Bröstdängan.

Jag har vabbat idag. Christopher hade lite feber natten till idag, men har varit feberfri hela dagen, så imorgon blir det dagis för honom. Det kan ju ha varit så att han bara var ilte varm för att han låg helt inbäddad i sitt tjocka täcke... Men jag tar helst inga risker så. T slutar tidigt idag, så han är hemma hos mig om ungefär en timme! Ska bli skönt att vi kommer kunna sitta i lugn och ro och prata om saker och ting, sånt som vi aldrig hinner prata om annars. Jag är förresten lat idag, så jag gör ingen matlåda till jobbet imorgon. Får köpa en sallad på pressbyrån istället. Tonfisksalladen därifrån var helt ok, men jag vill egentligen göra min sallad själv...

Jag går och plockar lite nu, ska försöka röja upp ordentligt i hallen och vardagsrummet. Jag måste åka ner till källaren egentligen och ställa mitt gamla datorbord där. Ja, man får göra det om man inte har möjlighet att köra iväg det till tippen. Och så har jag en gammal TV-bänk i hallen som ska ner till källaren också. Hah, jag kommer genast ha så himla mycket bättre plats då!


Bilden är tagen av Thessia, den 24/8-08

Ticke är nog världens sötaste förresten! Idag när jag skulle byta blöja på honom så höll han på att sparka och ha sig, så jag sa till honom flera gånger att sluta sparka på mig. "Spaaaka!" vräker han ur sig och tar sats med benen och dänger dom rätt på mina bröst. Ja, det gjorde sjukt ont, men jag överlevde.

En dag med syster och systerbarn.

Idag har jag och Ticke varit hos Petra och dom och hälsat på. Hade det riktigt trevligt, Christopher och Claudia lekte väl inte så mycket... Dom bråkade mest om sakerna. Åt lunch hemma hos dom, någon oxfilégryta med ris och det var supergott! Christopher verkade också tycka om maten, för han åt upp nästan allting. När vi skulle röra oss mot t-banan plockade Petra fram ett par vinterskor som Claudia hade förra året, men som hon inte kunde ha längre, så Ticke fick dom istället. Och jag fick också ett par "nya" skor som hon inte använder längre. Riktigt snygga var dom!
A fick leka skomakare en liten stund, för klacken på min vänstra sko hade lossnat, så det var bara spiken som stack fram och eftersom jag fick med extraklackar när jag köpte dom från Din Sko, så tänkte jag att det var lika bra att fixa det på en gång.

På tisdag kommer Carro och N hit och äter kräftor. Fast barnen (N inräknad) får korv och pommes istället. Ska bli rätt kul att dom kommer hit, blir en liten isbrytare till den vanliga vardagen...

Nu ska jag gå och lägga mig igen, gick upp en liten sväng för att ta en nattcigg. Jag ska ju upp klockan 05.15 imorgon, så det är väl lika bra att jag avslutar här helt och hållet för kvällen... Annars fastnar jag och blir sittandes till tolv - ett någon gång.

Godnatt och sov gott! Vi ses imorgon.

Tråkigt, men sånt är livet...

Jag var nere på stan idag och kikade runt lite. Bara jag och Christopher... Vi gick till Dalparken efter att ha gått omkring på stan i en timme eller så och där fick Ticke springa av sig rejält! Han älskar att åka rutschkana och ville göra det hela tiden. Det var två andra killar där också, men dom var betydligt äldre än Ticke, men dom lekte med honom hela tiden. Dom kanske var rut 7-8 år. Så fort Ticke ville gunga så satte dom sig och gungade med honom (jag var med hela tiden, så jag "lämnade" honom inte till dom andra barnen) och om han ville åka rutschkana så åkte dom med honom. Christopher hade jätteroligt och det verkade som att dom andra killarna också hade det.

Det är lite tråkigt att det inte finns så många som jag kan umgås med här i Södertälje. Eller ja, det finns det ju inte i närheten av Södertälje heller. Dom jag känner här är
Carro och Therese och det är ju inte alltid någon av dom ghar tid att träffas. Men jag får väl lägga ut en kontaktannons i någon tidning eller så... Nej, skämt åsido... Jag får väl ta mig i kragen istället för att sitta och gnälla.
Lite tråkigt att Carro och N inte hade tid att komma hit ikväll. Hade varit jättekul, men det kanske blir på tisdag istället... Men troligen inte eftersom dom antagligen inte vet vilken tid N slutar. Om dom inte kommer hit så ska jag sitta och äta kräftor på måndag kväll istället för på tisdag, för nu har jag längtat efter det hur länge som helst! Nej, nu ska jag sitta i soffan och glo på TV. Imorgon ska jag och Christopher till Petra och dom, så jag får i alla fall en vuxen människa att prata med i helgen!

På promenad i Gamla Stan?

Idag är det lördag och jag har ingen aning om vad jag och Christopher ska göra idag. Vi kanske går ut på promenad bara, går runt lite grann... Vi får se hur det blir. Vi har precis ätit frukost och snart ska Ticke få bada. Det älskar han att göra! Senare idag kanske Carro, Melissa och N skulle komma hit, men det är inte säkert. Dom kanske ska åka till Farsta Centrum istället för Carro skulle få kläder och sånt i födelsedagspresent av N. Jag skulle också behöva lite nya kläder.. Eller i alla fall ett par jeans, fast min klagan varar inte länge, för det kanske jag ska köpa idag! Haha, hur många gånger har jag skrivit ordet "kanske" nu? Jag skulle vilja gå till HippoKids idag också och köpa ett par byxor till Christopher. Dom jag såg var skitsnygga! Från Katvig visserligen och jag är inte speciellt förtjust i det märket... Allt ser likadant ut från dom, det är äpplen, ränder och prickar. Äpplen, ränder och prickar. Ränder, prickar och äpplen. Ni förstår...

Nu ska jag gå ut och röka och efter det ska Ticke få bada! Förresten, han sa tröja igår för första gången! Utvecklingen går framåt igen (haha).

Fartig dag.

Idag har det varit en rätt fartfylld dag.  Jag lämnade Christopher på dagis ca. 30 min. för sent! Ja, jag vet, det är inte så bra att komma sent... Men till mitt försvar kan jag säga att det är enda gången det har hänt. Efter det bar det av hem till T, lämnade hans matlåda hos honom. Sen stack jag ner på stan och fixade med papprena till bostadsbidraget och sen vidare till soc. Jag gick till polisen också och lämnade in en plånbok som T hade fått in på bussen i Ronna. Legitimation, terminskort+ och bankomatkort... Hoppas bara att hon går till polisen och kollar där.

Pastagratäng is the shit!

Jag är helt galen i pastagratäng! Nu sitter jag och mumsar i mig en portion medans jag tittar på Dexter som går på 6:an. Jag tror att jag snart går och lägger mig...

Ytterligare en lista.

