Dom spelar tennis i min armbåge.

Imorse var en morgon som alla andra. Jag gick upp, tog med mig Christopher till Therese för att jag skulle vara barnvakt åt Elias och så gav jag båda barnen frukost. Enda skillnaden mot hur andra morgnar brukar se ut var väl att min armbåge värkte som sjutton. Jag ringde vårdguiden nu på kvällen och den snälla sjuksköterskan jag pratade med berättade att det antagligen är en nerv som har fått sig en törn, men att det lika gärna kan vara en liten spricka. Och nej, rubriken betyder inte att jag har tennisarmbåge. Det känns bara som att det är någonting som "ploppar" fram och tillbaka, hit och dit hela tiden. Och så domnar vissa delar av armen bort, jag får stickningar och ilningar... Om det inte skulle vara varken en nerv som fått sig en törn eller en spricka så tyckte sjuksköterskan att jag skulle begära att dom letar djupare. Djupare som i vad? Jag glömde bort att fråga det...

Mamma är hos morfar just nu... eller ja, i hans lägenhet. Lägenheten ska vara tom på lördag, så jag har fixat en som kör bilen, en som passar Christopher och så har jag fixat fram pengar. Mamma fixade fram bilen med hjälp av mormor, så allt är klart. Det är nog färdigpackat snart också, det måste det vara... Vet ni vad mamma berättade för mig? När hon kom in i morfars lägenhet så stod det en röd palstmugg med ett sugrör i på vardagsrumsbordet... Det måste ha stått där sen morfar lades in på sjukhus den 7 / 7, för det hade tydligen möglat! Det är så äckligt... På ett sånt ställe borde dom ju åtminstone bädda sängen, plocka undan disk och sånt - man vet ju aldrig hur länge någon blir borta. Allt det här är sådant som jag kommer ta upp med deras avdelningschef, för så ska det inte vara. Och att dom inte letade reda på numrena till morfars andra barn, eller mormor (som är hans exfru), fast adressboken låg bredvid telefonen bredvid hans säng. Mormors nummer fanns på en lapp i köket, f u l l t s y n l i g ! Detta är ingenting jag släpper bara sådär... No way!

Jag har äntligen fått internet hemma! Dom kopplade in det den 24 / 7, men eftersom alla brev och sånt låg utspritt på golvet i hallen och varcdagsrummet så var det lite svårt att hitta just det brevet. T ringde dom igår och dom ska skicka ut ett nytt, så det lär väl komma imorgon eller på måndag. Det är iallafall så himla skönt att äntligen ha riktigt internet igen!

Snart kommer nog Therese hem, så då sprniger jag ner, hämtar ett paket cigg och pratar lite skit. Röker nog en cigg med henne också.

Xylofon, asp, berg.

Jag har läst ett par inlägg i min blogg. Jag mådde nog inte så bra i september -07. Chris dog, och jag tänker fortfarande på det. Allt som har med september -07 är som bortblåst egentligen. Jag försökte prata med en person om Chris för ett tag sen, men det var som att han aldrig hade funnits.
Den här månaden har också varit ganska jobbig. Morfar gick bort, helt övergiven på ett stort sjukhus... Och det bara för att hemmet där han bodde inte letade reda på numret till morfars andra två barn. Det är något som jag ska ta upp med dom. Ska det ta en hel dag innan man får reda på att ens släkting har gått bort? Nästa gång kanske det tar flera dagar, veckor, månader? Eller inte, för dom har ju så stor koll på det där. Och ställena är ju inte underbemannade. Eller? Jaja, nu ska jag gå ut och röka en cigarett, sen ska jag börja värma på mat till lilla T.

-

Man, I feel like a woman!

Mannen med ikonerna

Nattningen gick förresten lika bra idag som den gjorde igår. Vi åt kvällsmat och sen fick Christopher bada. Sen gick jag ut i köket, gjorde en flaska välling och gav den till honom. Precis som igår gick han in i sovrummet, fram till sin säng och sträckte upp armarna mot den. Han är bra, min son.

Jag har suttit och tittat på  "Mannen med ikonerna". Hade inte sett den tidigare upptäckte jag, så jag ska nog se alla andra filmer i tur och ordning också om det nu skulle visa sig att jag har missat någon mer. "Vita nätter" och "Öga för öga" såg jag igår, så dom skippar jag.
Jag vill förresten ha Heroes, season II. Den serien är så grymt bra, jag älskar den! Och så vill jag ha House-serien också... Ja, vem har sagt att man inte kan drömma?

T kommer hit när han har slutat jobba, skönt. Jag hoppas att Christopher inte sover längre än till klockan åtta imorgon, för då skulle jag slippa ställa klockan på ringning. Jag har ju lilla Elias imorgon också. Han är så snäll hela tiden! Fast i morse var han faktiskt en liten tjurskalle. Ville inte göra någonting när vi var nere på gården så han fick så snällt sitta i vagnen istället.


Jag ska börja sluta nu.

Ang. mina läsare.

Jag har mellan 10-15 läsare om dagen, alltså inte många alls. Det finns fler än en person som tror att det är rätt många som läser min blogg, men jag skriver nog inte så intressanta inlägg att det är värt att läsa. Sen finns det dom här 10-15 personerna som verkar gilla min blogg, som läser den ofta. Kanske inte dagligen, men ja. Ni förstår. Många läsare? Knappast. Många läsare för mig innebär åtminstone 100 läsare, det mesta jag har haft under en dag är 79 eller något sånt, och det är snart ett år sen. Så var det sagt också.

Jag gick över till Therese och P när Ticke hade somnat. Har lånat en box med Beck-filmer, så i natt blir det nog inte så mycket sömn för min del... Jag har sett 1-4 redan, så nu är det 5-8 som gäller! Ska bunkra upp med min goda juice nu, och så ska jag slå igång första filmen jag ska se (den som kommer efter "Pensionat Pärlan").

Din äckliga slampa!

Ojojoj, vilken dag det har varit! Min dag började med en nerbajsad säng (Tickes alltså). Så det var bara för mig och T att gå upp, duscha av ungen och ta på honom ny blöja och allt sånt. Sen sprang jag över till Therese och P för att hämta Elias. Så gick vi upp till mig igen, barnen fick frukost och sen kom soc. och hämtade lite grejer härifrån, dock inte allting eftersom jag inte hittade sakerna. Sen gick jag ut med Elias och Christopher, satt nere på gården tills klockan var halv elva ungefär. Gick upp till Therese och P igen, la Elias i sin säng och Christopher i Emmas säng, och så la jag mig själv i den vanliga sängen. Sov ända till halvtvå! Så kom Therese hem och vi tog ungarna och gick till bussen, åkte ner till Dalparken och var där ett tag.

Jag har dessutom hunnit bli kallad för en "äcklig slampa" av en släkting. Jag måste bara få säga att jag inte tycker att slampa är ett nervärderande ord. Slampa är ett ganska fint ord ändå. Det låter visserligen ganska "smutsigt", men hellre smutsig och lycklig än skitig och olycklig, eller hur?



Din kommentar är besvarad i kommentarsfältet i inlägget "Hur kan du ta illa upp av det här?"

Hur kan du ta illa upp av det här?

Om du tar illa upp av någonting jag skriver i min blogg så får du hemskt gärna skriva en kommentar om det (kommentarerna granskas alltid innan publicering), så jag slipper få veta det via omvägar. Men det här är faktiskt MIN blogg och jag måste kunna uttrycka mig på det sätt jag vill. Jag är alltid noga med att inte namnge eller peka ut någon så att det blir uppenbart vem det handlar om.
Och detta är speciellt till DIG! Och du vet vem du är: Du kan faktiskt sluta läsa min blogg helt och hållet... Faktum är att du gärna får göra det eftersom detta inte är första gången du gnäller över någonting jag har skrivit.

Sen sist jag skrev har jag inte gjort så har jag inte gjort alltför mycket... Har mest umgåtts med
Therese och hennes son Elias. Jag har dessutom hunnit vara barnvakt åt Elias en gång, för Therese och hennes gubbe jobbade så knasigt den dagen så jag erbjöd mig att vara barnvakt. Jag ska vara barnvakt åt Elias imorgon också, så då har jag två småglin att ta hand om! Fast Elias är ju så lugn och snäll hela tiden, han sover mesta tiden av dagen (iallafall av det jag har sett), så det blir ändå en hel del tid över till annat. Antagligen tar jag med mig båda barnen ut på gården så Christopher får springa av sig lite och så att Elias får leka med lite leksaker. Jag kommer inte riktigt ihåg när Therese slutar imorgon, men det lär ju märkas.
På tal om barn och sånt... Om en ensamstående pappa träffar en ny tjej och tjejen vill ha ett förhållande med bara killen - inte barnet - vad skulle du säga? Jag har redan varit med om det en gång (alltså, min pappa och hans fru). Jag skulle inte för allt i världen inte vilja att Christopher skulle råka ut för det. "Jag kan inte kolla ditt barn, han är din!" - det låter inte som att man är mogen att vara tillsammans med någon som är förälder då. Självklart har man som bioförälder alltid det yttersta ansvaret, men något ansvar borde väl finnas hos den andra parten också? Jag säger som min mamma sa till pappa när dom träffades: "Om du vill ha mig, får du barnen på köpet!" Så enkelt är det, inte svårt alls med andra ord.

Tyvärr kommer det inga bilder i det här inlägget heller, för min kamera är trasig. Ska lämna in den på lagning och sen skicka fakturan till dess rättmätige ägare. Det blir tydligen en dyr vistelse för min kamera, mellan 1200-2000 kronor skulle det kosta att fixa till den. Jag tänkte även låta dom titta igenom hela kameran så att det inte är något mer som är pajko-kajko.
Telgebostäder har inte ens varit här och kollat på balkongdörren ännu. Har dom inte hört av sig imorgon innan T åker till jobbet så ringer jag dom.
Igår var jag hos läkaren och fotograferade och dokumenterade allting. Så imorgon åker jag nog ner på stan och berättar det för dom som bör veta om det.



På tal om ingenting alls... Jag och Christopher åkte ner på stan mitt på dagen för att träffa Carro och Melissa, gå till Försäkringskassan, soc., banken och så. Det blev bara en väldigt kort stund med C o M, men nu vet hon iallafall om allting som har hänt och som inte har hänt. Det jag egentligen ville säga nu var att Christopher sov middag idag igen! Igår sov han en och en halv timmes middag, idag sov han ungefär lika länge. Och nu på kvällen när jag skulle lägga honom efter middagen och kvällsbadet så gjorde jag en flaska välling och visade den för honom.. Vet ni vad han gjorde då? Han tog flaskan och sprang in i sovrummet och sträckte armarna mot sängen! Det är ett stort framsteg för både honom och mig. Att han själv ville ner i sängen, utan att jag behövde säga till honom att det var sovdags... Det var så kul att se, speciellt som det har varit ganska "jobbigt" för mig att natta honom tidigare. Jag lyfte ner honom i sängen, sa godnatt och gick ut och stängde dörren. Han har inte sagt ett ljud sen dess.

Nu har jag tyvärr ingenting mer att skriva, men jag kommer antagligen uppdatera mer sen. Eller så gör jag det imorgon när jag har varit hos läkaren igen. Min armbåge krånglar nämligen sen förra veckan, det gör bara ondare och ondare i den. Det började som ilningar från armbågen ner mot underarmen och idag när jag skulle resa mig upp i sängen så kändes det som att hela armbågen knäcktes till och det började bulta i den. Vi får se vad läkaren säger imorgon...

