- längtan.

Vi har fått erbjudande på en trea våningen under oss. Vi har plats 6 i kön.. Skulle vara så jävla skönt att flytta till en större lägenhet. Christopher skulle få ett eget rum sen och allt skulle vara så mycket lättare om 79 år när vi skaffar ett barn till (jag vill egentligen ha fler barn nu). Christopher kommer inte få något syskon än på många, många år.. Inte om T får bestämma iallafall *suck* Max tre år ska det vara mellan syskonen (tycker jag), men det blir inte alltid som man vill..
Att längtan efter ett till barn kan vara så stark, bara ett par månader efter första barnet, det är ofattbart för mig. Redan någon dag efter att Christopher föddes kände jag att jag ville ha ett till. Men som sagt, det lär inte hända än på 10 år iallafall *gråter floder*



Du ser mig inte ens längre, fast jag går precis framför dig.

- tusenfoting-gång

Christopher5



Jag har ont i fötterna. Jag har tandvärk (mina visdomständer håller på att dyka upp riktigt ordentligt nu). Jag har huvudvärk för att jag går och spänner axlarna på något lustigt vänster hela tiden *suck* MEN, jag har inte ont någon annan stans vilket är väldigt bra för att vara jag! =)

Vill ni veta en riktigt rolig sak? Jag har tappat 4 kilo. FYRA HELA KILON! Det är sensation, förstår ni det?! Jag kommer i strl. 38. Jag håller stenhårt på att inte äta godis och snacks och fet mat hela tiden. Max en gång i veckan får jag äta sånt. Jag jobbar visserligen på en pizzeria/restaurang, men bara för det betyder det inte att dom inte har sallader..

En till rolig sak för er därute att veta är att min lilla Ticke har börjat ta sig framåt! Han ser ut som en mask när han "ålar" sig fram :) Första gången jag såg det var igår när vi låg i sängen. Jag hade lagt Vovve en bit ifrån honom och han ville ju tydligen ha honom, så han "gick tusenfoting". Det är så himla roligt att Ticke utvecklas helt normalt (fastän det går lite fort).. Och det är så kul att se alla framsteg han gör hela tiden! Han stoppar in nappen i munnen alldeles själv, har gjort det hur många gånger som helst. Han vill hålla i nappflaskan själv när han ska äta, och det gör han väldigt ofta :)

Men nu säger Tobson att jag måste avsluta, vi ska äta mat och sen ska vi spela Munchkin!





Att det kunde bli bra så fort, helt plötsligt, bara sådär.. Det är ofattbart. Jag är så kär ibland... <3

- hemma från bvc.

Nu är vi hemma igen. Christopher väger hela 7310 gram och är 65 cm. lång! Han växer så det knakar nu.. Jag har fått prata av mig massor med Gun-Britt idag. Det känns så skönt att ha någon utomstående som inte är insatt på samma sätt som vänner och bekanta.
Christopher är ungefär 1½-2 månader tidig med att vända sig från rygg till mage, enligt statistiken.



Jag skulle göra nästan vad som helst om något hände. Men bara nästan, för jag orkar inte längre..

- gör mig lycklig nu.

Ok, jag vet att jag är rätt jobbig när jag tjatar om samma sak om och om och om igen.. Men jag kan inte låta bli. Jag måste få ventilera lite, bli arg och ledsen. Jag måste få hata så hårt att det nästan gör ont. Jag måste få avsky. Jag måste få säga fula ord (flugskit är inte fult). Jag måste få hjälp med att äckla av mig. Uschusch. Jag står fortfarande fast vid det jag sa.. (förlåtomjagärlöjligochdum, jagklararintemeravdethärsjälvjagmåstefåhjälpmedallting)

Idag ska vi till BVC. Christopher ska vägas och mätas och homf'et ska tas. Jag tror att han väger runt 7400 idag (7100 lät så lite) och han är säkert 65-66 cm lång :) Tänk att två till av honom blir en och en halv (ungefär) Sandra. Om en kvart ska jag börja gå till bussen. Det kanske är bra om jag har klätt på mig, sminkat mig och allt sånt innan det? ^^

Förresten! Jag köpte ett rätt snyggt linne igår.. Kommer från Vero Moda (VILA) och kostade 100:- (i butik kostade det 300, så jag gjorde ett riktigt kap!). Tänkte köpa en BH och fyra par trosor också, men jag ångrade mig.. Jag hade nte så mycket kvar av dricksen från i förrgår..

