Tillbaka i verkligheten, mhm.

Danmark var helt underbart! Så roligt som jag hade på bröllopsfesten har jag inte haft på länge.. Jag har fortfarande inte smält allt från den resan, så det kommer inte stå så mycket om det just idag =) Filmade en hel del när vi var där nere, skitkul =)

Christopher har börjat sova hela nätter (jag kanske har nämnt det förut någon gång, vad vet jag?). Han somnar mellan 23.00-23.30 och sover fram till sex på morgonen. Då äter han och sen somnar han om och sover till nio nångång =) Så himla skönt att vi får såpass mycket sömn nu trots allt!

Snart är det dags för lilla Olivers dop =) Och sen är det minsann dags för Christophers dop! Jappjappjapp... Måste ringa till kyrkan idag och fråga efter lokalen och så..

Hm... Ska nog passa på att ta en dusch ganska snart eftersom Ticke ligger och sover och Nathalie är här.. Hon kan ta honom om han vaknar medans jag är i badrummet. Mm, så får det bli.

Danmark, yeah!

Imorgon ska vi åka tåg ganska långt. Det kan bli en rätt jobbig resa, beroende på vilket humör Ticke är på och hur mycket jag får sova i natt. Det ska bli kul att komma bort ett tag.. Vi är iofs bara borta i två nätter, men det kan räcka. Det värsta är att jag inte förstår danska överhuvudtaget. När jag läser kan det gå bra, men det är ju för att saker stavas rätt likt både på svenska och danska. Jaja, det ska bli skojsigt iallafall! =) Ska käka massa röd korv (vad heter det egentligen?) när vi är där!

Idag har vi varit nere på stan en sväng och kollat barnvagnar. Jag är helt såld på Kronan-vagnen, måste verkligen ha den! Fast jag tror att det blir till att köpa den i butiken i Täby istället, där har dom dessutom ett erbjudande fram till sista juni eller om det var juli.. Don't remember.. 4990:- för en
Kronan duovagn. Om vi köper på Trollmor så blir det 5995:- eller något sånt för en liggvagn.. Så det lär ju bli i Täby vi köper den. Jaaops.

Idag mår Ticke mycket bättre förresten! Jag har dessutom köpt en napptemp. så nu kan jag kolla om han har feber när han suger på den nappen (vilket han bara ska göra när man ska kolla tempen). Kan någon påminna mig om att jag och Tobbe måste köpa mini-DVband till vår kamera? Vi tänkte försöka filma lite nere i Danmark och det skulle dessutom vara ruskigt roligt om vi kunde filma Ticke ibland... Det kom förresten fram en tjej på bussen idag och frågade hur gammal han var. "Två månader" svarade jag. "Vaaaa? Han ser ut att vara några dagar gammal bara!". Haha, folk är roliga ibland ^^ Har du sett en bebis som är 60 cm. och nästan 6 kg. tung någon gång? Det har INTE jag iallafall, det kan jag lova! Nä, nu ska jag ta itu med lite städning här! Fast... Talang 2007 börjar väl snart? Ska nog se på det istället =)


Från mitten av graviditeten (v. 24) till 15:e mars (8 dagar efter BF)
image20image21

Ticke är sjuker =(

Min lilla älsklingsplutt är sjuker. Det är första gången någon av oss två blir sjuka sen vi kom hem från BB. Han är jättevarm och har massa snor i näsan.. Det är så synd om honom! Just nu ligger han i vagnen, förhoppningsvis kan han sova en timme iallafall, det vore så bra för honom. Han har börjat sova hela nätter nu. Han somnar vid elva på kvällen och vaknar runt sex för att äta lite, sen somnar han igen och vaknar mellan nio och tio. Det är så skönt, vi behöver den sömnen vi kan få, både han och jag! Inatt sov vi så tätt intill varandra, så jag blev alldeles varm i hela kroppen. Han är så mysig att sova med, trots att han sparkas väldigt mycket innan han väl somnar =) I augusti ska vi ha dop, skönt att det äntligen blir av. Jag gör det bara för att det dels är en "tradition" i min släkt och dels för att det är ett bra tillfälle att samla alla släktingar och vänner så att dom kan få hälsa på Christopher (vänner = folk som fortfarande hör av sig till mig, inte bara för att träffa Christopher, utan för att få träffa mig också)