Fullständigt namn? Sandra Johanna Kristensen (hette Korhola i efternamn förut)
Exakt ålder? 21 år och 2 dagar.
Vart bor du? Södertälje
Bor tillsammans med? Ticke och T ibland <3
Husdjur? Inget än så länge...
Färg på ditt hus? Jadu.. Trots att jag har bott i den här lägenheten i över två år så vet jag inte ^^ Brunt tror jag.
När är du född? 1987
Klass? Kom tillbaka när du frågar var jag jobbar istället!
Vilket år tar du studenten? Studenten?
Något jobb? Precis, det är det här jag pratar om. Jag är "Innesäljare".
När gick du upp i morse? Klockan åtta.
När ska du sova ikväll? Om ett tag tror jag.
Duschat idag? Nej, men imorgon!
Kramat någon idag? Ja, Ticke och T.
Pussat någon idag? Jaaops, jag har pussat på min son och pussat på T <3
Vad har du ätit idag?  Haha, jag kommer inte ihåg riktigt. Vet att det är pasta två gånger på samma dag iaf..
Dagens klädsel? Svarta strumpbyxor från H&M, svarta jeans från KappAhl, vit T-shirt från H&M och en polotröja (lång mdoell) från H&M. Svarta skor med blåa inslag från Din Sko.
Dagens smink? Ögonbrynen tog jag på mig först, sen mascara och rouge.
Dagens sötnos? Ticke
Dagens roligaste? No idea.

SOCIALT:
Har du många vänner?
Jag har väldigt få vänner, men lite fler kompisar.
Hur många har du kysst? Jaa... Haha...
Vem kramade du senast? Ticke
Hur många har du haft sex med? Okej, det är en lite för privat fråga, men ni som kan matematik borde kunna räkna ut att jag har haft en iallafall.
Hur många har varit otrogna med dig? Två.
Har du pojk-/flickvän? Pojkvän.
Vem pratade du med i telefon senast? T.
Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? Eftersom jag raderar massa meddelanden hela tiden så är det ett från igår:
"Tja snygging! Jag saknar dig. Vad gör du? King.com fortfarande? Jag ska upp till Fornhöjden nu.. Puss"
Det var från T.

FAVORIT :
Film?
För tillfället är det 8mm.
Låt? Fairytale gone bad - Sunrise Avenue
Mat? T's bacon-tjosan med pasta.
Dryck? Coca-Cola och vatten!
Färg? Svart, rosa, blått och brunt.
Stad? Köpenhamn.
Land?  Danmark.
Ämne i skolan? Svenska och musik
År? 2004, 2005, 2006, 2007, 2008

SENASTE :
Personen du tänkte på?
Carro ^^
Personen du kysste? T.
Gången du spydde? Jag vet inte.
Gången du grät? Igår kväll. Jag har kommit in i en liten depperiod nu, så det kan komma när som helst, men oftast när jag tittar på TV.
Pizzan du åt? Capricciosa och Hawaii på samma dag. Jag och T delade på två pizzor.
Gången du var i Göteborg? Det var när jag gick i nian.
Gången du var i Stockholm? Fredags.
Personen som såg dig gråta? Alla som var på morfars  begravning.

ANTINGEN ELLER :
Svart eller vitt?
Svart
Hund eller katt? Katt
Ut och festa eller hemma och mysa? Hemma och mysa <3
Tv-spel eller datorspel? Datorspel (helst såna som finns på King.com)
Singel eller upptagen? Upptagen.
Hångla eller puss? Puss.
Lunarstorm, helgon eller Playahead? Helgon.net
Ragga eller bli uppraggad? Bli uppraggad, men det händer ju inte längre ^^
Big Brother eller Paradise Hotel? Big Brother
Svart hår eller blont? Blont.
Blåa ögon eller bruna? Bruna.
Choklad eller lakrits? Choklad.
Göteborg eller Stockholm? Stockholm.
Högerhänt eller vänsterhänt? Höger.

Vad roligt man kan ha en måndagskväll..

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
1

Vilken svordom använder du mest?
Överhuvudtaget. Ja, det är en svordom för mig.

Äger du en Ipod?
Nej

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
På 08.30, men min väckarklocka börjar gapa och skrika någon gång mellan halv sju och åtta.

Hur många resväskor äger du?
Ingen.

Använder du flip flops även när det är kallt ute?
Öhm, nej?

Var köper du dina matvaror ifrån?
Ica Maxi eller Coop. Mitt i månaden blir det oftast Tempo..

Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden?
Jaaops.

Vilken var den senaste filmen du såg?
Jag kommer inte ihåg vad den heter, men det var en film med Nicolas Cage.. Hm... Kanske 8mm?

Har någon av dina vänner barn?
Haha, ja!

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Massor av kläder till Ticke, helst från HippoKids... Bara för att jag älskar dom!


Har någon någonsin kallat dig lat?
Ja, ett par gånger tror jag ^^

Tar du medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Ibland tar jag Propavan, men den hjälper ju ingenting.

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Jag vet inte ens om jag har någon CD-spelare =P

Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk?
Vanlig mjölk, men helst inte mjölk överhuvudtaget... Jag dricker allra helst vatten!

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Jag vet inte? Jag har dåligt minne...

När var senast någon stötte på dig?
Vem vill stöta på mig? ;P

Vad åt du till middag?
Pastagratäng som även får bli matlåda till jobbet någon dag i veckan.

Använder du huvtröjor?
Ja, det gör jag väl.

Kan du vissla?
Haha, bara inåt!

Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Nej.

Vem var den senaste som ringde dig?
Tobbe :)

Vilken är din favoritattraktion på ett nöjesfält?
PopExpressen! Det är ett häääärligt minne för mig dessutom <3

Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
Vem pratar inte bakom ryggen på någon ibland? Alla gör det, oavsett vad.

Vilket riktnummersområde befinner du dig i?
08

Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja.

Hur stort är ditt närmsta köpcentrum?
Det är väl inte som inne i Stockholm eller Kista typ... Men lite stort iaf.

Hur många syskon har du?
Fem stycken.

Är du blyg inför det motsatta könet?
iNjae, varför ska man vara det?

Vilken film kan du alla replikerna till?
Jag tänkte på det häromdagen, men nu kommer jag inte ihåg..

Äger du några band-t-shirts?
Haha, jaa. Från tiden i Norrköping:
The Clockwork Crew

När flög du senast?
Den 22:a november 2004, från Spanien till Arlanda.

Hur många stolar står runt ditt köksbord?
Fem stycken om man räknar med Tickes och det gör man ju såklart!

Läser du för skojs skull?
Jag läser för att jag alltid fastnar i böcker om jag läser på baksidan...

Pratar du några andra språk?
Ytterst lite engelska (alltså jäääävligt dålig engelska).

Diskar du din egen disk?
Ja, jag blir ju tvungen.

Har du gråtit offentligt?
Ja, ett par gånger...

Har du en stationär dator eller en laptop?
Laptop!

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Jag orkar inte lära mig nya saker just för tillfället. Jag har fullt upp med att lära Ticke nya saker hela tiden.

Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
Jag har en piercing i naveln och har haft två i läppen. Vill inte ha några nya just nu, men en tatuering tackar jag inte nej till ;-)

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Ja, det tycker jag. Det gjorde min första dejt iallafall och se vad det ledde till ;-)

Kan du kasta macka?
Ja.

Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej.

Vem har du med på bio?
Kompisar, pojkvän, kontaktpersoner, föräldrar, syskon, kusiner... You name it!

Vem var din favoritlärare?
Johan tror jag att han hette... Och Mats! Från BASTA.

Vad har du för väder?
Kvällsväder...

Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar?
Varför inte? Bara för att man har tatueringar betyder inte det att man är dum i huvudet, typ.

Har du en blogg?
Öhm, nej... Jag tror inte det ^^

Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet?
Svenska och musik :)

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Det finns många personlighetsdrag som är ett måste för mig, men omtänksamhet är väl viktigt.

Har du någonsin blivit attraherad av en oattraktiv?
Haha, ja... Men det var huuundra år sen. Fast han blev fin sen ändå.

När sov du senast på golvet?
?

Vilken är din favoritdrink?
Jordgubbsdrinken som Fatih gjorde till mig en gång på PG.

Gillar du din boendesituation?
Njae, skulle inte tacka nej till en större lägenhet. Jag får inte plats med alla mina saaaaker! *snyftar*

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Jadu, när jag jobbade på PG och jobbade 14-timmars pass så sov jag kanske två-tre timmar och sen var det dags att åka till jobbet igen och jobba i 12 timmar. Så jag chansar på 2-3 timmar =P

Äter du frukost dagligen?
Nej, det gör jag inte... Om inte kaffe räknas som frukost, men det dricker jag ju.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Ja, dom kan vara det. Jag är en väldigt ostrukturerad person egentligen.

Hamnade du ofta i trubbel för att du pratade under lektionerna?
Nops, jag var alltid söt och snäll och sa ingenting. Jag var oftast inte ens med på lektionerna :)

Vilken är din favoritfrukt?
Äpplen (Golden Delicious) och apelsiner.

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Neej.

Hur gammal blir du din nästa födelsedag?
22 år.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ja, det är jag!

Tror du på liv på andra planeter?
Jag vet inte, men jag tror väl inte det.

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Stackaren.. Det är väl T som vanligt då... Speciellt när jag har roliga veckan får han höra vad han duger och inte duger till!

Tror du att Gud är en man eller kvinna?
Jag tror inte på Gud på det sättet.

Vad var det senaste du åt?
Popcorn ^^

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller det motsatta?
Det motsatta könet. Kanske är därför jag inte har så många tjejkompisar?

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Jag vet inte, det gick rykten om att min gammelfarmor hette Sandra eller Alexandra och att jag döptes efter henne. Men som sagt; Jag vet inte.

Gillar du senap?
Nej, det gör jag inte.

Vad säger du till dig själv när allt blir svårt?
"Inte nu igen... Vad har jag gjort för fel nu då?"

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Aldrig i livet!

Sover du på sida, mage eller rygg?
Helst på mage, men det kan göra ont ibland.

Har du någonsin köpt något från ebay?
Nej, men från Tradera ^^ Haha

Tycker du om att krama folk?
Nej, det gör jag inte. Bara barn för dom ger så mysiga kramar tillbaka!

Skulle du säga att du är trendig?
Inte ett dugg.

Äger du en digitalkamera?
Jaaops!

Om  någon som du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Det är väl bara att tacka och ta emot.

Vilken är din favoritkaraktär i star wars?
Star Wars?

Stör det dig om någon säger att de ska ringa, men inte gör det?
Sometimes...

Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
"Asyl", "Gömda" och "Mias hemlighet".

Tycker du att du är attraktiv?
Nej, det gör jag inte.

Vad är du allergisk mot?
Allt och ingenting. Mig själv.

Vad har du för åsikt om sex utan känslomässiga förpliktelser?
Helt ärligt så bryr jag mig inte särskilt mycket. Ha sex med dom du vill ha sex med, men säg aldrig ja utan att mena det.

Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Haha, nej! Inte ens när det är så blodigt att man fortfarande hör djuret råma ^^

Om du hade varit född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Iiiiingen aning.


Halka efter

Usch, jag hatar dom här kalla höstmorgnarna... Det finns nästan ingenting som gör att jag vill gå upp ur sängen! Det är så kallt på golvet och det känns som att det blåser kallt från alla fönster... Nej, usch! Sommar året runt, vad är det? Jag längtar verkligen tills jag har jobbat så pass länge att vi kan ta ett lån tillsammans och köpa lägenhet. Eller radhus, det skulle ju också sitta nådigt fint!

Jag dricker mitt jättegoda kaffe just nu och äter en macka.
Någonting jag hatar med att äta, vet ni vad det är? Jo, min visdomstand på högra uppesidan har kommit ut en liten bit och när jag äter fastnar det mat bakom den och blir som en hård klump. Det gör skitont att tugga och jag märker inte alltid att det fastnar mat där...

Nej, dags att göra oss i ordning. Trots att jag är hemma från jobbet idag så tycker jag att Christopher ska få gå på dagis. Han har varit borta så mycket redan sen han började och jag vill inte att han ska "halka efter" alla andra (tolka det som ni vill, jag vet hur jag menar..).

Sjukare idag än igår.

Jag är sjuk. Min hosta har blivit mycket värre. Nämnde jag förresten att jag tillbringade en liten stund av min födelsedag på närakuten? Natten till igår vaknade jag flera gånger, säkert tio, av att jag inte kunde andas. Det kändes som att någon satt på mitt bröst och la hela tyngden på. Det var så jobbigt och jag försökte väcka T, men eftersom jag inte fick peciellt mycket luft så kunde jag inte heller prata... Så det var lite svårt att väcka honom. Men jag ringde i alla fall till Vårdguiden vid elva på morgonen och han som jag pratade med bokade in den tidigaste tiden dom hade just då; kl. 14.15. Så jag åkte dit och satt snällt och väntade på min tur. När jag kom in till läkaren lyssnade han på mina lungor och sa att allt lät jättebra! "Jaså, det gör det?" sa jag och tittade frågande på honom. Han skrattade till lite och sa att det inte lät bra alls och att det var bra att jag kom dit. Och så frågade han om jag tyckte det var roligt att tillbringa en liten stund av min stora dag på närakuten. Det var väl inte roligt, men det var ju uppenbarligen nödvändigt. Jag gick därifrån med ett recept på Pulmicort, så nu kan jag andas igen. Han rådde mig till att ringa vårdcentralen nu i veckan, helst redan imorgon, så att dom kan göra en uppföljning på det här med min astma. Eftersom jag hade ganska svår astma när jag var liten så är risken stor att den kommer tillbaka nu när jag är "stor". Åh, jag hatar astma. Och jag hatar att Ticke har fått astma. Det är visserligen inte speciellt konstigt att han har fått det, för det ligger i släkten hos både mig och hans pappa... Jaja.