Åh, jag önskar att jag hade lite mindre tuttar. Jag har ingen BH som passar mig. Jag har provat alltifrån 75C-85C i butiker, men antingen är dom för stora eller för små eller så sitter dom helt knasigt. Ska skräddarsy min egen BH, som bara jag kan använda! Nej, nu måste jag väcka Christopher annars blir han världens grinigaste på bussen sen *suck*

Plus-listan idag:
  • Jag ska till BVC
  • Jag får hem min nya dator
  • Jag får umgås en HEL dag med Christopher
  • Jag har chansen att åka och handla blöjor, grönsaker och frukt.
Minus-listan idag:
  • Jag är trött
  • Jag ska åka buss i 45 minuster för att vara på BVC en kvart och sen åka hem i 45 minuter till
  • Jag vill äta något riktigt flottigt idag, men det får jag inte
  • Jag orkar inte måla ögonbrynen (kan jag säga att jag glömde dom under kudden?)
  • Jag är hungrig, men hinner inte äta idag igen
Lycka till med kastningen, Maria! :)



Älska mig i nöd och lust, men inte tills döden skiljer oss åt.

- minnen från en annan tid..

Finns det något sätt att göra så det inte känns lika mycket? Vem pratar man med om sånt här..? Jag orkar inte längre. Orkar inte tänka själv. Hjälp mig, snälla...

Varje gång jag råkar tänka på dig får jag tårar i ögonen och jag vill berätta för alla hur mycket jag såg upp till dig. Det finns nog några stycken jag kan prata med om dig, men det känns inte som dom lyssnar riktigt.. Ibland när jag sitter på tåget eller är ute och går så ser jag dig. Jag ser dig i alla människor som rör sig runtomkring mig. Jag ser dina ögon, dina händer, ditt hår.. Jag hör din röst, ser din blick.. Jag vet att Daniel saknar dig sjukt mycket. Robert också. Alla saknar dig. Jag kommer aldrig glömma din min när jag berättade att jag var gravid :) Du tittade på mig och log och sa "haha, det där var inte ett dugg roligt!". När du fattade att jag inte skämtade spärrade du upp ögonen, la handen på min mage och sa "WOW!" (det var verkligen med stora bokstäver också). Min son finns här hos mig nu. Sitter och lyssnar på låten som Daniel och Robert gjorde till dig... Känner mig löjlig som sitter och gråter.. "Det går över snart" sa folk till mig. När går det över? När slutar man vara ledsen? När inser man att personen ifråga inte kommer tillbaka? Aldrig mer.. Jag kände inte dig jättebra, men du var verkligen som en storebror för mig. Det är nog det som gör ondast. Jag och mina syskon har förlorat en bror och en vän. Om två månader är det ett år sen du gick bort. Jag drömde om dig den natten.. Drömde att pappa ringde och sa "Han har vaknat nu, Sandra! Han mår bra!". Sen vaknade jag av telefonen ringde och pappa sa: "Nu är han borta, Sandra.. Han lever inte längre.". Det gör så ont när jag tänker på dig, det gör ont i hjärtat, i magen, i huvudet.. Jag får ont överallt. Fanfanfan! Du bara försvann. Två dagar efter min födelsedag dog du. Du drog ditt sista andetag den 22/9-06
Jag hade velat att du skulle få träffa Christopher.. Du kommer alltid finnas i mina tankar. Jag älskar dig, Chris.

"Allt gick så fort, nu ligger du där
Du ska veta att det är bra där du är
Gud sträcker ner en hjälpande hand
'Res dig nu broder, vi vet att du kan!'
Vi tänder två ljus och hoppas allt blir bra
Vakna upp Chris, så vi ses nån dag!"
image48

- ovanligt...