Doloxene-dags.



Ballongklänning.

Idag blir det en tur ner på stan. Jag har fått pengar, så hyran ska betalas in och så ska mamma få pengar av mig. Sen vet jag inte riktigt vad vi gör. Kanske äter lunch nere på stan? Jag måste även få tag på en Sony Ericsson-laddare... Gah, blir galen på hur mycket jag måste göööööra hela tiden! Men det ordnar sig så småningom. Nu kommer jag iallafall ta en dag i taget, bo själv med Christopher, ordna upp med saker som ska fixas, samt packa i ordning saker som ska härifrån.

Jag saknar min ballongklänning, N. Den vill jag gärna ha tillbaka.

Äntligen är min nya design hemma!

Jag och T har suttit i flera timmar och fixat och trixat med min design. Det enda vi inte hittar just nu är kalendern. Hur gör man för att den ska visas? Min blogg är white trash beautiful. Det var T som föreslog det för han tänkte på låten med samma namn av Everlast. Han tycker det passar lite på mig och mitt liv (vilket det antagligen gör också).

Är det något som ser konstigt ut på bloggen så får du gärna skriva och berätta vad som ser konstigt ut.
Det är dags för oss att gå och sova strax. Jag ska bara röka min lilla godnattcigarett först.


Great, pappa! "Tobbe fixar!" så nu har mamma äntligen en ny bloggdesign.

HUNDRA MILJONER TACK,
THESSIA, FÖR IGÅR! Vi ska försöka gottgöra det på något sätt... Du blev ju ändå av med en hel arbetsdag och allt för min skull... Vi skulle kunna hjälpa till med att passa barnen så att du och P får gå ut och äta helt själva för en gångs skull?

Nästa... Skanssundet!

Igår somnade Christopher väldigt sent, kanske runt tvåtiden. Det har ju sina anledningar men dessa tänker jag inte skriva ut i bloggen. Fick iallafall tillbringa den här dagen tillsammans med Thessia och de två små söta barnen. Gick ut i lekparken som ligger utanför min port och satt där ett bra tag. Eftersom Christopher somnade så sent igår så sov han även middag väldigt sent idag (klockan var väl runt 17). Han fick sova i en timme så att han var lite utvilad.
Imorgon ska jag, mamma och Christopher ner på stan. Vi ska fixa nytt legitimation till mamma och så ska jag se om jag har pengar till gardinstänger också, för nästa helg får jag förhoppningsvis mina gardiner! Lycka.

Lägenheten är helt nystädad, det är jättefint nu. Såg ut som ett riktigt bombnedslag igårkväll när jag gick hemifrån, balkongdörren är trasig, min kamera är trasig... Men nu är det riktigt fint igen, förutom balkongdörren. Jag ska ringa till Telgebostäder imorgon och be dom komma hit och kolla upp vad det kommer kosta att laga dörren, för dom kan bli tvungna att byta dörrkarm också.

Jag har fruktansvärt ont i ryggen, nacken och på och i huvudet. Ryggen och nacken har jag antagligen ont i för att jag har sovit konstigt och dåligt i natt. T sa att jag ska ringa och boka tid för massage, men vi får se hur det blir med den saken. Nu ska jag iallafall dricka upp min Coca Cola och vänta på att lilla T kommer hit.

[   Förlåt mig för att jag bröt mitt löfte, T   ]

JAG ÄR STOLT!

Jag är riktigt stolt över mig själv! Jag vet att min nya header inte är fin någonstans (förutom Ticke), men jag måste bara meddela att det är jag själv som har gjort den! Alldeles ensam och utan någon hjälp. JAG LYCKADES! Det är inte så himla svårt med just headern egentligen men om man inte kan någonting så blir det väldigt svårt.

Här skall det egentligen ligga två bilder, men blogg.se är dum mot mig just nu.

Glömde berätta om igår förresten. Jag åkte ner på stan mitt på dagen för att träffa T och hans syster. Stötte på dumma ms. Häx ett par gånger också och det är ju inget jag jublar över, men hon ligger så nära hela tiden. Hon kryper liksom innanför skinnet på en och äter upp allt man har, tar allt man äger och sen försvinner hon bara.
Jag och T var ute och åt middag på Crazy Town och Ticke var hos sin farfar så länge. Jag är rädd för nya smaker, det erkänner jag. Det var nästan så jag inte vågade prova deras Filé mignon Black & White, men hade jag inte gjort det hade jag gått miste om någonting kan jag lova! Efter det åkte vi hem till mig en stund, T tog halvelva-bussen ner på stan och hämtade hem vår älskade son. Han låg och sov när dom kom hem, så det blev inte många pussar och kramar där inte. Men lite mys blev det iallafall.

Eftersom T sov här i natt så lovade jag att jag skulle upp med Ticke imorse, men jag sov som en stock. Jag minns inte riktigt vad klockan var, men helt plötsligt säger T att han åker hem till sig och sover ett par timmar istället. Varför blir det alltid så?
Hon har nog sprungit in i en vägg förresten, din lilla pingla. Det ser så ut iallafall...

Vad är det för väder?

Jag hoppas att det blir fint väder imorgon, för vi tänkte eventuellt ta en tur till Nynäs Havsbad. Men som sagt, vi får se hur det blir med den saken. Vet du någon bra sida där man kan kolla vädret? Sidan ska helst vara ganska pålitlig...

TÄVLING! Vinn smycken från AnAzon©

Jag kommer lägga upp en tävling här i bloggen lite senare. Vinsten är ett halsband och ett par örhängen från AnAzon©

Håll utkik! Det blir nog första och sista gången jag gör det och det är bara för att jag inte har någonting att göra sen.

Designen..

.. blev det inte så mycket av just nu, jag har inte det rätta programmet för det (enligt T).

Ny design!

Jag och T ska hjälpas åt att ändra lite smått i min design nu... Får se hur det ser ut sen, ska bli spännande!

Jag älskar att krama och pussa på dig!

Jag vill ha min Ticke-Litus här nu. Jag saknar att krama honom, att pussa på honom och att säga att jag älskar honom över allt. Jag har tur, för han och T kommer om cirkus 10 minuter! Jag ska nog gå och möta dom vid bussen.

Jag tänker fortfarande på dig, morfar.

Ännu en själ upp i det blå...

Jag vet inte riktigt hur jag ska vara. Jag och morfar har inte haft så bra kontakt de senaste månaderna. Jag har tänkt åka till honom flera gånger, senast i fredags men då var klockan så mycket. Hade jag åkt dit iallafall hade jag fått veta att han låg på sjukhus för lunginflammation och då hade jag kunnat ringa runt till alla och berätta det... Då hade han inte dött alldeles ensam. Jag skäms över att erkänna att jag inte vågade åka och hälsa på honom. Att jag inte vågade för att jag var rädd att han inte skulle komma ihåg vem jag var. Jag skäms så fruktansvärt mycket över det. Men samtidigt kan jag inte tänka "om jag bara hade åkt dit i fredags", för ingen kunde veta. Personalen där morfar bodde hade försökt ringa till mammas mobil, men hon hade bytt nummer. När morfar väl hade gått bort så letade dom reda på Freddys (min morbrors) nummer och berättade vad som hade hänt. Varför kunde dom inte göra det redan när han blev sjuk? Dom hade kunnat leta reda på det redan när han lades in på sjukhuset den 7 / 7. Varför?
Det är ingens fel att ingen visste om det.
Om vi, alla barnbarn och hans barn hade hälsat på lite oftare, ringt lite oftare... Då hade vi vetat. Men alla har ju sitt att sköta hela tiden, ingen hade riktigt tid att åka till ett ålderdomshem bara för att sitta på en stol i ett par timmar och prata...

Men jag har iallafall en sak att vara riktigt glad över: Morfar hann träffa Christopher två gånger innan han gick bort!

Morfar, 20/7-08

Igår gick min morfar bort.

Jag är mest lik Tyra Banks!



Vem är du lik?

Hjälp mig, ge mig en knuff i rätt riktning!

Nu har suget kommit tillbaka. Det känns i hela kroppen, det där jävla suget som får mig att bli en helt annan människa. Folk märker av det tydligen, eller ja.. T märker av det. Allt jag känner i den stunden när det blir som värst gör att jag sjunker genom jorden, jag lever på en annan planet, i en annan värld och det går inte få kontakt med mig på riktigt förrns jag har kommit över det.

Jag älskar.

Hallen är ett enda stort KAOS!

Jag har rivit ut nästan allting ur klädkammaren och ställt i hallen nu. Så numera är min hall FULL med kartonger och sopsäckar som är fulla med kläder som inte används eller som är mammas. Tog en liten paus nu, för jag blev helt svettig när jag stod där inne.
Det har inte blivit något av med det långa, varma badet ännu. Tänkte belöna mig själv med det när jag är klar med lägenheten. Jag måste försöka få in alla kartonger från hallen till klädkammaren. Men jag måste fortfarande ha två kartinger kvar ute i hallen, för N ska komma senast den 1:a augusti och hämta sina saker. Nästa helg är det papahelg för Ticke, iallafall på lördagen och söndagen. Jag spenderar dom två dagarna i Jakan tillsammans med L och co.
Dom ringde från PG för några dagar sen och frågade om jag vill börja jobba där igen. Riddarn har frågat om jag vill börja jobba där. Skagen frågade om jag ville börja jobba där igen... Jag kanske var ganska bra på att jobba ändå? Men jag tänker inte ta jobb i Järfälla något mer, det blir alldeles för långa resvägar och dessutom så kommer jag antagligen få jobb i Södertälje när Christopher har börjat på dagis. Det skulle ju vara det ultimata för både honom och mig, för då kommer han kunna gå på dagis när jag jobbar, dom tider jag jobbar.
Jag ska alldeles strax börja fixa klädkammaren igen, ska bara klara fjärde borgen på Super Mario.

Vilken härlig dag..

Såhär stor var Ticke när han var 1½ månad ungefär...

Jag vaknade för en kvart sen kanske.
Skönt med sovmorgon! Sofie tog Christopher redan igårkväll för att hon ville åka in till stan med honom idag. Så hon sov inne hos Ticke, gick upp med honom i morse, gav honom frukost och allt som hör därtill. Så nu är jag helt ensam hemma och jag ska snart äta frukost och sen ta ett långt, varmt bad!

[det här inlägget skrevs vid elva-tiden]

Öppna dina ögon, se på mig..

Jag har varit nere i ett par dagar nu och det känns inte som det är på väg att vända ännu. Jag försöker se glad ut och låta positiv till det mesta för Christophers skull, men mer än så blir det inte. Haha, jag är väl bara sommardeprimerad... Jag mår dåligt över mig själv, hur jag ser ut, vad jag vräker i mig, vad jag har för kläder, min prick i pannan som vägrar försvinna. Det är så irriterande att jag inte bara kan släppa allt det och ägna mig åt positiva tankar istället. Jag önskar bara att ms. Häx kan sticka någonstans... Försvinna ur min åsyn, jag har stött på ms. Häx fler gånger än jag kan räkna till i sommar.