Natten till igår drömde jag förresten en fin dröm. Den började dock inte så fint:
Jag var ute och gick med Christopher (han satt i vagnen) och en kompis till mig. Vi var i ett riktigt ghettoområde, ni vet såna som man bara ser i amerikanska filmer. Vi var iaf ute och så gick vi förbi ett plåtskjul. Jag hörde en kvinna gråta, så jag sa till min kompis att kolla Ticke medans jag gick och såg efter vad det var för fel. När jag kom fram till kvinnan såg jag att hon höll i ett litet spädbarn, kanske 3-4 dagar gammalt. Barnet var helt borta, vitt som ett lakan och jättemagert. Det var en flicka. Jag frågade vad det var för fel och kvinnan svarade att hon inte hade någon mjölk kar, så hon kunde inte amma och hon hade inga pengar att köpa mat för och barnet var sjukt. Jag sa till henne att jag kunde ta hand om hennes dotter så hon kunde leta efter ett jobb och jobba ihop lite pengar. Hon gav mig dottern och tillhörigheter: en jättesmutsig snuttetrasa (lika stor som en disktrasa typ) och tackade så mycket. När jag kom tillbaka till min kompis visade jag henne barnet och hon sa att jag måste tacka kvinnan för att jag fick det. Så vi gick tillbaka för att säga tack, men då var kvinnan död. Sen helt plötsligt var vi hos en läkare med barnet för att se om det hade någon sjukdom och det visade sig att hon hade Hepatit B, så vi fick inte ha någon hudkontakt med flickan. Christopher var jätteglad över att ha fått en liten bebis att pussa och krama på (man fick tydligen pussa och krama, men inte ha hudkontakt... Don't ask me, it's just a dream).
Så blev flickan två år helt plötsligt och hon sprang omkring och lekte med Christopher hela dagarna. Plötsligt kom hon fram till mig och frågade var hennes riktiga mamma var och jag svarade: "Din mamma är i himlen och tittar på dig när du leker och har roligt". Då satte hon sig ner och tittade upp mot himlen och sa: "Jag har världens bästa mamma som fortfarande tittar på mig, fast vi inte har träffats på så länge!"
. När hon hade sagt det så vaknade jag.

Jag tyckte det var en fin dröm, för jag hade en fin känsla i kroppen när jag vaknade på morgonen. Det var lite synd bara att mamman gick bort...

Nu är det dags att jag går och lägger mig, så jag säger godnatt till er som fortfarande läser min blogg.

Together we stay...

Jag fick pengar i födelsedagspresent av min mamma. Jag fick inte köpa någonting till någon annan, allt skulle vara till mig. Så dagen i ära köpte jag faktiskt en polotröja i lång modell från H&M, ett par nya skor från Din Sko (som jag har tittat på läääänge nu!) och ett par svarta strumpbyxor i bomullsmix från H&M. Jag fick pengar av mormor också, fast dom fick jag i måndags och då köpte jag mig en ny väska och en ny plånbok.
Imorgon ska jag jobba tillsammans med
Maria igen! Det är skitkul att jobba där, men det var lite jobbigt i fredags... Min röst var på väg att krascha sönder totalt och näsan var som en rinnande kran. Det kliade i ögonen, i näsan och t.om. i gommen. Det var jättejobbigt... Men jag krängde i alla fall iväg ett par grejer, så jag tjänade in lite grann. Grundlönen ligger på 90:-/timme och jag fick in 99:-/timme eftersom jag numera går på provision. Det känns skönt att man i princip bestämmer sin lön själv, gör man bra ifrån sig så får man tillbaka för det. Skitbra!

På tal om rosa grisar som flyger omkring ute just nu... Jag skulle skaffa mig en alldeles egen metroblogg för några timmar sen, men skiten funkade inte (läs: jag skrev fel i mejladressen), så nu kommer jag inte få något aktiveringsmejl och jag hittar inte mejladressen till deras support så att dom kan ändra mejladressen och lägga till ett t i den. Suck, det är jobbigt att vara jag och förvirrad ibland...

Utmanad av Thessia.

Fem saker i min frys
Falukorv
Köttfärs
Kassler
Fläskkotletter
Farmarbiff

Fem saker i min garderob
En ny polotröja från H&M! Ja, jag är lycklig över den. Tack mamma!
Ett par nya strumpbyxor från H&M! Jag är lycklig över dom också. Tack mamma!
Ett par fula jeans från när jag bodde i Norrköping... Nostalgi.
Ett par Adidasskor som Ticke aldrig någonsin har använt (dom är för små nu)
Ett linne, men jag vet inte vems det är ^^

Fem saker i min bil
Jag har ingen bil.
Jag har ingen bil.
Jag har ingen bil.
Jag har ingen bil.
Jag har ingen bil.

Fem saker i min handväska
Plånbok
En vanlig bok att läsa på väg till jobbet
En ny bläckpenna!
En flaska med vatten i
Ett kvitto från 14/2-08 från när jag var på PG

Fem personer som jag nu utmanar att svara på dess lätta frågor
Maria
Mamma
Amanda
Jenny

Carro

Vilken födelsedag...

Vad kul att folk faktiskt kom ihåg att säga grattis till mig igår! Det var flera stycken som ringde mig och dom som inte hade mitt nummer kontaktade T. Födelsedagen var väl helt ok. Jag och T gick på Gröna Lund och åkte lite grann, bl.a. den nya Kvasten. Den var inte speciellt fartfylld, men den gick att åka iallafall. Katapulten åkte vi bara en gång, vi hann inte så mycket mer... Sen när vi kom hem tittade vara på TV och sen gick jag och la mig. Nu ska jag och mamma åka ner på stan och fixa och dona lite. See you later, maybe.

Långa dagar för Christopher...

Första dagen på nya jobbet idag... Det gick bra. Hade jag jobbat på provision dom sista fyra timmarna så hade jag tjänat in runt 140:-/timmen, men efersom det var första dagen så gick jag på grundlönen. Imorgon däremot kommer jag gå över till provisionen istället, det är mycket bättre betalt så ju!

Från och med på måndag kommer Ticke gå låååånga dagar på dagis. Det är t.om. så att nattpersonalen på hans dagis tar över honom, för han kommer gå till klockan kvart över sex... Känns helt förjävligt, för nu är verkligheten här på riktigt. Han kommer gå från HALVÅTTA till KVART ÖVER SEX! Helt sjukt...

Jag har nytt nummer!

Jag glömde tala om att jag har bytt mobilnummer. Vill du ha tag i mig, så får du ringa till T eller skicka en kommentar.

Den är på väg mot döden...

Jag vet inte riktigt hur allt har gått egentligen. Ibland bara är man och även jag måste bara få vara. Det är förresten något fel på inställningarna till min skärm, T. Vad har du gjort med min datoooooor? Helt ärligt så vet jag inte om den här bloggen kommer leva länge till. Jag har ingen ork till den. Jag kanske startar upp en ny sen, efteråt... Ni vet, sådär som alla andra gör. Hah, varför kan man inte starta upp sitt liv på nytt? Jag måste börja om, för det är så många misstag som har skett nu.