Imorgon får jag en alldeles egen dator! Den måste formateras om och allt sånt, men jag får en egen dator =)
Ticke ligger fortfarande och sover.. Jag måste väcka honom om en stund, för han ska följa med mig på tåget idag.. Hans morfar ska vara barnvakt idag (det var han som frågade om han fick vara det, så visst). Tobbe ska jobba nu i natt.. Det är rätt skönt, för då får jag verkligen ha mina tankar ifred. Jag behöver inte tänka på någon annan (förutom Ticke, men honom tänker jag ändå alltid på). Jag kan tänka på mig själv och Christopher. Ikväll är det han och jag, så jag ska pussa på honom och leka med honom.

På onsdag är det dags för BCV. Jag undrar vad Christopher väger nu ^^ Han vägde 6580 g. förra gången, så nu borde han väga iallafall 7 kg.. Kanske 7100 g. t.om.
Nej, jag måste göra mig i ordning nu.. Ska ju till Jakan med Ticke först och sen till jobbet med mig själv :)

Byebye.

- great.

Igår blev Ticke fyra månader. Stor pojke nu :) Han kommer snart börja åla sig framåt, det är SÅ nära att han gör det redan nu. Nu vänder han sig utan problem från rygg till mage!
Igår kväll låg jag bredvid min lillsheit när han var på väg att somna.. Det är så mysigt att bara ligga där och titta på honom och när han upptäcker att man gör det så skiner han upp som en annan liten stjärna! Han är så fin, min älskade. Just nu ligger han i vagnen ochs oer, vi ska börja röra oss om en timme eller så.. Ska köpa en present till pappa och Camilla eftersom dom gifter sig idag (och jag ska vara vittne!).

Annars är det väl inte mycket som händer.. Nästa söndag är det kalas för Tamlin, vi ska dit. Den elfte är det dop. Kulkul! :D

Låter som att Christopher håller på att vakna till nu, så jag ska ta och pussa lite på honom :)




image47

Snart, gott folk...

Imorgon blir Ticke fyra månader! Det är exakt fyra månader sen som jag gick omkring hemma och hade värkar. Exakt fyra månader sen som jag stod och stekte pannkakor i väntan på att värkarna skulle bli tätare.. Exakt fyra månader som jag ringde till förlossningen och sa att jag inte orkade längre. Men imorgon, gott folk, då är det exakt fyra månader sen som Ticke föddes! Imorgon har jag varit mamma i fyra månader. Helt sjukt vad fort tiden har gått ändå! Under dom här månaderna som har gått har det hänt så himla mycket.. Jag kommer ihåg första leendet jag fick av honom, första gången han skrattade högt.. Och när han vände på sig hemma hos Maria i förrgår.. Han låg på lammfällen (på rygg) och när jag tittade nästa gång låg han under sängen på mage ^^ Min Ticke-Liten börjar bli stor! Han är på god väg att börja åla sig framåt.. Snart kommer han krypa omkring hemma och göra livet surt för alla dammråttor, pilla på sladdar och tugga på skor (precis som en hund, enda skillnaden är att han är ett barn). Om mindre än en månad är det dop. Han ska ha så fina kläder på sig! Hittade ett par jättesnygga jeans med beiga hängslen och en randig skjorta som han ska ha på sig om inte dopklänningen passar.. Pappa ska vara gudfar och Anna-Karin ska vara gudmor. Christopher Juhani Rask K ska han heta. Om två månader blir han 6 månader och samma dag fyller jag 20! Nu ska jag dra mig från datorn en stund.. Ska spela lite kort med min favorit-Amanda!


Ni som inte har sagt till om ni kan komma på dopet eller inte får gärna göra det så snart som möjligt!



Jag ska åka och hälsa på mamma någon söndag. Det ska jag :)

You don't own me

Christopher6


Jag har blivit förälskad i Dirty Dancings låtar. Har lyssnat på skivan hemma hos paps idag.. Helt ünderbar!