Idag har vi haft det bra, Christopher och jag. Vi åkte ner på stan för att möta mormor, Freddy, Micke, Jenny och Izabella. Vilket litet charmtroll den sötnosen var (Izabella)! Skrattade typ hela tiden, log jättestort.. Och aldleles tandlös var hon, såg jättekonstigt ut eftersom ajg är van vid ungar som har tänder. Köpte en ny napp och en napphållare (ett sånt där snöre). Och så köpte jag tre nya bodys och ett par jeans till Ticke. Vilken besvikelse över jeansen förresten! Dom var skitsnygga, passade helt perfekt... utom i midjan! Där satt dom tajt som jag-vet-inte-vad. Ni vet tjejer som går omkring i alldeles för trånga byxor..? Så såg det ut på Ticke. Helt sinnesstört, det ska ju inte vara så. Den modellen var väldigt liten i midjan, men jag såg att den hade resår som man kunde spänna åt och släppa lös, men den var redan uppsläppt på högsta.

Jag tror förresten att jag ska ringa Louise, ska ju eventuellt åka dit nästa vecka. Skulle vara så roligt om det går, för vi ses ju inte alltför ofta. Jag gör det nu, innan jag glömmer bort det...

Tack, Petra!

Idag åkte ju jag och Ticke till Globen för att träffa Petra och Claudia. Var in på H&M en runda, kollade på massa kläder och så. Christopher fick faktiskt två par jeans av hans moster. Jättesnygga, verkligen! Det är helt vanliga jeans, men det är med kalsongkant, så det ser ut som han har "häng" (lite smått iaf). Han var så söt i dom!

Jag har tyvärr jätteont i huvudet, som vanligt, och tänkte lägga mig och läsa en bok en liten stund.
Läste ni artikeln jag länkade till igår? H e l t  s i n n e s r u b b a t , e l l e r  h u r ?

Gör något som stimulerar kropp och själ!

Galen unge? Nej, bara Christopher.


Christopher sover fortfarande, den lilla sömntutan. Jag måste väcka honom strax och klä på honom och så, för vi ska försöka hinna med bussen som går klockan nio. Vi åker till Globen och tittar runt lite, lunhar förhoppningsvis med Petra och resten. Har jag tur hittar jag någonting jag verkligen vill ha - på rea dessutom. Jag är en väldigt fattig kvinna fram tills imorgon. Får inte glömma att gå till soc. nästa vecka, för då kommer jag vara fattig i årtusenden till!
På tal om så var jag inne på Hippo i Södertälje för att titta på de
fodrade baggybyxorna från Nova Star. Dom var inte så fina i verkligheten som dom var på bild. Det tycker jag är väldigt synd, för jag hade gärna köpt dom annars.

Den här natten har varit jobbig. Jag gick och la mig lite försent, så jag är supertrött. Men jag får skylla mig själv. Vid halv fem vaknade Christopher och skrek i - vad det lät som iallafall - ren panik. Jag lyfte över honom till mig, men han fortsatte skrika och kasta sig till höger och vänster och dunka huvudet i väggen, sängstommen osv. Sen fick han det briljanta idén att testa uhr det kändes att dunka huvudet i fönsterbrädan i sovrummet... Det är alltså ingen fönsterbräda som man har skruvat in i väggen, utan den sitter verkligen fast. Han träffade fel och spräckte någonting i munnen, kunde inte se vad för det blödde så jävla mycket, men läskigt var det iallafall!
Att försöka lugna ner Ticke när han håller på sådär är ungefär som att försöka stoppa en elefant från att sätta sig ner. Man har liksom inte så himla mycket att säga till om... Och även fast han är väldigt liten, så är han ändå jävligt stark, jag klarar inte av att försöka hålla honom stilla när han får sina utbrott.
Nu är det dags för mig att väcka sötnosen. Vi ska gå hemifrån om ungefär 20 minuter, så det är ju verkligen dags!

Godnatt.

Det blir inget kortspel som det var att det skulle bli, för Sofie ska sova. Jag är alldeles för seg med att skriva klart mitt inlägg. Råkade ta bort allt jag hade skrivit och nu orkar jag inte skriva om det igen. Men jag tycker att ni ska läsa den här artikeln.
Jag ska äta en pannkaka och sen gå och lägga mig för jag och Ticke åker till Globen imorgon. Vi ska träffa P och gänget en stund, ska kolla på regnkläder åt min kära son.

Godnatt.


Och nu vet såklart hela släkten om det!

För ett par månader sen hände en sak som jag tyckte var ganska pinsam. Det var väl egentligen ingenting speciellt med det på så sätt att jag gick och berättade för folk, men några stycken märkte vad som pågick. Jag vet att man inte kan lita på att lilla N håller tyst om saker och ting, men jag trodde aldrig att han skulle berätta för mina släktingar! Men nu är det så att både min farbror och min pappa vet om det här och det är det som gör det så pinsamt...

Snart fyller pappa 51 år, den 1:a augusti! Jag vet inte riktigt vad jag ska köpa till honom, vi får se hur det blir med den saken. Och imorgon hade jag tänkt köpa något till Melissa som fyllde 2 år i söndags.. Och nästa vecka, på torsdag, fyller Kevin 2 år och jag vet inte vad jag ska köpa till honom heller... Det blir nog bra, vad jag än köper eller fixar fram.

Har suttit och spelat lite Super Mario, ovanligt va? Jag är verkligen tänd på det här spelet, men jag skulle nog hellre vilja ha Nintendo 8-bitar. Det är så himla mycket roligare.

Jag kommer nog inte uppdatera förrän sent i natt eller imorgon bitti, för nu måste jag städa. Det är nämligen så att B kommer hit imorgon och hälsar på, han vill se hur jag bor och så, sen åker vi till Jakan tillsammans och äter tårta och kanske spelar lite Wii. Jag ska försöka få lite ordning i bokhyllan som jag har ställt i hallen... Det ser helt för jävligt ut, men hela lägenheten ser bättre ut än vad den gjorde för 2 månader sen. Jag börjar med att diska, tvätten tar jag imorgon. Likaså dammsugningen och golvtorkningen. Undrar om jag ska försöka våga mig på att få rent fönstrena ute på balkongen... Hua!

Så hett och kvavt i luften!

Jag har haft väldigt ont i huvudet idag. Det kanske beror på att jag druckit på tok för lite vätska (visste ni förresten att man kan överdosera vatten?) eller så är det för att jag är jag. Vi har hunnit med mycket idag, åkt ner på stan två gånger, träffat T två gånger, åkt buss massor med gånger... Vi gick en liten promenad från T till Carro. Stannade där en liten stund, innan vi gick till bussen. Vi satt med T ända ut till Gärtuna, sen fick vi skjuts till Östertälje Station.
Väl hemma igen stekte jag pannkakor, ett supergott recept från min mamma! Fast jag har ingen ljus sirap hemma så jag äter helst inte pankisarna då..
Imorgon ska jag och Ticke till Jakan för att säga grattis till B, kanske hinner ut en sväng till Maria också? Jag hoppas det, för vi träffas så himla sällan numera... Och jag vill att du ska bli normal, få pengar och köpa et tbusskort så att ni kan komma hit och hälsa på ett tag också. Skulle vara dunderkul!

Jag är grymt urfattig! Jag har typ 10:- just nu, och 7:- på kortet. Räcker till 2 liter mjölk... Men jag får pengar imorgon så jag ska köpa hem lite sånt som jag behöver. Jag kanske får tummen ur imorgon när jag ändå är i Jakan så att jag kan lämna in mina tider till PG. Jag är urdålig på sånt där. Eller så kallas det pengaångest. Pengar är det värsta som finns, men ändå är jag så beroende av dom. Usch och fy!
Jag önskar att jag kunde få resa någonstans, till Spanien eller Greeeeekland! Åh, vad mysigt det skulle vara!

Jag ska fortsätta drömma mig bort ute på balkongen, för inne kan man ju inte sitta. Min TV gick nyss sönder tror jag, den sa "poff!" och så slocknade den och nu går den inte sätta på igen. Men det är inget jag deppar ihop över!

Dagiset...

Det var jättefint. Hade stora lokaler, som det dock inte kom så mycket solljus in i. Fick svar på flera av mina frågor, men när jag ställde frågan om hur dom gör med potträning såg hon ut som ett frågetecken och sa: "Jaa, du.. Jag vet faktiskt inte hur vi gör med sånt här!". Borde inte en personal på ett dagis veta hur dom gör med sånt? Det tycker iallafall jag. När jag frågade hur mycket utomhusaktiviteter dom har så blev jag nöjd när jag fick svaret. "Vi är inte ett Ur&Skur-dagis, men nästintill. Vi är ute hela tiden, spelar ingen roll vad det är för väder!".
Inskolningen ska ju börja den 14:e augusti, men det kan hända att vi måste börja en vecka senare. Det är 9 nya småbarn som ska börja och dom kör 5 småbarn ena veckan och 4 den andra. Jag hade velat att man fick bestämma lite själv hur lång tid inskolningen skulle vara men hon var nästan stenhård på att den skulle vara en vecka.
Personalen som visade oss runt var jättetrevlig. Det var lite synd bara att hon inte visste så mycket om vad dom brukar göra på dagarna med småbarnsgruppen - hon har tydligen bara jobbat med 4-5-åringar tidigare. Så det här med 1-3-åringar är lite nytt för henne... Jag tycker att dom hade kunnat be en personal som visste mer om småbarnsgrupperna
 visa oss runt och förklara allting. Någonting jag fick veta ungefär 100 gånger var att det här dagiset minsann är det bästa i hela Södertälje kommun! Som om det ger mig svar på mina frågor...


Natten är den bästa tiden på dygnet.

Jag och syster har spelat Super Mario, bakat den supesmarriga chokladkakan och spelat ännu mer Mario. Nu känner vi båda två att det är dags för sängen, speciellt för mig för jag ska upp senast klockan åtta! Efter att jag och Ticke har varit dagiset vet jag inte vad vi ska göra, kanske går till lekparken en stund så att han får leka av sig lite...

Godnatt!

525.600 minutes.. 525.600 moments so dear.

Vi åkte ner på stan idag och det vi såg var inte något man ser varje dag. När vi hade kommit ut från H&M och gick mot Kringlan-huset så såg jag någon som sköt mot himlen, gjorde ett stort hål i molntäcket... Och himlen öppnade sig och gjorde så att jag blev dyngsur! Det var inte det skönaste jag varit med om, för det var så sjukt kallt! När vi åkte hemifrån sken solen och det var bara några få moln som syntes här och var. Men bara föra tt jag och Christopher åkte ner på stan just då så var det såklart tvunget till att börja regna! Fy sjutton...

Jag är väldigt besviken. Jag kommer inte in på Hippo's hemsida, jag vill ju titta på kläder som jag vill att Christopher ska ha. Men jaja, på fredag får han iallafall lite nya grejer, ska nämligen till globen då och träffa min syster. Jag ska nog försöka shoppa lite fina kläder som han kan ha på dagis sen. Och på tal om dagis, så ska vi faktiskt dit imorgon klockan 10.00 och hälsa på! Jag är jättenervös... Jag borde egentligen inte vara det, men jag kan inte låta bli.

Jag ska köpa en pytteliten pool och massor av plastbollar och en rutschkana till Christopher! Så han kommer få ett alldeles eget bollhav. Men det jobbiga är ju att jag kommer få springa efter alla bollar hela tiden, om han inte lär sig hämta dom själv och lägga tillbaka dom... Vi får väl hoppas på det!

Fodrade baggybyxor från Nova Star.

Jag hittade ett par jättefina fodrade baggybyxor som jag vill köpa! Du hittar dom här. Jag tycker dom är helt underbart snygga! Det är garanterat ett par som jag vill att Christopher ska ha i höst, men priset var ju inte riktigt att leka med...

Helgon.net

Är det bara jag eller är det fler som inte kommer in på Helgon? Det har inte gått på flera dagar för mig nu...