Misstag? Ingenting är misstag. Man väljer själv den man vill vara, den man vill bli. Du gjorde ditt val och jag gjorde mitt. Alltså har vi blivit dom vi är nu... Fast i lite sämre kvalité.

Tröttare än tröttast...

Haha, tror ni att man är trött när man ska gör kaffe och häller i vällingpulver istället för kaffepulver? Jag gjorde det alldeles nyss, men jag hann stoppa mig innan jag startade upp kaffebryggaren... Så jag får faktiskt vanligt kaffe idag, trots allt! Christopher har precis badat och ätit frukost. Hans frukost består av en endaste liten macka. Jag försöker få honom att äta lite mer på morgonen, gröt t.ex. men han gör inte det. Förut kunde hn äta hur mycket som helst, men numera så vill han inte.

Jag ska förresten hälsa från Ticke!

,hbbhbhbhbhxhssjnsa jöjkg ,  zq2h. ..........jhhjjhjhhhhjhhhhl,,lö,lööl,,Eeee--.wdwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
'
         

Nu är Tradera-biten avklarad...

.. och jag kan känna mig lugn. Jag har betalat allting på Tradera nu, det är bara en grej jag måste skicka iväg imorgon helst... Det är bara hoppas på att jag inte glömmer overallen och det hemma imorgon då, eftersom jag ska sticka iväg till Jakan äntligen! Jag och Christopher ska dit och hälsa på A-K och N, så vi kommer nog hem på lördag eftermiddag igen.
Jag har vunnit helsköna kläder till Ticke på Tradera, bl.a. en pullover från Po.P och en snygg tröja från MEXX. Gosh, jag älskar att köpa kläder till pluttis! Häromveckan gjorde ju jag och T ett inköp till Ticke (
klicka här) som inte var alltför jättebilligt, men det var det värt! Han har både byxorna och bodyn och jag verkligen älskar dom! Förra veckan när jag var hos Polisen så upptäckte jag en "ny" barnbutik här i Södertälje. Jag har aldrig lagt märke till den förut och den har ändå funnits sen 14:e mars, alltså sex månader. Butiken heter Englagåva och har jättefina kläder för barn. När jag blir miljonär ska jag köpa varenda litet klädesplagg som jag gillar!

Nej, nu måste jag vila mitt högra öga. Det börjar göra väldigt ont i det... Ni vet när man får cigarettrök i ögonen hela tiden? Så känns det i mina ögon när jag får sår på hornhinnorna och det är ungefär så det känns nu. Godnatt, folket!

Tickes lilla skrattattack!

Eftersom det är så väldigt sällan jag lägger in små filmsnuttar, så tänker jag bjuda på en idag!


Till minne av Chris Björling



Alltid älskad, aldrig glömd...
Chris Björling
† 22/9-06

Samtalet med BUP gick...

.. lysande!

Det här är från i tisdags när vi var på BVC.

Godmorgon! Jag ska börja med att berätta om hur samtalet till BUP gick igår. Jag ringde dit och fick prata med en behandlare. Hon ställde väldigt mycket frågor om familjelivet, hon frågade om Christopher hade bevittnat våld någon gång, hon frågade vad han hade för relation till sina mor- och farföräldrar. Jag svarade så gott jag kunde på alla frågor hon ställde, samtalet tog kanske en halvtimme. Hon sa att Christophers "huvuddunkningar" kan bero på väldigt många saker, det kan vara ett inlärt beteende. Hon frågade om han hade skadat sig någon gång när han dunkat huvudet och för er som inte kommer ihåg (
klicka här) så dunkade han huvudet i min säng för två-tre månader sen... Han dunkade så illa att strängen mellan överläppen och tandköttet gick av.

När vi hade pratat klart sa hon som jag pratade med att hon skulle se till att vi får en tid bokad inom 4 veckor. Hon tycker att det är så pass allvarligt att Christopher, som bara är 1½ år, gör illa sig själv med vilje och att han inte slutar. Att han dessutom ahr hållt på såhär sen var runt 6-8 månader gör ju inte hela saken bättre.
Hon på BVC tycker att jag och T ska söka hjälp hos soc. för problemen, alltså att vi säger att vi vill ha kontaktfamilj till honom. Men jag vet inte, det finns ju så många skumma typer som blir familjehem och sånt nu för tiden. Och ja, jag har erfarenhet av sådana ställen. För flera år sen när jag bodde i Norrköping, så bröt min dåvarande fosterfar fingret på mig för att jag  ille prata klart i telefon. Och han och hans fru hade ändå varit familjehem i 20 år eller något sånt...

Nu ska jag dricka en kopp kaffe, leta reda på lite kläder till Ticke och sen ska vi bege oss.

Till BUP med en 1½-åring...

Ja, ni förstår säkert. Igår var jag och Christopher på BVC, han fick sprutan och våran BCV-tant kollade även hur det gick med utvecklingen för honom. Jag berättade att Christopher inte pratar så mycket, han bygger inte med klossar / lego (stooooora bitar), han leker inte kurragömma (som dom flesta barn tydligen gör i den åldern). Däremot tycker han om att plocka undan från golvet, han älskar att "hjälpa till" att städa och han sitter gärna i knät och bläddrar i en bok. När vi hade pratat om utveckligen en liten stund kom Susanne, som BVC-tanten heter, ihåg att jag hade berättat att Christopher fick aggressionsutbrott med jämna mellanrum. Jag berättade att han fortfarande får det och att han dunkar huvudet i golvet, väggar, dörrar, skåpsluckor, bordskanter (!) o.dyl. Jag sa även att han ibland tar världens sats för att dunka sitt huvud i mitt... Susanne rådde mig att ta kontakt med BUP, men jag förklarade att barnläkaren som vi hade träffat på barnmottagningen på sjukhuset hade sagt att Ticke var för liten. Men jaja, hon skickade iväg en remiss i alla fall och gav mig ett telefonnummer som jag skulle ringa 11:45 idag. Jag missade självklart den tiden, så jag får ringa runt 13-tiden istället.

Är det någon som har erfarenhet av att gå till BUP med en 1½-åring? Har det hjälpt någonting?

Hua... Igår när jag satt och kollade på TV, så sa det POFF! och hela lägenheten blev KOLSVART! Tio sekunder senare slogs allting igång igen... Jag blev livrädd, skickade sms till T att han skulle ringa mig, men det tog fem hela jävla minuter för honom att ringa! Jag klandrar honom inte, han var ute och körde buss på mörka vägar. Nä, nu ska jag kolla till min lasagne, den ska ut ur ugnen snart.

Designhörnan, är den bra?