Natten till idag (onsdag) sov jag kvar hos
Maria och hennes lilla Oliv. Han börjar bli stor! Tre månader redan. Han fick ju första vaccinationen igår och det gick tydligen super! :) Jag har äntligen fått prata av mig med någon om min förlossning. Kändes skönt att berätta allting.. Visste dock inte hur jag skulle reagera på att jag satt och berättade så jag var nära på att börja gråta över vissa grejer jag sa, haha! ^^ Men nu är det avklarat. Jag har dessutom skrivit en nyförlossningsberättelse som jag har sparat på ett papper hemma. Yeye.
Nu ska jag nog ta och lägga mig och sova för natten. Ticke-Liten sover redan, skönt! Han har varit lite gnällig ikväll, men det var nog bara för att han var lite övertrött ;/


Dags att avsluta nu då.. Annars kommer Tobson bli irriterad över att jag aldrig ringer och säger godnatt..

*suck*



Jag orkar snart inte. När ska folk inse att det inte bara är dom som har problem? Jag är inte nån jävla psykolog, jag ska inte behöva sitta och lyssna på era problem. Jag kanske också behöver någon just nu.. Någon att prata med bara. Men, nej. "Du har det så bra, Sandra! Dig händer det minsann aldrig något tråkigt." Tjurbajs att det inte gör. BLÄ PÅ ER!


Nu ska jag lägga mig bredvid min son och mysaen stund innan jag somnar.. Hoppas inte Robert och Timpa har väckt honom bara *morr*




Dirty Dancing Original Soundtrack - You don't own me               - kärlek!

Fast anställd fr.o.m idag! =)

Yes! Idag blev jag fast anställd. Min provanställning tog slut idag, så nu äntligen har jag ett riktigt jobb! =) Grattis till mig själv! Förresten så blev det ingenting med det där idag. Kommer inte bli något imorgon heller, så jag får snällt vänta tills på måndag eller tisdag *suck*


Min lilla prins börjar bli stor..

                             
    

  1. Ett dygn.
  2. En månad.
  3. 2½ månader.
  4. 3½ månader.
  5. 4 månader.
Som sagt. Min älsklingspojke börjar bli riktigt stor..
Det är STOR skillnad från när han var ett dygn tills
han var 4 månader...

Hur gör djur? ^^

image19
Såhär vill jag se ut igen!

Nu har jag börjat på riktigt. Jag tänker sluta äta massa onyttiga grejer som får min vikt att stanna där den står just nu. Jag ska bli nyttig, men dock inte ett hälsofreak. Idag åt jag två mackor till frukost (Gott Gräddat) och någon timme senare åt jag ett äpple. Till middag åt jag sallad och innan jag gick hem från jobbet åt jag en banan. Yeey, Sandra ska äntligen börja.. ehum.. banta(?)!
Som jag skrev i ett tidigare inlägg så SKA jag väga max 59 kilo när jag fyller 20 och det är bara 2 månader och 1 vecka kvar.. Jag ska helt enkelt ligga i hårdträning.

Imorgon, på söndag eller på måndag ska jag äntligen få titta på den där. Vi får se hur det blir med det.. Tobbe vill ju fortfarande, så det är väl ingen tvekan om saken. Blird et så blir det..

Christopher vänder sig från rygg till mage nu. Han är så duktig, min lilla prins <3<3<3 Om en vecka blir han 4 månader.. Så fort tiden har gått.. Om ett år kanske han börjar på dagis eller hos en dagmamma.. Helst det sistnämnda.

Jag försöker se framåt hela tiden, vissa dagar är det lätt, andra är det svårare. Jag önskar att det fanns något sätt att berätta på, men det gör det inte. Inte just nu.. Jag vill verkligen inte att det ska sluta där. Vem kunde ana det för ett par år sen? Hur berättar man för någon som inte verkar vilja se, eller ens förstå.. Om det ändå fanns något jag kunde göra för att förändra så som det har blivit.. Jag skulle inte tveka en enda sekund! Jag gör vadsomhelst. Verklgien  v a d s o m h e l s t ! !

Såg en film på tv en gång för läääänge sen. Handlade om något skumt.. Det var typ kråkor som var smittade med någon sjukdom.. Om dom blödde och en människa fick det i typ ögat/munnen/ett öppet sår så förvandlades människorna itll värsta elakingarna.. Vet du vad det är för film? :)

Tobbe sitter och kollar på någon äcklig zombiefilm. Jag ska nog ut och röka nu, innan jag går och lägger mig. Ska ju upp och jobba imorgon också :) Yeah, baby. Godnatt. Sov så gott och dröm massa fina drömmar :)

Trött och sliten..?