Smarrig chokladkaka!

Fick ett recept på en chokladkaka (kladdkaka) av A-K idag.

Ugnen ska vara på 200 grader och kakan ska vara inne i 15-20 minuter. Skaka formen efter en stund, dallrar kakan mycket så ska den nog vara inne några minuter till.

100 g. smör / margarin
3 dl. socker
1 msk. vaniljsocker
1 krm. salt
4 msk. kakao
2 ägg
1½ dl. vetemjöl

Smält smöret i kastrull. Häll i socker, vaniljsocker, salt och kakao och rör om. Knäck ett ägg i taget och rör runt. Häll i vetemjölet och rör runt. Häl i smord form och sätt in i ugnen.

Lycka till!


Familjen Alkohol och jag.

Jag har ångest. Rättare sagt så drabbas jag av panikångestattacker ibland. Det händer inte ofta, men det händer. En enda gång har jag lyckats förhindra en sådan. En gång av alla tusen. Och jag kommer aldrig glömma första gången jag fick en ångestattack. Jag var runt 13 år och mådde inte så bra just då. Jag och alla mina syskon (utom de äldsta) hade precis blivit placerade igen efter att ha varit hemma runt 6-12 månader. Vi bodde på Geneta Barnhem som det då hette och ingen fattade väl riktigt varför... Jag som var äldst förstod ju att det var för att mamma inte klarade av oss. Hon klarade inte av att ta hand om två familjer. Den ena familjen var vi, alla hennes barn. Den andra heter Alkohol. Alkoholen kom oftast i första hand och gjorde våran mamma till en riktig alkiskärring. Alkoholist. Det har hon alltid varit, så länge jag har funnits iallafall. Vi är sju syskon sammanlagt, den äldsta är 30+, sen kommer D som är 25+. Dom blev såklart inte placerade eftersom dom var tillräckligt stora att bo för sig själva (den äldsta hade redan flyttat hemifrån för många herrans år sen och hade bildat en egen familj). Jag bodde på Geneta i en månad ungefär, sen flyttade jag till en familj i Enhörna. Jättebra jobbat av socialen, för dom låg ju faktiskt i skilsmässa. Dom grälade varje dag och gubben i familjen berättade om alla gånger han varit i Tallinn eller Riga och köpt sex av kvinnor. Jag var 13 år, men kände mig som 89. På julaftonsmorgon det året (minns inte exakt vilket år det var), vaknade jag av att mannen stod vid min säng och skrek att jag hade stulit viktigt papper och pengar och jag hade eldat upp viktiga dokument. Jag fick flytta därifrån till Geneta som numera låg i Sätra. På kvällen när allt hade lugnat ner sig låg jag i sängen och försökte sova. Jag blundade, men såg bilder, så många bilder. Jag grät och skakade om vartannat, försökte vara så tyst som möjligt så att lilla A inte skulle vakna. Jag grät så fruktansvärt mycket och jag bet ner naglarna tills det blödde. Rummet krympte, det blev varmt och kallt hela tiden, jag frös och svettades, tänkte på mamma. Vad gjorde hon nu? Vart var hon? Låg hon hemma i sängen och sov eller var hon ute någonstans? Nu skulle jag få byta skola igen, fjärde skolan sen 6:an... Och jag gick ju bara i sjuan. Min första ångestattack är inte den värsta jag har varit med om, men det är en som jag nog aldrig glömmer.

Jag får ångestattacker väldigt sällan numera. Jag vet inte vad det beror på, kanske att jag har barn. Det kan vara så att jag inte får det för att jag vet att om jag tappar kontrollen över mig själv nu, när ingen annan är här, så finns det ingen som kan hjälpa mig om Ticke vaknar. Det finns ingen i närheten. Min familj har lämnat mig, alla utom mina systrar och min mamma, eller är det jag som har lämnat dom?

Jag känner ingenting. Ingenting känner jag, bara tomhet. Tomhet är ingen känsla för mig. Jag känner mig håglös. Läkare sa en gång i tiden att jag skulle få piller att knapra på, men vad hjälper det? Det hjälper inte ett dugg mot ensamheten, tomheten, håglösheten... Inte för mig. Det får nite vara det som hjälper mig, för jag vill inte ha hjälp av piller. Jag frågade om en terapeut, en psykolog. "Det finns inte resurser till det just nu, väntetiden är lång." Jaha, väntetiden är lång och jag förstår. Jag förstår att det finns människor som mår sämre än jag. Jag förstår att det finns dom som vill ta sitt liv för att dom mår som dom gör. Jaha, väntetiden är lång... Jag kommer inte få hjälp på många år om jag inte betalar själv. Vem har råd med det som 21-åring? Inte jag...

Idag mår min mamma bra. Hon bor på ett boende- och arbetskooperativ tillsammans med andra kvinnor som har haft problem. Min mamma har inte druckit en droppe på cirkus 6 månader. Och ja, sex månader är bra jobbat för att vara hon! Min pappa sa en gång att det längsta mamma har varit nykter är 3 år i rad. Haha, tre år? Det hade jag klarat på en gång! Men inte min mamma. För när Familjen Alkohol verkligen behöver henne så finns hon oftast där och hon stannar tills Familjen Alkohol är nöjd. Nu är det dags att gå vidare, till en annan värld, en annan planet. Jag är uppvuxen med att Familjen Alkohol alltid lurar bakom hörnet. Och den kommer aldrig sluta leta efter min mamma, för suget finns där. Hela tiden, dygnet runt. Varje minut, sekund, timme, år. Alltid.

Nattflyn och väderspänningar.

Tänk vad mycket tid man får över till sig själv när barnet ligger och sover. Det bäste vore ju om man som förälder kunde och lägga sig i någorlunda samma tid som barnet - men icke. Vi ska ju titta på TV, dricka te, vara ute på internet och kolla runt överallt. Vi ska plocka undan saker i lägenheten så vi slipper göra det imorgon, vi ska förbereda inför morgondagen, samla nya krafter som hjälper en att ta sig igenom dagen. Vi ska ju göra så himla mycket, så till sist hinner klockan bli ett på natten och vi sitter fortfarande uppe och tittar på favoritserien på TV. Eller så känner man verkligen efter hur man mår och OJ! En släng av lite huvudvärk kunde jag minsann ana där... Och kanske lite magont också? Äh, det är väl ingenting? Magont har ju ingen dött av! Eller..? Hur som haver, det jag vill komma fram till är att jag planerade att gå och lägga mig ganska tidigt för att orka med morgondagens alla hinder och besvär och roliga lekar och mys och pussar och kramar. Men jag kommer inte komma i säng förrän efter tolv någon gång, har jag tur blir det runt ett. Det kommer vara fullt hus här, Sofie kommer hit med vår kusin N och jag flirtade hit B och M, så något sova lär det inte bli på många timmar...

Om T får några extra fridagar i slutet på juli eller början på augusti så åker vi antagligen till Danmark! Jag älskar det landet, människorna där är så himla mycket trevligare än i Sverige. Helt ärligt så tycker jag inte om Sverige. Jag avskyr att bo i det här landet och det har jag gjort i så många år nu. Sverige är ett riktigt skitigt land. Äckligt, smutsigt, vidrigt.

Nattfjärilarna börjar dyka upp nu, så jag ska dra igen fönstrena på balkongen så jag befinner mig i trygghet. Är det något jag verkligen får panik över så är det nattflyn, myror och grodor. Hua, jag ryser bara jag tänker på dessa varelser. Grodor blev jag rädd för först när vi flyttade upp på Höjden av Galenskap, för dom kommer bara fram på kvällar och nätter. Grodor och paddor. Riktiga små vider...

Dags för städning igen. Men först måste jag tala om att ag har hängt tvätten och satt igång en ny! Duktig flicka, mhmm!

GRATTIS MELISSA, TVÅ ÅR IDAG!

Ja, nu är jag hemma igen. Åkte till Jakan igår för att träffa A-K, N och några till. Satt och spelade, eller försökte spela, Guitar Hero... Som ni säkert förstår gick det inte så bra.

Christopher har varit med sin pappa igår och idag, dom träffade hans farfar. Han bjöd dom på glass, så Ticke var väl jätteglad. Sen kom T och Ticke hit igen, umgicks lite och så.. När T hade gått blev Ticke helt galen. Han skrek och han slogs, han sparkade undan allt som låg i hans väg och om det inte var något där, så gick han till något som han kunde sparka på... Jag blir inte klok på det barnet ibland! När det var middag satt han och åt så fint, spaghetti med köttfärssås blev det idag. Sen gick vi ut på balkongen en liten stund och när jag tyckte det började bli dags för nattning frågade jag om han ville bada. "Atooo!" sa han och sprang till badrummet. Han är så söt, för när han vet att han ska få bada så tar han gummimattan som ska ligga i botten av badkaret och slänger ner den där i. Och när han har fått komma ner i badkaret så slår han på mattan så att den fastnar ordenligt och så säger han "atooo!".

B & M kommer hit om ett par timmar. Ska faktiskt blir riktigt kul, för båda dom är korkade som nötter! Nej, men det är jätteroligt att umgås med dom. Fast imorse var jag måttligt irriterad på B, han kom in och väckte mig halvelva... Jag so mvar barnledig och allt, haha! Ungarna hoppade på mig, han drog mig i armen och ja, Gud vet allt dom gjrode för att få upp mig ur sängen.

Nu måste jag gå in för att hänga tvätten som precis blev klar. Eftersom jag är riktigt snabb just nu så hinner jag t.om tvätta en maskin till!

GRATTIS MELISSA!

Såklart går det ju inte ladda upp en bild just nu, men jag fixar det sen.

Hoppas det är fint väder imorgon!

T är här och han nattar om Ticke för han vaknade till lite grann. Förhoppningsvis kan jag sova ordentligt nu, jag behöver dock inte vara helt utvilad imorgon eftersom T ska ha Ticke tills på söndag. Jag kommer nog ställa klockan på senast 10, för jag vill ju inte sova bort hela dagen!

Planerna för imorgon är:
  • Städa i vardagsrummet och sovrummet
  • Lägga in rena kläder i garderoben och byrån
  • Tvätta en maskin
  • Ställa in den rena disken i skåpen
  • Fixa mig i ordning för att åka till Jakan
Efter den punkten finns det inte så mycket mer för mig att göra. Jag ska helt enkelt åka dit bara för att vara, träffa vänner och bekanta och ha kul. Koppla bort den vanliga vardagen och släppa loss lite. Men vi får se hur det går emd dom planerna, för jag har väldigt lite pengar på mig just nu...

Jag hoppas att det är fint väder ute imorgon! Jag orkar inte gå omkring i jeans och långärmade tröjor längre. Det är något jag verkligen har tröttnat på! Bort med regnet, fram med solen, e l l e r  v a d  s ä g e r  n i ?

Ni får en snygg bild på Ticke att titta på en liten stund.

En dress från Anazon.



Den här dressen kunde Christopher inte ha speciellt länge. Han fick den ganska sent, alltså när han redan höll på att växa ur strl. 74. Jag hade tänkt spara den först, men Christopher får nya kläder hela tiden av sin mormor, så jag har redan ganska mycket i strl. 74 från henne. Jag har tvättat hans shorts som han fick förra helgen av henne, så dom borde vara torra imorgon. Bandanan ska jag tvätta imorgon eller på söndag. Den är superduperfin! Jag blev helt tokkär så fort jag såg den.

Jag struntar nog i Super Mario och kikar in på HiPPo istället.