Imorgon är det äntligen dags att åka ner till Trollmor och titta på den där Kronan-vagnen dom har där.. Maria köpte en sån (demovagn) som var rosa, skitsnygg, fast rosa är inte riktigt min stil när det gäller barnvagnar. Jag vill så gärna ha en isblå vagn, eller en kolsvart.. Kronan-vagnen är jättelätt att köra, med den kommer jag sluta få ont i handlederna hela tiden! Jaja, vi får se hur det blir. Vi kanske inte ens har råd med en vagn...

Var i Jakan igår och träffade Maria och hennes lilla Oliver, som förresten inte alls är så himla liten! Men han är hur söt som helst! Dom kommer hit på tisdag nästa vecka och stannar ett tag. Ska bli skönt med sällskap igen faktiskt! Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle få kontakt med någon från Nibble igen eftersom jag bara gick där i en månad, men så helt plötsligt hittar Maria mig på Playahead! Det är helt sjukt egentligen, men så är det.
Nu ska jag nog gå och kurera min stackars lilla Ticke, annars kommer han vara dyngsur på mig hela dagen! Vi ses och vi hörs någon gång =)


image18

070523 - tre dagar kvar!

På lördag åker vi till Danmark! Jag har längtat som en gris efter den är resan, trots att jag inte kommer förstå ett enda ord av vad dom säger därnere. Vi ska på bröllop, en av Tobbes kusiner ska gifta sig tydligen =) Den 11/8 kommer vi ha dop. C kommer inte komma för hon jobbar då... Hon kan ta ledigt från jobbet för att åka på en kryssning men inte för att gå på dop där hon dessutom skulle ha varit gudmor. Skumt, men så är det..

Jag funderar på om jag ska åka till Jakobsberg idag och hälsa på.. Kom hem i söndags iofs, men det är alltid kul att åka dit! =) Vi får se hur jag gör.. Sitter och letar för fullt på Blocket efter någon ny barnvagn.

Tips på bra barnvagnar uppskattas!

Panikpanik!

Christopher har vuxit så mycket på så himla kort tid. Han skrattar högt nu om man kittlar honom, han tar tag i nappen (det har han gjort ett tag iofs) och drar ut den ur munnen. Han kan sitta i knät utan att huvudet flyger omkring som en liten vante. Han har blivit så stor och stark! Jag kan verkligen se honom om ett år, springa omkring i bara blöja och napp och kanske en snuttefilt eller favoritmjukisdjuret, hemma i lägenheten. Min son är så underbart vacker! Jag säger som Nathalie gjorde när hon fick se bild på honom första gången:
"Honom gjorde vi bra!" (fast hon sa såklart ni, inte vi) =)