Jag är så trött på allt just nu! Jag ska flytta härifrån. Ska flytta utomlands så man slipper skiten. Ska dra iväg någonstans, skaffa lägenhet, jobb och allt sånt.. Sen är jag nöjd. Jag orkar verkligen inte mer nu, det är för mycket tjaffs hela tiden. Bläbläbläbläbläää!

Ska åka till jobbet om 1½ timme ungefär. Skönt att komma hemifrån, jobbigt att vara borta från Christopher.. Jaja.

Fredag den 13:e

Jahaja. Ytterligare en dag i mitt liv har passerat med buller och brak. Det har varit rätt lite att göra på jobbet idag, det värsta stressmomentet var väl när det kom in fyra tvåbarnsfamiljer på en gång.. Blev lite mycket pappersmenyer eftersom vi bara har nio vanliga menyer ^^ Men ja, i lvrigt har det varit en bra dag.
På torsdag (19/7) ska jag och Nathalie till The Studio på Stureplan och bli sminkade och fotograferade av riktiga fotografer :) Ska bli kul att få känna sig fin en liten stund iallfall, det är inte ofta jag får göra det nu. Det kostar lite grann att köpa dom där bilderna, 350:- / bild, men det skulle det vara värt. Man kan iofs köpa ett paket på 20 bilder + en gratis för 2000:-.. Skulle vara så kul om jag fick köpa det paketet! Dom tar mellan 40-60 bilder på en och sen får man titta på alla i lugn och ro.. Undrar om man betalar på plats eller om man får ta faktura..? Jaja. Tobbe kommer i vilket fall som helst få slag när han fattar att jag vill köpa bilder. Känner jag Mr. Ekonom rätt så blir det inte en enda bild, för det är onödiga pengar (och ja, om du läser det här så menar jag dig, Tobbe ;P )
Jag börjar bli deprimerad eller något. Alla går ner i vikt hur bra som helst och jag har stannat. Jag står stilla på mina 65+ och tiden rinner iväg. På min 20-årsdag (20:e september för er som itne visste) ska jag väga MAX 59 kilo. Helst lite mindre, men jag får väl nöja mig med det som går. Mina graviditetskilon vägrar lossna, jag gör väl egentligen inte så mycket åt dom, men ändå. Lite borde väl lossna? Jag äter inte pizza och sånt varje dag TROTS att jag jobbar på en pizzeria/restaurang. Jag äter sallad varje dag till lunch.. Ska nog börja äta bara sallad hemma också, se om det vill lossna då. Vem vill egentligen ha en fru som ser ut som en ångvält och som kan krossa en ko med bara lilltån för att den väger så mycket? Jag skulle inte vilja ha det. Jag trivs inte med mig själv för fem öre, jag önskar att det fanns någon mirakelkur (som faktiskt hjälper) som man kunde äta i en vecka eller två så att man började tappa några kilon här och några där. Låren, magen och rumpan är mina värsta områden. Armarna nöjer jag mig med så länge resten av kroppen vill bli som förr (fast lite bättre ändå) *suck*

Idag fyller Melissa 1 år! GRATTIS! :)
Bilden är tagen i mars


Vet du någon bra metod för att gå ner i vikt? Ge mig tips på hur jag ska göra!

Äckelpäckel-Sandra. Det är jag det. Blä, självkänsla... Vad är det?

Ny msn :)

Nu har jag fixat ny msn. Orkar inte hålla på att blockera hur många idioter som helst VARJE dag.. Fattar inte hur dom fick tag i min msn.. Antagligen någon ******* som har gett ut den till massa kompisar och så har dom addat mig osv.. Det blir för jobbigt längden att hålla på.. Jag har addat dom jag känner att jag fortfarande har kontakt med + några till. Känner du dig bortglömd? Då får du la skriva en liten kommentar till det här inlägget så får vi se om jag addar dig eller inte ^^

Nu ska jag sova och imorgon (idag) ska jag kolla på en sak... Yeah, det ska bli kul! =)

-

Måste man skriva något om sitt barn varje gång? Hm.. Då skriver väl jag att nattningen tog lite mer än en timme idag, men nu sover han iallfall sen en halvtimme tillbaka ungefär. Hans dygnsrytm är helt fuckad! Nä, nu måste jag gå och lägga mig. Ciao, så länge :)

Hemkommen från jobbet..

