukt jobbig att sitta vid...

God morgon allihopa!

Nu har jag, Christopher och Elias vaknat till liv. Barnen vaknade ju självklart före mig. Christopher ville bara upp ur sängen, så jag fick ligga och dra mig en liten stund. När Elias vaknade gick vi upp alla tre. Nu sitter barnen och äter frukost. Jag funderade ett tag på att ta ett glas mjölk, men jag ångrade mig så fort jag kom på att mjölk inte är gott på morgonen.
Både jag och Therese fick massage av P igår. Jag har aldrig sett någon lida så mycket av massage! Therese såg verkligen plågad ut... Stackaren. Jag däremot, tyckte att massagen var riktigt skön. Förutom när han började med axlarna, för då hade jag ingen lust att ligga kvar länge till. Men jag måste säga att axlarna känns bra mycket bättre idag.

Det är finare väder ute idag än det var igår.. Men det är ändå inte lika varmt som det har varit tidigare i veckan. Vi får se vad vi hittar på idag, Therese åker ju och jobbar om ett par timmar...



Uppdatering klockan 11:34
Båda barnen har somnat nu, så dom sover nog middag till klockan ett åtminstone.
Jag ska nog ta mig i kragen nu och svara på lite kommentarer, annars kommer jag ha fullt upp imorgon...

Uttömd på energi

Vi har fixat med morfars lägenhet idag. Jag och mamma fotograderade de flesta grejer han hade och så fotograferade vi överallt där det var så ingrott med smuts att det antagligen inte kommer gå att få rent. På ett ställe, vid ett element, fanns det spindelnät. Det låg ett gammalt batteri och en gammal kapsyl under skohyllan i hallen. Fönsterbrädorna var så skitiga att man inte kunde se om dom skulle vara gråa eller vita egentligen. Uh, det var så äckligt!
Nu är vi iallafall hemma hos
Therese och P. Christopher ligger och sover sen någon timme tillbaka, likaså Elias. Vi har ätit supergod mat, fläskfilé i en sås gjord på grädde och Créme Bonjour (vitlök och örter) och pommes frites till. Det var så himla gott! Och nu sitter vi och tittar på Men In Black, såg tvåan igår, så idag var det dags för trean.
Imorgon är jag barnvakt åt lilla Elias igen. Therese undrade om hon kunde få lite sovmorgon, och jag tycker det är självklart, så mycket som hon har ställt upp nu! Äh, jag ska nog ta en cigg till, sen ska jag be P lägga ut madrassen på golvet så att jag kan få lite massage på min värkande axel...

Måste säga också att jag är helt uttömd. Jag har ingen energi överhuvudtaget egentligen, går nog mest på reserverna. Och så låg jag vaken rätt länge i natt efter att jag hade vaknat vid tre-tiden.. Somnade igen vid fem - halvsex någon gång. Och om jag ska vara helt ärlig; det var värt det!


Försvinner du om jag blåser på dig?

Jag suckar. Jag himlar med ögonen. Varför ens orka bry sig om någonting sådant? Det du inte förstår är vad folk ger dig. Människor ger dig allt det du vill ha. Du får oftast allting du pekar på och om du inte skulle få det så går jorden under. Du glider fram genom livet på en flygande matta. Du har folk som ser efter dig, ser till dig ordentligt. Du har redan allt det en människa önskar att man kunde få. Du har inte den där lilla spärren i hjärnan som kan sätta stopp. Du har egentligen ingenting. Men ändå har du allting. Du är en människa som inte är värd namnet människa. Du är en varelse, en parasit. Ett litet ynkligt kryp som förgörs med en enda smäll. Du är burdus, arrogant, nonchalant, grotesk. Du är du och jag är glad att jag aldrig har träffat dig. Du är hemsk mot allt och alla. Du sårar folk till höger och vänster, men du bryr dig inte om konsekvenserna. Du är ingenting. Du är ingen, men du finns någonstans. Jag har aldrig träffat dig och kommer aldrig att göra det.

Någon ville veta lite (mycket) om mig.

Det var någon skrev i en kommentar att hon / han tyckte att jag skulle skriva om mig själv, så nu tänker jag göra det. Jag börjar nog med min barndom... Jag är född i Skellefteå, men flyttade till Jakobsberg när jag var runt 1½ år. Där bodde jag med min familj tills jag började i fyran för då flyttade vi till Kallhäll istället. När vi hade bott där i ett år ungefär blev soc. inblandade på riktigt för första gången. Iallafall för mig. Jag hade aldrig varit familjehemsplacerad förut, men nu skulle jag helt plötsligt flytta till en ny familj.. Ni vet vad det innebär va? Nya regler, nya rutiner, nya mattider, ny skola, nya kompisar... Dessutom var det till Västerås jag skulle flytta till. När jag hade bott där ett tag upptäckte jag till min förvåning att jag faktiskt trivdes! I ren protest slutade jag att krama folk (ja, jag vet.. det var kanske lite löjligt, men jag var elva år!), det var det enda sättet jag kunde uttrycka mig på just där och då. Jaa, efter ett och ett halvt år fick jag flytta hem igen. Nu förstår ni väl vad det innebär? Precis! Nya rutiner, IGEN. "Ny" skola, IGEN. "Nya" kompisar... IGEN! Under tiden som jag bodde hos den familjen (min lillesyster bodde också där) hände massor av saker. Min lillesyster blev utelåst på framsidan av huset om hon hade gjort något dumt, dom slängde ut hennes ytterkläder till henne så hon skulle klä på sig själv. Hon var då runt 3½ år.
Och så kommer jag ihåg när vi bilade ner till Frankrike. Vi gick på Disneyland och hade jättetrevligt. När vi kom tillbaka till Västerås och skolan började så frågade läraren i vanlig ordning vad vi hade gjort på sommarlovet. Jag svarade att vi hade varit på disneyland och då frågade hon vad jag tyckte bäst om där. "Paraderna" svarade jag. När vi kom hem igen, från skolan alltså, blev mannen i den familjen jättearg för att jag inte hade sagt någon åkattraktion. Men sanningen var ju den att jag hade åkt två (ynka två stycken) attraktioner. Det var dessutom ganska tråkiga grejer vi åkte... Och jag kommer fortfarande ihåg att paraderna var bäst!
En annan sak jag minns väldigt tydligt är när jag blev tvingad till att äta bruna bönor. En matsked skulle jag äta. Jag tog åtta kokta potatisar till så att jag skulle ha något att svälja ner de bruna bönorna med. Det var riktigt vidrigt... Jag bad om att inte få äta upp det, men jag var tvungen. Det tog mig mer än en timme att sitta där och få i mig den där matskeden bruna bönor. Okej, öevr en timme är kanske lite barnsligt, men vet ni vad? Efteråt gick jag på toaletten och kräktes upp allting igen. Så vidrigt tyckte jag att det var.