Jag var så trött igår, så det enda jag orkade göra var att läsa lite bloggar. Jag tog ett par kort när vi var med Carro och Melissa igår, och jag har fört över dom till datorn nu. Så snart ska jag lägga upp bilder på Bilddagboken. Igår såg jag förresten en butik som jag har letat efter här i Södertälje! Designhörnan heter den. Dit in ska jag gå någon dag när jag känner att jag har tid och framförallt ork att ägna mig åt såna saker.



Om drygt 20 minuter ska vi gå iväg till bussen. Det är dagisdags för den lille idag. Jag skulle behöva gå till Försäkringskassan igen, för när jag var där sist i augusti så sa hon som jag pratade med att jag var tvungen att ha med hyreskontrakt, hyresavi, deklarationen... Ja, you name it. Så idag ska jag gå till Telgebostäder och be om både kontraktet och avin, jag ska upp till Skatteverket och hämta deklarationsgrejset... Sen kanske jag får bostadsbidrag igen... Åh, varför ska jag vara tvungen att leva i det här blankettkåta samhället?

Igår när jag var nere på stan köpte jag en blomma och ett kort till T. Han sa att han blev jätteglad i natt när han kom hem och såg det. Ni ska få se ett litet kort senare, men nu måste jag ta på mig ögonbrynen och rusa till bussen!

Ticke kan ooooa!



Från och med idag ska jag bli bättre på att lägga upp bilder på Bilddagboken och Blogg.se.
Jag är så ledsen att alla bilder bara försvann...


Royal Straight Flush!

Jag sitter och tittar på Dexter nu, istället för Heroes (för det gick ju tydligen inte idag). Jag håller på att föra över lite nya bilder till min dator. Och ja, jag svär fortfarande hemska svordomar över den! Hur faan kunde det hända? Varför hade jag inte gjort en backup redan tidigare? Jag har tur som har sparat bilder på bilddagboken.se ! Hade jag inte gjort det... Då hade jag trasats sönder.

Ni ska få se några färska bilder från igår!


Jag har aldrig sett någon få en RSF förut... Det hade inte mamma heller,
men nu har vi båda sett att JAG fick en!

Mysfaktor på hög nivå

Jag satte mig framför TV:n i tron att det var Heroes nu. Hah, så fel man kan ha! Det är tydligen på onsdag. Jag som hade gjort i ordning hög mysfaktor ( = äppelkaka m. vaniljsås, cola, tända ljus) bara för att kunna sitta i soffan och bara  n j u t a  av favoritserien! Men jag kan känna mig nobbad. Jag får sitta och titta på 2½ men istället. Ska zappa runt lite mellan kanalerna och kolla om det går något annat...

Nej, usch... Jag blev lite besviken på fyran nu.

Jag la regnkläderna i fel back

Nu har Christopher satt sig i vagnen. Han vill väl till dagis skulle jag tro. Det är så skönt att veta att han trivs där! Fast han går ju bara drygt fem timmar om dagen... Men så är det ibland. Jag vill inte lämna in honom där tidigare än kvart över tio, senast halv elva, för jag börjar jobba klockan elva. Om det är någon dag som dagiset ska iväg på utflykt eller så, så kommer jag självklart lämna honom tidigare om det finns en speciell tid dom ska åka. Men småttingarna brukar vanligtvis inte följa med dom stora barnen på utflykt.

Jag har druckit mitt kaffe, tagit två alvedon och fixat mig i ordning. Mitt huvud sprängs snart sönder... Jag var på väg att få ett migränanfall i lördags, hade så ont i huvudet att jag inte visste var jag skulle ta vägen! Men jag fick två Diklofenak av mamma, så det gick över efter ett par timmar. Så fort tabletterna hade slutat värka började den sprängande värken igen. Usch!

Nu ska jag fixa i ordning det sista, packa med regnbyxor och gummistövlar... Har jag berättat vad som hände förra veckan? Haha... När jag lämnade Christopher på dagis på onsdagen så lämnade jag även hans regnbyxor och stövlar där. När jag kom för att hämta honom på eftermiddagen så låg hans kläder i två påsar. Jag frågade vad som hade hänt och personalen svarade att han hade blivit blöt för att han inte hade regnkläder. "Jo, de hade han! Jag lämnade hans regnkläder i morse..." Men, nej. Personalen stod på sig, så jag gick in för att visa. Vet ni vad som hade hänt? Jag hade lagt hans regnkläder i fel korg! Åh, bara en sån sak gör att jag känner mig helt... Bortgjord!

Över 600 bilder... BORTA!

Igår hände något som verkligen är tragiskt! Jag skulle fixa så att mamma kunde föra över bilder från hennes kamera till min dator, men medan jag höll på att installera hände någonting. När allt var färdiginstallerat skulle datorn startas om, så jag startade om den... Och då hände det! Datorn kraschade totalt. Jag kunde inte starta den, kom inte ens till inloggningssidan! Jag försökte startreparera den ett par gånger, men det funkade inte. Det fanns ett alternativ; man kunde säkerhetskopiera vissa filer man ville ha kvar, så jag gjorde det. Men när datorn väl startades upp igen var allting borta. Varenda liten bild, varenda fil... ALLT ÄR  B O R T A ! Jag har fortfarande inte smält det riktigt... Först ville jg bara springa ut på balkongen och hoppa ner, men... Nej. Förstår ni att det är över 600 bilder på Christopher som bara har försvunnit?! Jag kan fortfarande inte förstå det! Jag skulle kunna skriva ett meterlångt inlägg om det här, men det är bara slöseri med tid. Jo, förresten... Bilderna jag säkerhetskopierade är också borta. Jag hittar dom ingenstans! Gah, jag blir helt jävla gaaaaalen!

Uppmuntra mig med några snälla ord...


Det här landade i min brevlåda igår!





Bilderna är lånade från MatadorKids.com

Ytterligare svar till Anonym

Anonym om Svar till Anonym:
Så vadå, ska ditt barn behöva få snö innanför kläderna (för tro mig det får de!) bara för att DU inte diggar overaller? Det låter ju bra. Riktigt moget.

"Alla" barn har ju overall. Det är ju mycket jobbigare att sätta på först byxor, sen en jacka. Dessutom är det ju inga glipor.

Och ska du ha täckbyxor och sånt så kommer det ju ändå snö innanför, om han inte har en heldräkt. Men då blir den ju blöt. Inget bra alternativ hur som helst, vet ingen som har så. De kommer att avråda dig på dagis.



Menar du, Anonym, att overallen eller täckbyxorna blir blöta? Såvitt jag vet så kan både och bli blött, sen finns det overaller / täckbyxor som har impregnerat material (typ bävernylon).
Jag själv är uppvuxen i en stor barnfamilj, med sju syskon. Min mamma har ALDRIG beklagat sig över att klä på oss barn. Dessutom finns det, som jag skrev tidigare, täckbyxor med hängslen. Jag tycker inte att det är besvärligt att klä på min son. Det kommer att hänga en overall på dagis.
När man går in i t.ex. ett innecentrum så kan man ta av jackan istället för hela overallen. Det blir mycket lättare och bekvämare både för barnet  och för den vuxne, det är i alla fall så jag upplever det.