Ja, nu har jag precis kommit hem från jobbet. Skönt att vara hemma, kan jag lova! Har väl inte varit en sådär jätteslitig dag, men det tär på krafterna (eller fötterna) att springa omkring i HELT nya skor en hel dag.. USCH, säger jag bara! I övrigt har det varit en rätt okej dag.. Fick stopp på ett av borden bara, dom som satt där hade suttit från 12 och druckit öl. När jag precis skulle gå så ville dom ha en varsin öl till, men Abbe sa stopp, så jag stoppade deras beställning. Dom blev väl inte så glada, men jag fick iaf 20 spänn i dricks av dom ^^ Nu kanske jag har råd att pröjsa alla räkningar ;)

070710 - snart 4 månader!

image39
Bilden är tagen 070703

Om 10 dagar har jag varit mamma i 4 månader. Helt sjukt vad tiden går fort när man har roligt =) Ticke gör nya framsteg varje dag (nästan iallafall). Igår fick han sin första smakportion (11 dagar för tidigt visserligen, men på BCV sa dom att det inte gjorde något med några dagar.. Börjar man en månad för tidigt så är det något att prata om). Aprikospuré fick han smaka, och det tyckte han om! =)
Jag stör mig lite grann på att folk försöker lära mig hur jag ska ta hand om mitt barn. "Ge honom inte sånt där! Du kommer få ett helvete med honom sen när han blir äldre.." Som om inte ni kommer få ett helvete med erat barn? Jag lovar, jag kan ta hand om Christopher! Jag har inte glömt hur man gör, och jag är inte mindre värd för att jag ger honom lite fruktdryck (Sempers, från 4 månader). Nä, jag blir galen.

Ticke ligger och leker på filten på golvet och jag sitter här och pratar med honom. Åh, min bebis börjar bli stora pojken! Snart kommer han väl hem med sin första flickvän också.. Eller så kommer han komma till mig och fråga om jag kan köpa ut åt honom ^^ Haha! Den dagen, den sorgen =) Jag ska nog gå och vara ännu mer social med min lilla grabb.. Tittar jag bort i två sekunder kanske han har vuxit en halv decimeter... Njae, inte riktigt, men ni fattar ;)

Hur kommer det sig, egentligen?

Att mycket kan hända på bara ett par dagar, det vet vi alla om. Men att man kan glömma något som har hänt en för rätt länge sen är konstigt. Man glömmer ju egentligen inte, utan man förtränger det. Man puttar bort det, vill inte ha det hos sig. Sen en dag när man har vuxit till sig och sitter och tänker på gamla minnen så *BOINK* kommer allt
tillbaka till en på två sekunder. Hur kommer det sig att det är så?



Jag måste erkänna att jag längtar efter en till liten. Jag saknar den stora magen, fast den var ganska jobbig ibland.. Jag saknar förvärkarna (det gjorde inte så ont), men mest av allt saknar jag den där känslan av att man är värd. Man är värd så himla mycket när man är gravid.. Man är inet bara ett liv, man är två. Två i samma kropp, som sen blir två olika individer i varsina kroppar.
Jag saknar sparkarna och puffarna, jag saknar hickan som fick magen att hoppa upp och ner.. Jag saknar stunden när jag plussade, saknar första besöket hos MVC.
Jag saknar förlossningen (ja, jag är dum i huvudet!). Jag saknar att ligga där och ha ont, så ont att jag inte visste om jag skulle dö eller fortsätta leva. Jag skulle lätt göra om allting igen, närsomhelst, bara för att få den där känslan i kroppen.. Jag är älskad.