Auktioner på Tradera!

Jag ska lägga upp ett av mina absoluta favoritklädesplagg. Det är en långärmad bodysuit från IdaT. Den är helt underbart söt, brun med apor på. Tyvärr är den för liten för Ticke nu. Den är i strl. 74, så den har han inte kunnat ha på minst 1½ månad.

Visst är den helt underbar?


Har ännu mer kläder som jag ska lägga upp så småningom. Jag måste bara ta kort på allting först och kolla så allting är helt och rent. På tal om hel och ren... Jag har lagt in mängder av kläder i garderoben och i Christophers byrå! Så nu känner jag att jag är värd en klapp i ryggen eller kanske två.

Jag ska nog spela lite Super Mario nu och vänta på att T ringer upp mig. Jag hoppas verkligen att han ringer snart, för jag är så trött att jag ser fårskallar!

Livet är en dans på rosor.

Jag har varit riktigt duktig nu och fotat en hel del kläder som jag ska lägga upp på Tradera. Har pysslat med det medans Ticke legat i spjälsängen och pluddrat... La mig ner i sängen en stund också, för det brukar få honom att somna, men jag tror att jag slumrade till före honom. När jag vaknade och reste mig upp blev jag så yr att jag höll på att falla omkull. Det är så läskigt när sånt händer, för rätt vad det är så trillar man verkligen okmull och slår huvudet i något hårt - och så ligger man där och kan inte göra något. Det är min mardröm. Tänk om något sånt skulle hända när jag är ensam med Ticke? Det har hänt allt oftare på sistone att jag varit nära på att svimma för att jag blivit så yr... Och det är inte alltid det händer när jag reser mig upp.

Jag undrar när Lilla Sofie behagar dyka upp här hemma igen. Hon åkte någon gång när jag och Ticke var nere på stan, men jag har inte hört ett ljud från henne ännu... Hon kanske sover hos N? Antingen det, eller så är hon på väg hem.

Nu ska jag gå in till min älskade son igen.

Livet är en dans på rosor, men det är en dans med svåra steg.

Jag älskar Hippo!

Åh, jag har så tråkigt. Jag hade verkligen sett fram emot att komma ut ikväll, men jag får ta det imorgon istället. Christopher vaknade till liv igen efter en timme, han somnade på vägen till affären runt sju. Så nu kommer han antagligen vara vaken en liten stund... Men han får inte vara det alltför länge, för då kommer han vakna så sent imorgon och jag har verkligen ingen lust att umgås med en jättegrinig Ticke då. Nu är vi ute på balkongen men vi ska snart gå in. Vi har en liten mysstund i soffan, han försöker tigga chips av mig, men han får russin istället. Perfekt godis för en liten grabb!

Imorgon ska jag till Jakan och träffa några stycken, kanske följer med L ut om jag får tag på ett par tre hundra. Sen måste jag hämta resten av min lön från Pergola, dom hade skrivit fel tider och jag har mina tider hemma. Men jag ska lämna in tiderna imorgon, så förhoppningsvis får jag pengarna då!

Jag älskar Tickes nya tröja! Den är v-ringad, svart och tunnstickad. Ska kolla runt på H&M's sida också och kolla om jag hittar någonting fint där på rean. Måste ju köpa ett regnställ åt honom, för snart börjar han dagis. Jag är så nervös över det...  Men jag tror att om jag klarar av det, allt med inskolningen och så, så klarar han det också. Jag har ganska svårt för nya människor, även fast det inte krävs att jag ska lära känna dom. Så det gör hela min tillvaro så mycket svårare. Jag har t.om svårt att ringa och prata med folk jag inte känner, typ myndigheter och liknande. Det är jättejobbigt för mig, men jag försöker tänka bort allt det där ochd et måste jag komma ihåg att göra även under inskolningen. Fixar jag bara det så kommer allt nog att gå galant!

Jag önskar att jag hade några tusenlappar att röra mig med... Hade jag det så skulle jag lätt gå in på
Hippo och köpa massa nya kläder till älsklingen!

Jag och Christopher har suttit och tittat på Simpsons och Family Guy. Avsnittet på Family Guy hade jag redan sett, så vi bytte kanal. Rättare sagt så bytte Christopher kanal, han gillar att göra det. Han vet att han inte får trycka på knapparna på TV:n, för det har hänt flera gånger att han har sökt nya kanaler och då får jag sitta där sen och leta reda på dom rätta kanalerna... Igen.

Nu är det dags att gå in, ska lägga mig med Ticke en liten stund. Väntar på att T ska ringa mig så jag får veta hur det blir nu ikväll / i natt.

Nya kläder.

Christopher somnade ju ganska sent igår, men han brukar vakna tidigt på morgonen ändå. Vi vaknade till liv vid tjugo i tolv, så jag är helt utvilad. Det är jätteskönt att ha sovit så länge, för det var ett tag sen jag fick göra det. Men jag vetnågon som inte får sova middag idag, det blir sängdags för unge herrn vid 19.30-20.00 som vanligt istället.

Jag fick ju hem mitt presentkort igår, på 300:-, så idag har jag varit nere och köpt ett par nya byxor en ny tröja till Christopher. Presentkortet fick jag
härifrån. Byxorna har jag kollat på ett bra tag nu, men jag har inte haft pengar till att köpa dom någon gång när jag varit inne på H&M. Eftersom det var rea nu fick jag byxorna för 98:-, dom har kostat 179:-. Tröjan fick jag för 79,50:-, den kostade 129:- förut. Jag köpte i strl. 86, för det är fortfarande lite för stort för honom.


Shit, hyran...

Jag glömde ju bort att vi skulle se på RENT! Nattens låt är förresten "En svår och jobbig grej" med Lars Winnerbäck.

Paint is the shit!

Nu sover min ögonsten. Även fast vi har våra små (stora) krig ibland, så älskar jag honom fortfarande mer än allt på jorden. Ibland känner jag mig nästan elak när jag nattar honom och det är bara för att han skriker och skriker... och skriker. Men nu sover han äntligen och jag kan slappna av lite och utnyttja min vuxentid till någonting kreativt. Eller kanske bara kreativt tänkade. Imorgon ska jag försöka få lite hjälp av Sofie med ommöblering. Jag vill flytta hennes säng så att den står någonstans där hörnbokhyllan står just nu. Och så måste jag få ordning i hallen. Ska spika upp lite nya tavlor imorgon om jag får tid över till det, vilket jag garanetar kommer få.


Såhär ser det ut just nu i vardagsrummet. Färgerna är dock fel.

Jag har beslutsångest över vad jag ska välja. Ska jag börja plugga igen eller ska jag börja jobba igen? Jag har ingen aning om vad jag ska göra, jag vet inte ens vad jag vill. Min högsta dröm är att öppna egen restaurang, köpa någon liten skitkrog någonstans och göra om till en bra, billig och bekväm krog. Som det ser ut just nu kommer det aldrig gå i uppfyllelse. Annars får jag väl hjälpa mamma med hennes lilla shop som hon ska öppna så småningom. Jag ska försöka fixa i ordning en sida till henne, en webbshop, men jag behöver prisförslag från henne. Jag ska se till att hon fixar det här, att det går bra. Hon ska förresten sy en ny klänning till mig! Det ska vara en halterneck-klänning med dragkedja antingen i sidan eller i ryggen och så ska den gå till knäna typ. Jag vet inte vad jag vill ha för färg på den dock, så har du något förslag är du välkommen att skriva!

Såg häromdagen att jag hade fått en kommentar från en anonym person. Den här personen ville at tjag skulle berätta om mig själv, vad jag tycker om att göra osv. Jag ska försöka knåpa ihop ett litet inlägg om det, men vi får se hur det går...

Det är inte vädret som gör att jag får huvudvärk.

Jag har sån lust att ställa mig här på balkongen och ge ifrån mig världens illtjut. Jag är på jättedåligt humör fast jag egentligen inte har någon anledning till det. Christopher skriker i sängen och jag orkar inte vara hos honom just nu. Han har skrikit konstant sen någon gång runt 21. Jag har varit där hela tiden och försökt få honom att somna, men varje gång han blundar så rycker han till och börjar skrika. Jag kände att det var dags för en paus några minuter. Han går ju inte sönder av att skrika lite grann.

Dagen har varit ganska lugn och fin. Vi åkte ner på stan och mötte upp mamma och lämnade över hennes symaskin. Sen gick vi och köpte glass. Då var klockan tio i tre. Två minuter i tre kom jag på att jag var tvungen att gå iväg eftersom jag skulle till soc, så jag sprang iväg. Hos soc. gick det jättebra, så nu är allting fixat. Jag slapp lämna in lönespecifikationerna, hon godkände att jag hade med mig tiderna istället. Så någonstans mellan den 20-25 juli ska jag dit och lämna in en ny ansökan, så att jag får pengar för räkningarna och allt sånt.

Nu ska jag gå in till min illvrålande son igen.

Stadsvandring med Christophers mormor!

Vi ska snart gå till bussen, för vi ska lämna mammas symaskin till henne. Ska försöka flirta till mig en stadsvandring med henne också. Hon kanske vill följa med in på H&M och titta på kläder till Ticke-mannen? Det hoppas jag iallafall. Ska ju till soc. sen också, ochd et får jag inte glömma! Det är superviktigt!

Nu ska vi klä på oss det sista innan vi går ut. 
Det är så himla skönt väder idag, fast det är lite molningt och så. Det behöver ju inte vara strålande sol hela tiden, e l l e r  v a d  t y c k e r  n i ?

Dagens låt.



Det vackraste jag vet




Vakna och pigga, glada och lyckliga!

Vi har varit vakna en stund nu, men det är först nu jag orkar sätta mig här. T kom ju hit i natt och sov kvar, men han åkte med nio-bussen eftersom han inte fick sova någonting. Ticke är dunderförkyld och hostig, så T kunde inte sova ordentligt och jag var så trött så jag vaknade inte överhuvudtaget förrän T stod i sovrummet med kläderna på och sa att han skulle åka hem till sitt istället. Sånt är livet ibland, vissa gånger borde man tänka efter lite grann innan man är uppe så sent. Jag hade ju kunnat ge honom min nyckelbricka så han kom in genom porten själv, men så långt tänkte inte jag.

Igår var jag riktigt duktig! Jag stod på min lilla träningscykel i tio minuter, ska försöka göra det ikväll också. Jag hoppas på att jag går ner i vikt snart för just nu trivs jag inte alls med mig själv. Jag vill inte se ut såhär. Inte någonstans.

Nu har Tickes moster (Sofie) kommit hem igen. Så nu är det slut på friden. Jag tänkte fråga henne om hon vill följa med ner på stan sen, för idag fick jag hem mitt presentkort! Det var ju visserligen på 300:- bara, men många bäckar små blir stora floder till slut. Ska köpa någonting fint till Ticke, det är ju rea typ överallt. Jag valde att få mitt presentkort på H&M, jag älskar deras kläder. Visserligen så har alla barn kläder från H&M så dom ser ju likadana ut. Men jag älskar deras kläder ändå.

Sofie sitter och berättar den fasanfulla berättelsen om henens telefons död. Hon tappade ner den i vattnet vid Slussen igår så nu har hon ingen telefon.

Dags att avsluta lite nu. Ska ta ett bad om Sofie vill kolla Ticke under tiden..

Ticke testar mina gränser.