Vad använder ditt barn för regnkläder...? Kommer det vatten innanför byxorna? Eller har du specialregnkläder?

Godmorgon!

Vi var vakna redan för en halvtimme sen. Christopher stod i sin säng och skrek efter mig, så jag klev faktiskt upp. JAg ska ta lite bilder på Ticke sen, för ni ska få se något riktigt snyggt jag.. öhm.. råkade klicka hem häromdagen!

Men först och främst är det frukost och kaffe som gäller.

My bad, again..

Det är inte alla gånger man blir väckt av en arg busschaufför som har sprungit maratonlopp. Dom få gånger jag lägger mig i sängen när Ticke ska nattas, det är när han skriker så fort jag lämnar rummet. Ikväll var det ett sådant tillfälle. Jag tog med mig ett äpple och gick in i sovrummet, la mig i min säng och spelade spel på telefonen. I nästa ögonblick stormar T in i rummet och frågar om jag lever, vad det är som har hänt och varför svaaaaarar jag inte i telefonen?! Nästa ögonblick... Det var ju fem timmar senare! Det är andra gången den här veckan detta händer... Jag ville bara uppdatera lite snabbt och tala om att jag lever, såg att Therese försökt ringa mig också. Men hörrni! 27 missade samtal på bara någon timme... Slå det om ni kan!


Ticke tyckte in om att jag hade somnat och att hans pappa kom
inrusande och tjoade och hade sig... Men det är sånt man får ta
!

And you didn't come around.

Tänk vad lustigt det kan vara... Man ber någon sluta läsa ens blogg, eftersom personen tydligen inte gillar det som skrivs. Det är ju fortfarande det jag tycker. Om det är någon som tar illa upp av min blogg eller inte klarar av att läsa vissa saker så borde man låta bli att klicka sig in hos mig. Jag skriver om jag har tråkigt, om det är något som har hänt som jag vill berätta om eller om jag lgäger upp en bild. Så enkelt är det. Jag kommer aldrig sluta skriva om det jag vill! Det viktigaste är ju att jag inte skriver ut namnet på personen som inlägget kan handla om. Det är också viktigt att jag inte hänger ut personen på något sätt så att folk förstår vem det handlar om. Och jag gör aldrig sånt...



På tal om att skriva blogg.
Therese är en vän till mig som bloggar. Hon och hennes man har en gemensam son, Elias, och P har en dotter, Emma. Det verkar vara så jobbigt för Therese och P, allt som har med amnälningar att göra... Men imorgon ska dom ju tydligen in till Stockholm och äta middag och bara mysa! Tänk om man hade den lyxen, haha. Nej, men jag och T  var ju faktiskt på bio häromdagen. Det var dock inte en bra film vi såg och jag rekommenderar inte att andra ser den.

Nu är det dags för mig att röka, sen ska jag nog ringa T.

SL's busschaufförer i Södertälje...

.. ja, det är ju ingen som påstått att alla är bra chaufförer. Jag är riktigt arg, förbannad och ja, GUD VET VAD!

Jag är så förbannad nu, så jag tror jag går sönder!
Som busschaufför måste man se till att man kör säkert så att barnvagnar inte flyger och far i bussen. Tidigare när jag åkte ner på stan så körde chauffören som en riktig galning! Först och främst började han tjafsa med en 6-åring (!) om att han inte hade biljett. Mamman var på bussen med sitt andra barn i en barnvagn, så hon tänkte väl att han fick åka gratis. Såhär står det på SL's hemsida:



Ta med barnen och åk

Det är billigt att ta med barn när du reser med SL-trafiken.

Barn som är under 7 år får åka med utan kostnad när de reser med en annan person som har en giltig biljett.  Du får ta med dig hur många barn som helst under 7 år.

Barn och unga över 7 men under 20 år köper alltid SLs kort och biljetter till reducerat pris.


 

Jag vet inte om det gäller när man har barnvagn och ett extra barn med sig, men jag tycker att det borde göra det. I vilket fall som helst; när han hade tjaffsat klart om biljetten så fortsatte han åka, som världens jävla galning! Det finns en liten rondell här uppe i Fornhöjden och när man kör i en rondell så saktar man ju brukligt ner farten lite grann. Men icke. Inte den här chauffören. Han körde på som om han hade eld i baken, tvärnitade typ i slutet av backen, svängde ner mot Östertälje station... Där nere måste man svänga mot en vändplan för att kunna släppa på nya människor. Han svängde. UTAN ATT SAKTA NER! Tickes barnvagn åkte ut i gången och stoppades, som tur är, av sätet där papperskorgen sitter bakom. När bussen stannade gick jag fram och sa åt honom att man inte kör som en idiot när det finns barnvagar i bussen. Vi stod och bråkade om det där ett tag. Det slutade med att jag klev av bussen och var så jävla förbannad att hela jag skakade. T ringde till TX och pratade med dom, så dom ska ta in honom och prata med honom. Imorgon ska jag ner till polisen och göra en polisanmälan för vårdslöshet i trafik och säga åt polisen att begära in videofilmen från den bussen jag åkte, för det materialet sparas bara i tre dygn. Ni har inte läst hela historien ännu, det kommer säkert skrivas mer om det här imorgon... Eller senare.

 


Svar till Anonym

Jag är inte förtjust i overaller, därför vill jag hellre ha termobyxor och jacka. Förkylningar blir det ändå. Går ett barn på dagis så blir barnet alltid förkylt någon gång under terminen / terminerna. Har barnet varma kläder på sig under jackan och termobyxorna så håller det fortfarande tätt. Dessutom finns det termobyxor som är som regnbyxor, dom går alltså upp över magen och har hängslen som man spänner fast. Därför vill jag ha termobyxor och jacka.

Ticke och Melissa älskar att pussas!

Ticke och Melissa pussas :)
080828
-
Melissa & Ticke är kära i varandra <3

Jag är med och tävlar hos TUMADRE! Igen...

Tävlingsbild

Tävlingen avslutas fredag 5:e september kl. 10.00
Länk till tävlingen: [ Vinn valfri klänning hos TUMADRE ]
Länk till sponsor: [ http://limestore.se ]

Skelögda barn

Nu är vi hemma igen efter ett besök på skelningskliniken. Träffade en mamma där med sin 3-åriga dotter. Mamman var jättetrevlig och dottern var jättesur och grinig! Hon hade tydligen väldigt ont i sina ögon för att hon hade fått ögondroppar. Dropparna som man får, för att pupillen ska utvidga sig, gör att man blir väldigt ljuskänslig och om man inte har solglasögon eller keps så att det blir skugga för ögonen så får man väldigt ont. Stackare.. Christopher hade också väldgt ont när vi var på väg hem, han var jätteledsen och skrek och grät om vartannat. När vi gick ner för att köpa en macka till oss så var han helt rabiat! Det kom fram en uska till oss och sa: "Har din pojke fått tänder?" Jag nickade och fortsatte flundra ut vilken macka vi skulle dela på. "Får jag ge honom en gurka? Jag tänkte, om du kanske vill ha lite lugn och ro och slippa stressa dig igenom valet?". Tack så mycket! Det behövdes, kan jag lova!