Att vara mamma är inte det allra lättaste, det kan jag lova. Jag kan bli helt galen ibland när Christopher skriker och skriker och ingenting funkar för att få honom tyst bara en liten stund. Men så finns dom stunderna när han bara ligger i famnen på en och tittar med sina stora blå och så ler han lite grann och gäspar och... Ja.. Det är så mysigt. Jag älskar att vara mamma, trots att jag inte är hemma med Ticke hela dagarna.. Jag är ju fortfarande hans mamma och han glömmer ju absolut inte bort mig.


Såna här små knubbiga fingrar vill hjälpa mig att skriva hela tiden ^^

Nu ska jag och Christopher ta bussen ner på stan.. Får se om det blir några nya bilder här eller i min bilddagbok.

Byebye så länge =)

Vissa saker går inte att ändra på..

Jag och Christopher vaknade nyss. Så skönt att ha sovit hela natten! =) Var iofs tvungen att gå upp runt halvåtta i morse, men han var ju hungrig. Så jag pallrade mig upp och fixade i ordning en flaska till honom, som han åt upp så nöjt så. Vi låg och pluddrade en stund innan vi somnade om, vet inte om det var jag eller Ticke som somnade först...

Oh, just ja! Jag har ju glömt berätta om min nya telefon O_o Den är röd och platt och jag älskar den!



Jag tror f.ö. att jag och Ticke ska bada nu så att vi kan gå ut sen =)



Du vet, det blir aldrig som man tror, men var glad för det.. Du lyckades med ditt liv, till skillnad från oss andra.

Att sova eller inte sova.. Det är frågan!

image35

Jag gick och la mig med Christopher förut och vi somnade bägge två =) Jag sov jätteskönt när jag helt plötsligt vaknade avv att Christopher började gallskrika. Jag blev livrädd, trodde det hade hänt något, men han hade nog bara drömt något läskigft.. Iofs så skrek han i 20 minuter innan han blev lite tyst.. Sen låg han bara i min famn och tittade på mig, vägrade släppa mig med blicken. Det tog en timme innan han somnade om igen, men han somnade iallafall och jag hoppas att han sover för natten nu. Om han inte gör det så vet jag två stycken som kommer vara dödströtta imorgon! ^^



Jag är verkligen ledsen att det har blivit såhär nu, det var inte meningen. Jag önskar att jag kunde ta tillbaka allt jag någonsin har sagt.. Önskar att det fanns något sätt att reda ut saker och ting på. Det är inte så lätt för mig heller...



Idag kände jag för första gången på väldigt länge att jag saknar. Jag saknar att ha en mamma att ringa till och prata med.. Saknar att ha en mamma som jag kan åka och hälsa på. Det jag saknar mest är nog att ha en mormor till mitt barn. Det gör ont i mig när jag tänker på att Christopher antagligen inte kommer få träffa sin mormor... Någonsin. Om hon bara kunde ta tag i sitt liv ordentligt och sluta upp med drickandet så är det inga problem för mig att låta henne träffa sitt barnbarn.. Det är iofs en annan femma med Tobbe, han vill inte att dom ska träffas överhuvudtaget.. Hon har svikit för många gånger.. Jag förstår hans resonemang, men samtidigt inte. Hon är ändå min mamma, vad som än händer.

Fan, fan, fan! Att det ska vara så himla svårt att inte tänka... Jag går nog och lägger mig nu, det är väl lika bra.





Funderingar kring allt och ingenting..

image31
Fotografering på Xist


Nu har jag jobbat i snart tre veckor. Det känns jättebra och jag trivs hur bra som helst! Folk som ger mig kommentarer om att jag är en dålig mamma för att jag jobbar och "struntar" i mitt barn.. Var får ni allt ifrån? Jag struntar väl inte i Ticke när det enda jag vill är att han mår bra? Jag försöker ge min familj bättre ekonomi, därför jobbar jag. Vi tjänar så himla mycket på att jag jobbar och att Tobbe är hemma. Visserligen så träffar jag inte Christopher speciellt mycket dom dagarna jag jobbar, men jag kan lova er att jag umgås med ENBART honom när jag ör ledig (två dagar i veckan). Varför får inte papporna lika mycket skit som mammorna får? Är det BARA mammorna som KAN vara hemma med barnen? Papporna ska inte ta något ansvar då eller? Ska jag vara helt ärlig, så har jag inte riktigt förstått det där med att mamman ska vara hemma med barnet.