I ungefär 1½ timme till ska jag sitta uppe och vänta på T. Han jobbar som busschaufför nu och han verkar klara av det galant! Jag är verkligen så himla glad för hans skull, att han klarade uppkörningen och allt som hör busskörkortet till. Just nu är han ute i Nykvarn, ska snart åka tillbaka mot Södertälje.

Jag har fått höra att jag är en väldigt konsekvent och bra mamma. Det är kul att höra, för det är inte det intrycket jag har fått av mig själv. Min mammas vän, Y, sa det till mamma när vi hade hälsat på hos dom första gången. Jag vet inte själv vad det är för intryck jag har fått av mig själv, jag vet ju att jag är en bra förälder och att jag inte ger Ticke allt han vill ha hela tiden. Och vissa gånger när man säger nej så kan det bli ja till slut iallafall, just för att man inte orkar höra tjatet / skriket / gnället. Det händer faktiskt inte så ofta att Christopher får som han vill när jag har sagt nej, men vissa gånger orkar jag verkligen inte. Som när jag håller på att få migrän eller när ryggen värker så det dunkar i hela kroppen... Dom tillfällena kan det bli ett ja istället för ett nej.

Ticke testar mig hela tiden nu. Han testar mig konstant, oftast när vi är ute bland folk. Folk som ser mig och Christopher kriga med varandra brukar titta lite konstigt, som om dom undrar vad vi håller på med. Idag höll jag på att bli galen på honom. Vi var på väg hem från centrum, hade varit och handlat mjölk och sånt. När vi går förbi glassboxen säger Ticke "asssssss!". Jag säger nej och fortsätter gå. Då ställer han sig upp i vagnen och säger samma sak igen. Jag säger fortfarande nej till honom och säger åt honom att sätta sig i vagnen. Han skakar på huvudet och tittar åt ett annat håll, som om han låtsas att han inte hör mig. Jag lyfter upp honom, vänder på honom och sätter ner honom ordentligt i vagnen igen. Nör vi har betalat och kommit ut ur affären ställer han sig upp igen och då sa jag till honom att om han inte satte sig ner i vagnen så skulle vi stå på samma ställe ända tills han satte sig. Jag höll i honom medans jag pratade med honom han såg mig i ögonen när jag sa det. Vi stod på samma ställe i nästan tjugo minuter, sen sträckte han armarna mot vagnen och då satte jag ner honom. Fick världens Colgate-smile av honom när jag berömde honom för att han var så duktig när han satte sig ner igen.

Jag bjuder på en bild från tidigare i år... Eller inte. Det går tydligen inte ladda upp några bilder just nu.

Dagisgården var jättefin!

Vilken dag det har varit! Det har inte hänt speciellt mycket egentligen, det är bara det att jag är så slut efter alla krig med Ticke. Han har totalvägrat sin mamma mamma idag, så det har inte varit roligt alls. Jag har iallafall en bra nyhet och det är att jag tog mig ut till Maxi och Coop, så jag kom hem med tre paket vanliga blöjor och ett paket potty training-blöjor. Det sistnämnda köpte jag enbart för att jag vill testa hur dom funkar, och hittills funkar dom inte alls. Jag vet inte om Christopher märkte att han hade kissat förrän jag frågade om han hade gjort det. Då ställde han sig så att han kunde känna efter på blöjan och sen log han ett Colgate-smile och sa "atooo!". I vanliga fall betyder det atscho, men idag var det tydligen ja. Så jag gick in med honom på toaletten och tog av honom blöjan och satte honom på sitsen som jag köpte idag. Han satt där och tittade och dinglade lite med benen, sen sa han "atooo!" och ville ner. Jag berömde honom jättemycket när han hade suttit där, fast det inte kom något kiss. Huvudsaken med toaletträningen är ju att han inte kommer vara rädd att sätta sig där när det väl gäller. Jag köpte faktiskt ett block med 1 kg. ritpapper och 24 kritor till Ticke. Han tycker om att rita, trots att han inte riktigt förstår hur man håller kritan.


Vi träffade Carro och Melissa ett par timmar idag. Det var ju typ två veckor sen vi träffades, för dom har varit någonstans uppåt i landet. Vi åt lunch på Nancy's, ett jättebra ställe här i Södertälje! Jag åt en ceasarsallad och den var så himla god. Fast kidneybönorna och oliverna åt jag inte, så Melissa och Ticke fick dela på oliverna, bönorna la jag bara bort. När vi var på väg till bussen som skulle ta oss till Maxi och Coop fick vi syn på ett par änder, så vi stannade och tittade på dom en liten stund.

                   

När vi kom hem satte jag Christopher i sin stol vid köksbordet så att han skulle rita, men han ville hellre slänga ner kritorna på golvet. Jag satte igång med maten, hamburgare blev det idag i brist på fantasi. Christopher åt faktiskt upp nästan hela hamburgaren! Han sparade två tuggor, men dom slängde jag sen (när han inte såg såklart, haha). Sen var det dags för nattningen, och det tog inte alls lika lång tid som det vanligtvis tar. Han var så himla gullig när jag låg i sängen och han i spjälsängen. Jag hade min hand på hans mage när han plötsligt tog tag i den och började klappa den jätteförsiktigt och så sa han "aaj, aaj, booof" flera gånger, så jag började sjunga Trollmors vaggvisa för honom. Då blev han jätteglad och log sådär stort och lyckligt - du vet, som bara barn kan göra.. Sen slumrade han in och låg och pluddrade lite i sömnen, men han vaknade till flera gånger av att han hade nappen i munnen. Han är lite förkyld just nu, så nappen gör det svårare för honom att andas. Han tog ut den efter en liten stund och kunde somna in ordentligt.

Imorgon har jag ingenting särskilt inplanerat. Jag ska vara hos soc. klockan 15 imorgon och lämna in alla mina tider som jag har jobbat på Pergola, för jag får ju aldrig mina lönespecar därifrån även fast jag har sagt att jag måste ha dom snarast! Det  är nästan 1½ månad sen jag sa till första gången, men det händer ingenting så min handläggare kommer godkänna att jag bara lämnar in vilka tider jag har jobbat. Förhoppningsvis går allting väldigt smidigt så hon sätter in pengarna på kontot imorgon så jag har dom på fredag eller måndag, för jag har fortfarande räkningar från juni att betala.

Jag vet inte om jag har berättat att jag var och tittade in på dagisgården som Christopher kommer leka på i höst. Den är jättefin. Jättebra och pedagogiska saker som finns att leka med på gården, jag hoppas bara att själva personalen på dagiset är bra, men det återstår att se. Ska ringa dit imorgon och fråga om vi kan komma och hälsa på någon dag innan inskolningen börjar, för jag skulle vilja se hur lokalerna ser ut och så vill jag självklart träffa personalen innan också. Jag önskar verkligen att han kommer trivas bra och att det inte blir några problem med det här, men det blir det säkert inte!

Dags för mig att avrunda lite nu. Ska nog titta på TV en liten stund, eller så spelar jag Bloons.

Glöm inte mig.

Godmorgon! Jag fick mig en liten sovmorgon, ända till klockan nio! När Christopher tyckte att jag hade sovit tillräckligt länge gav han världens illtjut ifrån sig. Så det var bara för mig att slå upp mina ögon och kliva upp.
Idag ska vi träffa Carro och Melissa. Var nästan två veckor sen vi träffade dom... Dom har ju varit i de övre regionerna av landet. Måste ta mig ut till Coop idag ocså, för jag måste köpa blöjor nu!

Det är helt otroligt att jag ska vara så trött hela tiden.
Huvudvärken gör inte saken bättre.. Men.. Det är bara trycka i sig en alvedon och en doloxene så går det över sen. Fast man ska inte hålla på och ta massa tabletter hela tiden, det kan inte vara speciellt bra för hälsan i allmänhet. Jag tar ju bara Doloxene ibland, ytterst sällan. Nu har det visserligen blivit lite oftare på sistone, men what you gonna do?

Dags för morgonrök.

Min drömprins och jag.

Jag skriver ganska vanliga, tråkiga och svårlästa inlägg i min blogg. Det är den uppfattningen jag har fått nu när jag läst igenom allt jag skrivit från början till slut. I vanliga fall har jag världens bästa blogg jag kan läsa för att få lite inspiration, men för tillfället skriver den personen inte speciellt mycket i sin blogg. Och nej, jag "kopierar" inte någonting som den människan skriver, det är bara det att jag får sån skrivlust när jag läser hennes blogg.


Jag har förresten funnit min drömprins. Vem det är kan jag tyvärr inte berätta ännu, men i sinom tid kommer alla få veta. Jag är kär och galen i den här personen, han är fin. Omtänksamhet är något som är väldigt viktigt för mig och det är en av de egenskaper han har. Han är så omtänksam och snäll. Han lyssnar på mig, vi pratar med varandra, vi umgås och har roligt tillsammans. Det är fyra personer som vet om det här, min syster är den ena och min mamma den andra.



Imorgon kommer det bli en riktigt rolig dag, det är jag säker på! Det är nämligen så att Carro, N och Melissa har kommit tillbaka till Södertälje, så imorgon blir det nog en heldag med dom. Det ska tydligen bli fint väder imorgon också, så jag kan nog locka med mig dom små nissarna till lekparken.


När vi var i Jakan för att lämna Tindra så hade Kevin och Christopher pusskalas med varandra. Det bjödspå pussar och kramar till höger och vänster, Fia fick också jättemycket pussar och kramar trots att hon och Ticke inte träffas så ofta. Det är så skönt att vara hos dom nuförtiden, förut grät Ticke hela tiden, han ville bara vara hos mig. Och han ville absolut inte leka, han skulle bli buren hela tiden. Till sist var det så illa att jag inte ens fick gå på toaletten själv. Numera springer han ifrån mig i princip så fort vi har kommit innanför dörren. Han springer omkring och utforskar, försöker leka med dom andra barnen och är allmänt social. När han satt hos A-K förut så skrek han bara efter mig, men nu går han till henne självmant - vilket ju är skönt för hon är ju ändå hans gudmor.

Jag planerar att ta mig ut till Jakan snart igen, kanske t.om på fredag eller lördag. Ska träffa några som jag inte träffat på väldigt länge. Jag vet inte vad vi ska göra ännu, det får vi se i helgen, men jag vill iallafall ha riktigt roligt!

Nu ska jag gå in från balkongen. Jag ska äta en macka, dricka en kopp te och sslappna av lite innan det är dags för sängen (vilket det var för x antal timmar sen).

Godmorgon, godmoooooorgon..

Nu är alla vakna här, vi har ätit frukost och ska snart klä på oss. Christopher är helt nersmetad med smör, så jag ska duscha av honom sen. Klockan 10.32 idag ska vi åka buss med T härifrån. Tindra blev superduperglad när jag sa det!

Ticke vaknade inte en enda gång i natt vilket var väldigt skönt för både mig och mitt huvud. Känner att jag börjar få tillbaka huvudvärken - eller är det  migränen som spökar?

Nu ska jag gå in till dom två sötnosarna.

Barnen sover och jag har vuxentid.

Båda barnen sover sen ett par timmar tillbaka så nu har jag "vuxentid" för mig själv. Med det menas att jag tittar på tv, läser bloggar och pillar mig i naveln på samma gång... typ. Det blev ju inget bussåkande med T för oss idag eftersom det har varit så regnigt och tråkigt idag, men en liten tur till affären blev det iallafall. Tindra köpte en chokladpudding för sina egna pengar och hon var så glad över att få göra det. Medans T nattade Ticke ville Tindra att jag skulle måla hennes naglar så det gjorde jag. Nu är dom jättefina och alldeles glittriga!
Imorgon ska vi åka och lämna Tindra i Jakan igen, blir antagligen kvar en stund där. Och jag vill träffa
Maria och lilla Oliver också, men dom är upptagna imorgon..
Jag måste ta mig i kragen och lägga upp lite auktioner på Tradera snart, det är ju överfullt med bebiskläder i strl. 50-80 som Ticke inte kan ha längre. Han skulle kunna ha 80 om han inte var så rund, för han är ju bara 76 lång. Min lilla kortis.