[ it's like we're prisoners and we just can't get free ]

Jag gick alltså i sexan när jag fick flytta hem igen. I sjuan var det dags för nästa vända. Då hamnade vi alla syskon på Geneta Barnhem i Södertälje (så, ja.. jag har bott i Södertälje förut).  Efter en månad hamnade jag i en jourfamilj som låg i skilsmässa. Efter några veckor fick jag flytta tillbaka till Geneta Barnhem, fast då hade det flyttat tll Sätra och blivit Ransätra Barnenhet. Där bodde jag i 8 månader har jag för mig. Det normala är att man ska bo på ett sånt ställe i max tolv veckor, alltså tre månader. Efter det flyttade jag till Norrköping... Men det är en annan historia och den tar jag någon annan dag.

Jag antar att det här inlägget har blivit lite skumt att läsa, men jag är inte så bra på att skriva om mig själv eller om saker som har hänt mig...
Men som sagt, det kommer nog mer någon annan dag!

Begravningsbyrån Fonus

Men åh, vad svårt det är att komma fram till SL Kundservice! Jag ringde bara för att fråga var man skickar kvittot från en taxiresa (resegaranti) om man missat busset för att den avgått för tidigt. När jag ställdes i kö sa dom att den beräknade väntetiden var 1 minut (60 sekunder alltså). Efter ungefär 8 minuter kom jag fram. Fast jag var tvungen att ringa om två gånger för att samtalet bara bröts helt plötsligt (fel på telefonen eller fel på SL's Kundservice?).

Jag och mamma ska in till morfars lägenhet snart. Eller ja, mamma ska dit och jag ska in till stan och fixa och dona lite grann. Sen kommer vi ses när hon är klar med allting. Det är så mycket som ska fixas med morfars konton, färsäkringar, lån, räkningar... Ja, allting helt enkelt och det tar sin lilla tid.
Det är så mycket ställen som ringas till, Fonus har vi ringt till flera gånger men kvinnan som ska fixa allt är på lunch och dessutom försenad. Jag ska nog förresten följa med mamma till morfars lägenhet, men jag går nog inte in, för mamma vill fixa allting själv och det respekterar jag. Däremot ska jag följa med för att prata med avdelningschefen och säga att jag kräver att dom gör en Lex Sarah (se:
detta inlägg).

Pratar med Carro i telefon nu. Funderar på att åka ner på stan och träffa henne en stund sen..

Grattis pappa, 51 år idag!

IDag fyller min pappa 51 år, det förstod ni säkert. Det blir inget firande för min och Christophers del, men jag hoppas att någon tar sig an den gamla gubben ett tag, haha!

Sitter uppe hos Therese och P nu, väntar på att Elias ska vakna.
Han är en unge som kan sova bort en hel dag, trots att han bara är 1 år. Men jag tar väl och väl och väcker honom snart, ska bara röka en cigg först.


Godnatt på riktigt!

Som vanligt är jag väldigt seg med att gå och lägga mig. Men det är väl lika bra det, för Christopher vaknade till för några minuter sen. Han ville ha ny blöja och lite kramar och pussar och sen var han så nöjd och slocknade på en gång. Men nu får jag inte fastna här längre, så enkelt är det! Jag har ju båda barnen imorgon (den ena är jag bara barnvakt åt ett par timmar, men ändå..).

Så nu säger jag godnatt på riktigt!

Jag kan glida fram i 100 Mbit/s!

Jag och T har pratat lite grann om morfars boendesituation. T sa att jag ska ringa dit och kräva att dom gör en Lex Sarah och gör dom inte det ska jag göra en polisanmälan, fast då ska jag nog fixa rättshjälp och advokat först.

Jag har varit uppe hos Therese och hämtat en nätverkskabel, så: nu kan jag äntligen använda statsnätet! 100 Mbit, TJOHO! Motorvägen, here I come! Har längtat så mycket efter denna dag! Nu slipper jag låna från okända grannar, jag slipper bli av med internet helt plötsligt... Ja, ni förstår säkert.

Nu ska jag gå och lägga mig, ska bara fixa i ordning mammas säng först...

Godnatt, allihopa!