Det är så mycket jag vill säga, men det går inte. Jag kan inte! Det skulle vara så dumt av mig att öppna min stora käft, jag skulle bara försäga mig. Att det ska vara så svårt... Orkar inte riktigt.. Kan inte.. Eller är det så att jag inte vill? Eller inte vågar...? Jobbigt med allt som måste tänkas på hela tiden. We need to talk, you and me.

Nathalie, jag är så jävla glad att du finns! Utan dig skulle jag inte klara mig just nu. Jag skulle inte orka med allt som ska göras hela tiden.. Att du ens orkar sitta och lyssna på mitt tjat hela tiden är helt ofattbart (och värt flera ton guld!).. Tack för att du finns!

Idag är en dag, precis som igår..

image28


13:27
Christopher lyfter på huvudet hur bra som helst nu när han ligger på mage. Han är jätteduktig! Det är ett par stycken som säger att han kommer åla sig fram om några veckor bara... Det är kul att det går så himla bra för honom, men det går så fort! Nästan lite för fort... Iofs så längtar jag efter att få se honom springa omkring hemma i bara blöja och med Vovve i famnen och ropa "mamma" och "pappa".
Den 11:e augusti är det dop. Det är inte alltför många som kommer, men det är väl iallafall runt 15 pers. som kommer. Ska försöka få tummen ur arslet och fixa iväg inbjudningskorten den här veckan. Det lär bli på onsdag, så folk får dom nog på torsdag =) Vissa som jag inte har någon adress till kommer få aningen ett sms, mejl eller ett telefonsamtal. Jaaops.
Om jag får vara fräck och lista lite vad Ticke "vill" ha i doppresent, så...:

  • Leksaker (helst såna som prasslar eller låter)
  • Barnvagnsskylt (det fixar Maria!)
  • Hoppgunga
Ja, det var väl det jag kom på just nu...

17:47
Kan man vara klantigare än mig? "Two Pines, please." (vet inte hur det stavas..) "Okej," tänker jag "två ananas." Går ut med två stora fina ananas (efter att ha pratat med Abbe och Haco om vad pines kan vara). Lämnar fram dom. Vänder mig om och börjar gå... "Hey! I said two pints! Not pineapples!!" "Han är knäpp!" tänkte jag. "TWO BEERS!" vräker han ur sig då. Om det var pinsamt? Rätt så... Jag var pionröd i hela ansiktet ett bra tag ^^ Usch... Det borde vara obligatoriskt att man får lära sig vad öl heter på olika språk och accenter när man går i skolan! Men nu vet jag iallafall.. Dessutom heter det ju pint =P

00:50
Det är snart sängdags. Ska umgås lite med min älskling först.. Ticke ligger och sover i sin spjälsäng(!). På onsdag ska vi träffa Birte, Irene och Aksel. Ska käka på Kolgrillen med dom. Det ska bli kul att träffa dom igen faktiskt! Var iofs "bara" en månad sen, men ändå... Det är inte så ofta vi träffar Tobbes släkt, och det är dessutom bra om Christopher får träffa dom också =)
Nä, nu ska jag umgås med Elskepelsken!



Jobb, jobb, jobb...

Som alla kanske vet så har jag "redan" börjat jobba. Får konstiga blickar från folk när jag berättar det.. Dom verkar tycka att det är kvinnans plikt att vara hemma och ta hand om barnen medans mannen jobbar.
"Du tappar kontakten med ditt barn, det är därför man ska vara mammaledig så länge som möjligt." Eh, va? Nej, jag tappar inte kontakten med mitt barn! Det är ju inte så att jag är borta tre veckor i sträck och sen är hemma i bara någon dag för att sen åka iväg tre veckor igen..
Nu sitter jag med Christopher i knät. Han vaknade för en liten stund sen. Ska avsluta nu.. Vill ju faktiskt umgås lite med min son nu =)