Nu ska jag ladda upp lite bilder på bilddagboken.

Maten är snart klar!

Nu är T här, Tindra blev överlycklig när jag berättade att han skulle komma hit. Hon ställde sig på golvet i vardagsrummet och dansade, hoppade och sjöng: "Tobbe kommer hiiiiiit, jag ska leka med Tobbe! Tobbe ska leka med miiiiiiig för han kommer faktiskt hiiiiiit!". Maten står på spisen, kasslergryta med ris blir det idag. Sen är det dags för barnen att ta ett litet bad igen, och sen är det godnatt för den lilla och en liten leksstund för den stora. Tindra ska nog få somna i stora sängen ikväll, igår fick hon somna i Sofies säng som står i vardagsrummet. När jag bar in henne i sovrummet fick jag nästan mjölksyra i armarna! Haha, att en så liten tjej kan vara så tung. Helt ofattbart.
Nu måste jag kolla maten igen.

Rasputin, Rasputin, släpp ner ditt långa hår..

.. eller var det Rapunsel?

Det är verkligen full rulle hela tiden när man har två barn att ta hand om! Tindra vill göra massa saker som stora tjejer får göra. Ticke vill mest bli buren och spela på sin keyboard. Men nu sover han, så jag och Tindra har ätit fiskpinnar med makaroner, ketchup och remouladsås. Ketchup till fiskpinnar hade jag aldrig hört talas om innan jag träffade lilla Tindra!
Hon ska förresten få titta på Anastasia idag igen, det är hennes egna önskemål. Hon tyckte den var "alldeles hemskt bra! Och så var det latteläskigt när den där fula gubben dog..". Nä, nu äter hon chokladpudding, så jag ska starta filmen åt henne.

Ticke kissade på toaletten!

Ticke vaknade vid tretiden i natt, så det blev inte så mycket sömn för min del. Det tog ett bra tag innan han somnade om, han väckte t.om Tindra så hon frågade mig om jag kunde hålla för munnen på honom så att hon fick sova igen. Sötnosen. Han somnade om till sist iallafall och sov ända till halvtio! Så det blev sovmorgon för oss allihopa, men inte mycket nattsömn. Vi skulle egentligen åkt ner på stan och gått till Dalparken idag, men det är ju ingen sol ute, så vi är hemma istället. Barnen har badat och lekt lite grann. Nu sitter Tindra och matar Ticke med makaroner och köttbullar "för det vill han ha!". Tindra har varit duktig och bakat chokladbollar, så dom står i frysen just nu och väntar på att bli uppätna. Medans jag gick och hjälpte Christopher med keyboarden så gjorde hon en lite "snögubbe" av tre chokladbollar, hon satte t.om dit en näsa!
Lite senare ska vi åka buss med T, för han kör 753:an vid 15. Ska ner på stan och byta till 760 för jag måste köpa blöjor.. Upptäckte i morse att det bara finns sex stycken kvar, och det kommer man ju inte långt på. När Ticke och Tindra hade badat och allt sånt och Sofie hade gått så testade jag att sätta Ticke på toaletten, bara för att se hur han reagerade. Han såg lite osäker ut en stund, men sen blev det tydligen lite roligt så han skrattade så han kissade på sig (eller ja, i toaletten då). Han såg jätteförvånad ut och ville ner fortfortfort.

Tindra ville ha fiskpinnar till lunch så vi ska börja röra oss mot affären strax och köpa remouladsås.


Full rulle hela helgen!

I fredags kom mamma hit, men det visste ni ju redan. Vi käkade tacos på kvällen när Sofie var på hejdå-fest. Sen gick jag och la mig, T sov här den natten, men han åkte med samma buss som jag och Ticke tog ner till stationen. Så, jag och Ticke åkte till Jakan och var där, hälsade på ett par kompisar och så.. Vi skulle egentligen åkt och badat, men det blev ingenting av det p.g.a. vädret. Var så himla tråkigt väder då, visste inte om det skulle vara soligt eller om det skulle börja regna. Men vi blev kvar i Jakan iallafall. Gick en sväng till Riddarparken där Ticke träffade en annan liten grabb som var 18 månader gammal, så dom lekte lite grann. Fast när den andra grabben ville ha Tickes bil så blev Ticke-plutten väldigt bannad och slet tillbaka den från honom och gick till vagnen. Så ropade han på mig: "Maaaaammaaaaa, itta!" Så jag satte honom i vagnen och gick därifrån. Det här var alltså på lördagen. På kvällen när vi träffade R och co. så käkade vi tacos. Observera att detta var tredje dagen i rad som jag åt tacos! Idag händet inte särskilt mycket. Jag coh Ticke gick upp till A-K och N för vi skulle hämta lilla Tindra. Hon hade frågat om hon fick sova hos oss, och jag sa att det får hon göra - om hon får för sina föräldrar. Det fick hon, så nu ligger hon och sover här hemma.

Jag har lovat min dystra syster att vi ska glo på RENT en stund, dock inte hela eftersom jag är väldigt trött. Men jag kom på nu att jag kollar bara på den om hon hämtar chokladen och potatisskruvarna. Och kanske om hon hämtar laddaren till kamerabatteriet. Hon rusade in, så hon vill nog verkligen se den med mig!

Jag har tagit masa bilder på mig, Ticke, Sofie, Tobbe och Tindra idag, det blir fler imorgon hoppas jag. Det ska ju tydligen vara uselt väder, så vi kanske bara blir hemma ändå... Jag lovade Tindra att vi skulle gå till Dalparken om det var fint väder imorgon och hon blev jätteglad. Vi var där en stund på kvällen idag, men eftersom klockan var så mycket och båda barnen ändå var lite trötta så åka vi hem med bussen som gick klockan sju. Tindra verkar trivas ganska bra här, jag frågade henne om hon ville ringa sin mamma och pappa och säga hej och så och hon sa: "Kaaaaan jag inte få göra det sen? Snäääälla?!" Så hon gjorde det när jag hade nattat Ticke. Sen kollade vi på film, Anastasia blev det, till Tindras ära. Åh, den filmen är verkligen grymt bra! Jag älskar tecknade filmer, speciellt Disneyfilmer, jag kan titta på dom huuuur länge som helst. Fast något jag har svårt för är Astrid Lindgrens filmer, iallafall Pippi Långstrump. När jag var liten fick jag mardrömmar av dom och det kan jag få även idag. Ticke har aldrig sett Pippi Långstrump hemma hos oss, och det kommer han inte få göra när jag är hemma heller.

Fick förresten en jättebra bild på Ticke när vi var i Riddarparken, fick en hel del bra bilder när vi var i Dalparken nu på kvällen också!


Min gladfis i sina shorts som hans mormor har sytt och tryckt bilar på!

In och finn det finaste du kan finna!

Jag upptäckte nu att jag inte har uppdaterat en enda gång på hela dagen. Vi har varit ute i princip hela dagen, gick ner på stan och mötte upp mamma. Sen gick vi och käkade lunch och så blev det glass till efterrätt. Sen gick vi bara omkring nere på stan, blev en tur in på In & Finn där jag köpte salt-och pepparkar.
När vi var nere på stan fick jag veta av T att busstrejken är över! Så klockan 20.00 ikväll skulle dom flesta busslinjer gå normalt igen, men det kunde såklart finnas störnignar i trafiken. Så imorgon ska jag åka buss ner på stan, bara för att!
Shortsen som mamma har sytt till Ticke är superfina, likaså bandanan. Hon ska sy några t-shirts också, för han har inte så många som passar honom längre.

Jag har så sjukt ont i ryggen, ibland så ont att det känns som om jag ska få migrän. Det ilar längs med hela ryggraden upp mot nacken och huvudet. Hade så ont i huvudet häromdagen att jag tog 3 stycken doloxene.

Nu ska jag nog gå och lägga mig, är ganska trött i huvudet och kroppen, för att inte tala om benen! Godnatt och sov gott.

"Christopher har ju så stort huvud!"

Åh, vad det var gott med tacos! Nu sitter jag ute på balkongen och röker. Har läst lite olika bloggar och såg en smart grej på en. Det är en "barnstol" som är i tyg. Man sätter fast den på en vanlig stol med ryggstöd, har tittat på en sån på Trollmor, men jag har inte haft pengar att köpa en sån någon gång. Jag ska nog ta mig råd att göra det den här månaden när jag får mina pengar.
Imorgon (idag?) kommer ju mamma hit, vi ska ta lite bilder på saker som hon har gjort. Jag nämnde ju i ett tidigare inlägg att hon gör örhängen, halsband, armband, cigarettetuin osv. Hon har börjat göra saker på beställning nu också, så allt går på löpande band för henne. Hon sydde en skitsnygg väska till mig förra året, en vanlig vit tygväska och så tryckte döskallar på den. Jag är inte så förtjust i just döskallar längre, så jag ska be henne sy en ny väska med andra tryck på. Ska lägga ut bilder på shortsen och bandanan som hon har sytt till Ticke imorgon! På det ena paret shorts har hon tryckt gröna bilar, så dom är säkert jättefina! Ska försöka få henne att sy någon klänning / tunika / kjol till mig, för jag börjar få slut på sådana. Tråkigt men sant.
Christopher ligger och sover sin skönhetssömn. Idag har det varit en av dom jobbigare dagarna med honom, han har slagits och dunkat huvudet i allt som kommit i hans väg. Han dunkade huvudet i min säng i morse, så strängen som går från överläppen till tandköttet gick av, stackaren blödde jättemycket! Men det läker ihop av sig själv.
När jag var på barnläkarmottagningen för någon månad sen så berättade jag vilka problem det är med Christopher; att han dunkar huvudet i vad som helst, trots att det antagligen gör sjukt ont på honom. Vet ni vad läkaren svarade? Jo, hon sa: "Det är bara för att han har så stort huvud som han gör så." Hur sjutton kan en  l ä k a r e  sitta och säga så? Det är ju absolut inte anledningen, det vet jag ju själv. Men när jag berättar om problemen och vill ha tips och råd om hur jag kan göra för att han ska sluta, så vill jag inte höra något sånt. Tycker det var så himla kränkande... Nja, inte riktigt kränkande, men nästan. Han har visserligen ganska stort huvud, mn det är ju inte så att bara för det så måste han slå i saker med det hela tiden. Gah, jag blir så arg och frustrerad på läkare som inte ens verkar vilja hjälpa en. Pratade med våran BVC-tant om det också och hon sa att jag kan få remiss till BUP så att jag kan gå och prata med dom där också. Huh, dom kan ju ändå inte göra någon utredning på om det ligger något psykiskt problem bakom hans dunkanden. Jaja, jag till BVC på måndag och prata lite mer med dom. Det funkar ju inte att jag tittar på Christopher 24/7, någon gång måstge jag få duscha, gå på toaletten osv.
Nu ska jag gå och lägga mig. Ni får en bild på min vackra son att titta på.


Därför vill jag sjunga att bruna ben är bra.