Nu ska jag nog lägga mig och vila en liten stund... Får se om lilla Jocke hör av sig någon gång eller om han ska jobba idag igen. Som vanligt...

Om tjugo minuter ska jag..

.. vara redo att gå ut från lägenheten. Hah, det är ju en enkel match, men trött som jag är så. Ticke gick upp för tjugo minuter sen och jag har druckit tre koppar kaffe redan! T kommer bli galen när han läser det här... Höromdagen drack jag nio koppar kaffe eller något sånt bara på jobbet och jag jobbar bara 5 timmar om dagen. Jag ska inte fräta sönder magen med massa onyttigheter, men ibland bara måste man.

Apropå ingenting alls... Dagislämningen går relativt bra nu, han blir lite ledsen när jag säger hejdå, men jag kan ju inte bara gå därifrån utan att säga någonting. Men han är så snäll på dagis, leker med alla leksaker som finns, bråkar nästan ingenting... Det enda "problemet" är väl att han är en sån ensamvarg - han går omkring för sig själv oftast. Ibland hänger han med i leken, men det går oftast för fort för honom, så han smyger undan istället.

Senare i eftermiddag ska ni få se ett par riktigt snygga! Jag älskar dom! Tack så mycket Maria på jobbet, för att jag fick dom!

Skelningskliniken #1

Imorgon är det dags för oss att åka iväg till skelningskliniken på Huddinge Sjukhus. Eftersom vi var där med honom i februari i år så ville dom göra en undersökning till på Ticke efter ett halvår (tydligen). Jag har för mig att vi sa att vi skulle få en tid efter drygt ett år (alltså år 2009), men fel kan man ha någon gång. Jag hoppas att Ticke ser 3D-bilderna... Gör han inte det betyder det antagligen att han skelar. På fredag ska vi till BVC för 18-månaderskontrollen. Egentligen vill jag ha med mig någon då eftersom han ska få spruta och jag är lite spruträdd (hur jag nu kan vara det..).

Nu ska jag nog gå och lägga mig... Innan klockan tolv! *kors i taket* Godnatt och sov gott! Vi ses imorgon.

Välkommen till planeten Jorden, Jouline!

Jouliiine!
Jouline, fem månader gammal



Något som iallafall gjorde mig glad var..

.. att HEROES har börjat igen! Nu går säsong 2 på TV och jag är så himla lycklig över det! Heroes går på fyran idag och imorgon (21-22) och på onsdag (21-22), sen vet jag inte hur det går mer. Men åh! Finally, min väntan är över.

Kan det vara så..

.. att jag har fått äggledarinflammation igen? Det skulle ju inte förvåna mig ett dugg, kan jag tala om! Fast det skulle lika gärna kunna vara så att det har samlats så många äggblåsor och att några har spruckit, för det har hänt mig ett par gånger. Sommaren 2004 var förjävlig med alla gynakutsbesök. Femton (15) gånger var jag inne på gynakuten då, på KS, och VARJE gång var det äggblåsor som hade spruckit, äggledarinflammation, äggstocks-blablabla, urinvägsinfektion, vätska i livmodern o.s.v. Det är så sjukt jobbigt att ha problem med det här! Enda gången jag inte har haft problem en endaste gång, var under graviditeterna.. Först och främst när jag väntade Ticke, då hade jag inga som helst problem med det överhuvudtaget. Efter honom fick jag ett missfall, december 2007, och under dom veckorna jag var gravid hade jag inte heller problem... GAH! Vad ska jag göra åt det här?

Jag är riktigt förbannad på min chef. För det första: Vi kom överens om att jag skulle få 80:- / timmen till att börja med. Nu visar det sig att jag inte kommer få det. Vet ni vad min nya timlön är? Någonstans mellan 65 och 70:- / timmen! Aldrig någonsing kommer jag förnedra mig så mycket att jag jobbar för minimilön! No way. Jag ska prata med honom imorgon och ställa krav på att jag ska ha minst 75:- (jag vet att det också är väldigt lite), annars går jag därifrån. Fast först ska jag bli medlem i facket...

Morgoncigg har guld i mun!

Hujedamej, vilken dag det var igår! Först fick jag lov att springa till dagis och lämna Ticke, han blev jätteledsen när jag skulle gå, sen skulle jag till jobbet. Igår jobbade jag från 11-16 och det kommer jag göra den här veckan också (läs: idag). Imorgon är jag ledig från jobbet och Christopher är ledig från dagis. 10:40 ska vi vara på Skelningskliniken på Hddinge Sjukhus, så jag tycker det är lika bra att vi är ledig båda två. På fredag är det planeringsdag på dagis, så jag har tagit ledigt från jobbet då, och så ska vi ju dessutom på 18-månaderskontroll på BVC.

Jag har fruktansvärt ont i äggledarna / äggstockarna (?). Åh, jag glömmer alltid vilket det är jag har problem med... Haha, det är ju bra det! Men jag har väldigt ont, känns som att någon tar ett sågblad och lever rövare där inne... Uh, ajajaj! Det kommer säkerligen gå över snart, men om det inte gör det så lär jag bli tvungen att åka in till Gynakuten. Suck.

Nu ska jag äta lite frukost och ta min morgoncigg i LUGN och RO.



Oh my G O D !

Åh, GUD, vad skönt det var igår! I en hel timme fick jag ligga ner på mage och få elterapi, massage och rygg, axlar och nacke knäckta. Jag har aldrig varit med om något bättre (nej, allvarligt!) eller skönare tidigare... Fast idag har jag rejäl träningsvärk i axlarna och nacken, men det är ju sånt man får ta. När jag var klar hos Hälsans Hus gick jag ner till Dalparken och mötte upp T och TIcke. Vi gick åt mat och sen tillbaka till Dalparken. Efter en liten stund kom Tickes farfar dit, så jag och T begav oss därifrån, mot bion. Det hade jag inte heller berättat att vi skulle göra, för det visste vi inte själva. Vi gick och såg Arn - Riket vid vägens slut. Den var så himla dålig! Har ni sett ettan? Då behöver ni inte se tvåan...

Jag ska fixa mig i ordning nu, fast först ska jg ta mitt kaffe och gå ut och röka morgonciggen. SEN ska jag göra mig i ordning. Och jag måste klä på Ticke eftersom han ska till dagis idag. See you later!

Tävling hos TUMADRE

Tävla hos Tumadre om ett presentkort värde 300 kronor hos Klara färdiga gå - www.klarafardiga.com


Hos Klara färdiga gå - www.klarafardiga.com  hittar du bland annat massor av skojiga pepparkaksformar, muffins/cupcakeformar, barnkläder, leksaker, heminredning m.m.