Nu är T här och han ska natta Ticke, sen ska vi äta tacos. Jag håller på att lägga in bilder från kameran till datorn, men det går lite väl segt... Ska lägga upp massa bilder på bilddagboken så ni får se hur våra dagar ser ut ibland.

Jag undrar verkligen varför jag inte får någon färg på mina ben, jag går i klänningar, tunikor, korta byxor, men jag får aldrig någon färg! Det är rätt så frustrerande att komma gående på stranden och så är hela kroppen brun - utom just benen. T.om fötterna är bruna...

Nu har ...

Nu har kära syster vaknat, så jag väntar bara på att hon ska fixa sig i ordning så att vi kan gå ner på stan.

Skrev det där för flera timmar sen..

Nu är vi hemma igen, har varit nere på stan ganska länge idag! Vi träffade T och käkade lunch på gamla Eagle, sen gick vi till lekparken. Ticke vågar sig numera utanför sandlådan, han gick till klätterställningen (som har två ruschkanor) och började klättra lite där. Och så gungade vi ett tag, en sån där stoooor gunga som man kan ligga i. Efter det gick jag och fixade med ett papper som skulle lämnas in till soc. Träffade T igen, käkade glass, sa hejdå. Sen tog jag tag i något jag har velat göra länge; jag piercade mig igen! Jag trivdes så himla bra i min piercing, men när jag tapapde den och inte hittade staven igen så orkade jag inte ta tag i saken. Men nu är det gjort och jag är 400:- fattigare. Jag fick ju t.om. rabatt med 100:- så jag ska ju inte gnälla.
Vi har hunnit handla också, så ikväll blir det tacos! Jag har inte ätit det på evigheter känns det som, så det börjar bli dags nu.

Imorgon kommer mamma hit, hon har sytt 2 par shorts till Ticke och så har hon sytt 1 eller 2 bandanas också. Skitsnygga tydligen! Min mamma är superbra på att sy saker, hon sydde ganska mycket till Ticke när hon bodde i Örebro. Och hon har börjat göra tändarfodral, cigarettetuin (tyg) och massa annat som kan vara bra att ha. Hon gör även halsband, armband och örhängen. Hon är grymt duktig och har redan hunnit sälja en hel del grejer. Ingenting av det hon gör är det andra likt, så man är ju ensam om att ha sådana smycken / accecoarier.

Nu ska Ticke få mat.

Strålande sol.

Jag vaknade av att Christopher låg i sängen och och pratade och klappade på sin elefant som han har. När han såg att jag låg och tittade på honom avfyrade han världens största leende och sträckte armarna mot mig, så jag lyfte över honom i min säng. Vi låg i sängen och myste ett tag innan vi gick upp för att äta frukost, köpte låglaktos filmjölk till honom igår. Vet ni förresten hur mycket en låglaktos mjölk kostar? Nästan  f e m t o n  kronor! Helt sjukt att det är så dyrt med en liter mjölk..

Idag tror jag inte att det blir så mycket gjort, jag ska nog tvätta lite bara. Och så ska jag nog gå ner på stan till lekparken och låta Christopher springa av sig lite där. Vi skulle egentligen träffa mamma nere på stan idag, men det bilr ingenting av det för hon har köket där hon bor, så hon kommer nog vara ganska trött efter det. Men hon kommer hit imorgon, vid tvåtiden tror jag det var.

Det är så himla fint väder ute idag, så jag skulle vilja åka och bada någonstans, men jag vet inget ställe i närheten av Södertälje, så det blir ingenting med det ändå.
Om du bor i Södertälje, vet du om det finns någon plaskdamm för småttingar här?

Gröna Lund och busstrejken.

Jag och min syster ska eventuellt till Gröna Lund nästa vecka. Men det är väldigt synd om oss, för vi måste antagligen  G Å  hela vägen dit, iallafall om busstrejken fortfarande håller på. Stackars dom som jobbar där... Men dom får ju bra motion iallafall, kanske tappar ett par kilon eller tre. Jag hoppas iallafall att jag kommer göra det nu när jag måste gå överallt här i Södertälje!


Jag bjuder på den här, det är Sofie. Hon skrattar för att hon skulle leka botoxbrud. Jag har försökt leta reda på en bra bild, hittade bara en på B-Bella och den vill jag helst inte ha i min blogg (har ju inte frågat om lov).

Full rulle idag.

Oh, vilken dag det har varit! Jag har egentligen ingen inspiration till att skriva, och det är just därför jag ska sätta mig och spela lite Super Mario på det gamla hederliga Super Nintendot med min syster! Chips, popcorn och Coca-Cola, det förgyller hela kvällsfrukosten, haha. Christopher har varit ovanligt snäll mot Sofie idag, han har pussat och kramat henne massor och så har han suttit i hennes knä nästan hela tågresan hem! Han brukade älska sin moster förut, sen vet jag inte vad som hände för helt plötsligt började han slå henne (precis som han gör mot alla andra). Det har iallafall varit riktigt skönt väder ute, men av någon anledning blev det inte så mycket bilder tagna. Tråkigt.
Ticke ligger och sover nu, han somnade i vagnen på väg hem från macken. Han sov nog ganska djupt, för jag kunde lyfta upp honom ur vagnen, lägga honom i min säng, byta blöja på honom och sen lägga ner honom i sin säng utan att han vaknade. Det händer inte så ofta..


Sofie: Om du och jag bor tillsammans i ett år kommer vi vara tvungna att lyftas med lyftkranar för att vi äter så mycket fettsaker!


Nu ska jag spela Super Mario! Visst är det  v ä r l d e n s  r o l i g a s t e  spel?

Oh, hur dum får man vara?

När jag och Sofie gick från tåget upp till oss så skulle jag skämta lite:
Jag: Du vet om man säger "Jo, Hanna, hur mår du?"
Sofie: Jaa?
Jag: Haha, så säger man Jo, Hanna lite snabbt så det blir Johanna och så säger tjejen "Jag heter inte Johanna, jag heter faktiskt My!".
Sofie: ?
Jag: Haha, jag menade 'jag heter inte Johanna, jag heter faktiskt Hanna!

Ingen som förstår det där va?

God lunch!

Kan man säga så? Man kan ju säga god morgon, god middag, god kväll och god natt så då borde man kunna göra det också. Petra och gänget har precis varit här, vi käkade lunch tillsammans och sen gick vi ut på promenad så att barnen kunde somna. Ska lägga in lite bilder på bilddagboken sen, så att ni får se hur fina barnen var när dom åt!

Nu måste jag sluta för jag ska hänga tvätt.

Haru fel på ögat, ällä?

Christopher vaknade till en liten snabbis för en stund sen. Det kanske var för att han var lite kall, för jag hade lämnat vädringsfönstret öppet (dumma mig!). Det är inte så bra för hans astma när vädringsfönstret är öppet på natten, luften är så fuktig då och han blir jättehostig, så jag brukar stänga det när han ska sova, men jag är inte mer än människa... Även jag glömmer saker ibland, speciellt när de thar varit jättevarmt på dagen. Och eftersom vi har solen mot våran lägenhet från halvtvå tills den går ner så är det alltid sjukt varmt i alla rum här! Därför glömmer jag bort det ibland.

Jag har bakat kladdkaka i brist på att göra något annat och så diskade jag medans den stod i ugnen, så nu är det bara några tallrikar, en saftkanna och lite bestick kvar.

Folk i Sofies skola tar fel på mig och Sofie (även fast dom är kompisar med henne). Så jag måste fråga; är vi så lika varandra, eller är det bara det att folk har  s y n f e l ?


Håhå, jaja!

Kan ni tänka er att min lilla grabb ligger och sover? NU? Jodå, han ligger i sins äng och sussar så sött. Jag la mig därinne som planerat, med en bok, och så ringde telefonen. Så jag låg och pratade lugnt och försiktigt i telefonen och hörde hur Christopher tog djupare och djupare andetag ända tills han föll i sömn. Så nu har jag fleeeeera timmar på mig att göra vad jag vill på!

Efter-maten-koma.

Nu har vi ätit klart och Ticke har hunnit bada efter maten. Han har blivit jätteduktig på att försöka gräva upp maten med skeden själv, han lyckades t.om. en gång nu när vi åt! När vi hade ätit färdigt fråga jag: "Vill du leka en stund eller vill du bada?" Jag är rätt säker på att han  a b s o l u t  ville bada, för han reste sig i stolen och ville ner på golvet och när han väl kommit ner  r u s a d e  han till badrummet och bankade på dörren! Han är ju för söt ibland. Nu sitter vi på balkongen, det är snart dags för mig att ta Ticke under armen och gå in i sovrummet och läsa en bok och ge honom en flaska välling att somna på.
Ni vet en sån där leksak som har fyra luckor och fyra knappar? Trycker man på en knapp ploppar luckan ovanför upp, trycker man på en annan ploppar luckan ovanför den upp, osv... Christopher avskyr den! Han trycker på knapparna som går att trycka på, sen finns det två stycken andra. Den ena ska man snurra på och den andra ska man dra åt sidan, men han lyckas inte göra det så han blir jättearg varje gång och slänger den i golvet!

Nu är det nattinatti för lillgrabben och bokdags för mig ett tag!

Busstrejken.

Jag måste ju bara skriva om busstrejken som pågår. Det är verkligen jättejobbigt att gå uppför alla backar när man ska hem till mig! Åkte visserligen tåg till stationen här i närheten och gick därifrån. Jag kände hur varenda muskel i benen arbetade när jag gick. Förhoppningsvis kommer busstrejken hålla på en vecka minst (jag vet, jag är dum) så att jag får gå mycket uppförsbackar! Men jag måste erkänna att det ändå är väldigt jobbigt, för jag kan inte ens åka till min syster nu...

Ajaj, mina lår värker!

Vi har träffat min mormor idag. Gick och åt lunch på Pizzeria Rimini, världens godast oxfilépizza har dom där! Sen efter det gick vi en liten promenad genom stan ner till stationen där mormors bil stod. Sen åkte hon hem. Efter det gick jag och Ticke till Dalparken, men han sov sig igenom tiden vi var där. Det är så kul att titta på alla barn som leker i  parken och föräldrarna som sitter och läser sina böcker/tidnignar/vad det nu är. Det var en pojke som ramlade av en grej som man kunde snurra på och hans mamma märkte inte ens när han började skrika, stackaren. Ananrs har det varit en väldigt trevlig dag, promenader hit och dit, och så åt jag en sallad med T, sen gick vi en liten promenad igen och så åt vi glass. Mmm, det är alltid lika gott med glass! Men Ticke ville inte ha hela sin glass, kors i taket! Det har aldrig någonsin hänt att han tackat nej till glass, men han kanske inte var så sugen just idag. Han har varit på världens underbaraste humör hela dagen, men så fort vi hade sagt hejdå till T och när vi hade kommit innanför dörren hemma, så blev han jättearg. Han hämtade sina skor och satte sig på hallmattan och skrek. Och dunkade huvudet i ytterdörren. Och dunkade huvudet i golvet. Det tog ett tag innan jag lyckades lugna ner honom, men det gick. Han älskar när jag sjunger klappa händerna för honom och eftersom jag gjorde det kunde han inte låta bli att börja klappa med mina händer. Vi ska snart börja laga mat. Det blir köttbullar och snäckmakaroner med brunsås idag, perfekt mat nu när klockan ändå är 18.
Imorgon kommer förhoppningsvis Petra och gänget hit, gör dom inte det åker jag till Jakobsberg och hämtar mina löner och betalar in hyran på en gång.

None

En av mina favortbilder från i januari :)