I tisdags åkte vi till Jakan, hem till pappa och C. Var uppe hos A-K och N en sväng, tittade på Desperate Housewives och det tänker jag ALDRIG mer göra hos dom! Jag missade typ hela avsnittet bara för att N inte kan hålla snattran =/ Han pratade HELA tiden. Sen när han skulle kolla på film efter Deppan så fick vi inte säga pip ens en gång! Jag tog med mig Nathalie till paps efter ett bra tag.. Käkade mackor och drack te =) På onsdagen stack vi till A-K och N en sväng igen, tog det lugnt, drack kaffe och pratade om allt och ingenting. Hem till paps igen. På torsdagen åkte jag, Nathalie och Ticke till min faster Paula. Han fick presenter av dom, dels ett par solglasögon och dels ett par badbrallor som han kan ha nästa år. Fick en "När jag var liten"-bok också! Har velat ha en sån huuuuur länge som helst! På fredagen var jag hos A-K och N igen. Kom dit runt 18 på kvällen. Tittade massor på tv, satt ute på balkongen och så... Ungarna älskar Christopher och när jag är där med honom låter jag dom mer än gärna leka med honom! Han blir så glad och när min lilla sheit är glad, då är hans mamma LYCKLIG! När ungarna hade gått och lagt sig spelade vi kort, A-K höll Christopher i sin famn ända tills hans somnade. Han låg och sov hos henne i lite mer än en timme. Det är så skönt att han inte är ett "bara-mamma-duger-barn". Jag blev kvar hos dom fram till klockan två på natten =)
I lördags kom Tobbe till Jakan. Han var med Christopher hela kvällen, ända fram till morgonen! Jag var inte där, för ja befann mig på uppdrag ute i Bro ^^ Haha! Robert (lillebror) var med i en karaoketävling på Highland Bridge (klyfigt namn, va?) och det var final och jag ville verkligen se den! Han var hur duktig som helst. Som, uppsjungningslåt valde han Hero. Det lät bra, men det hade kunnat vara bättre. Som tävlingslåt valde han Sommaren är kort och den var hur underbar som helst! Robert kom tvåa i hela tävlingen och den har hållt på sen i mars. Etta kom en kvinna som sjöng Man, I feel like a women. Hon var ganska bra, men eftersom Robert är min bror så tycker jag att han är bäst. Jag och Nathalie stannade kvar i Bro och gick till Brobaren. Där spelar dom visserligen rätt bra musik, men det är inte speciellt roliga människor.

Och förresten.. Är det bara jag eller har Bro-folket blivit väldigt tjocka?

Hon har blivit en helt annan människa! Hon tar i Christopher, tittar på honom och lyfter upp honom. Hon kanske tycker om honom lite grann iallafall...? Jaja. Who knows?
Jag vet inte om hon blev sur höromkvällen, men något måste ju ha hänt.. Helt plötsligt, som från ingenstans tycker hon att vi ska pröjsa dom för att vi käkar när vi är där *suck* Jag kan förstå om hon vill att jag hjälper till, men varför skriva ett sms? Varför inte bara ringa mig eller säga det öga mot öga? Dessutom är jag den enda hon vill hjälper till. Alla andra får göra vad dom vill när dom vill. Det är läskigt
.

Det är så skönt att få skriva av sig emellanåt, även fast det inte är så många som läser. Livet som mamma är jättehärligt och helt underbart, men det är skönt att kunna ta en paus från böjbyten, rapar, kräkningar och dyl. en liten stund.. I lördags var jag borta lite för länge kände jag, men det går inte göra något åt det nu. Jag vet det till nästa gång iallafall.
Gick till affären med Ticke förut. Så fort vi kom utanför porten började han skrika så jag gav honom nappen. Den ville han inte ha. Provade att gå en ltien bit, för det brukar få honom att lugna ner sig, men icke sa Nicke. Lyfte upp honom och hyssjade åt honom lite tyst och gungade honom i famnen. Han blev tyst, så jag la ner honom i vagnen igen varpå han började panikskrika! Jag tog upp honom ytterligare en gång, och gick och bar honom en liten stund, sen blev det för tungt så jag la honom i vagnen igen. Han v ar inte hungrig, han var bara väldigt, väldigt trött men han ville inte somna. Jag lät honom skrika en liten stund, jag vet att det låter elakt, men vad skulle jag göra?Jag hade kommit mer än halvvägs till affären och jag hade provat allting som fanns tillgängligt. Han skrek i kanske en minut, sen tvärslocknade han. Nu ligger han och sover i godan ro i vagnen och jag bara väntar på att han ska vakna och bli sur på mig..

Ska koka några ägg nu, vi ska käka tonfisksallad idag och det är alltid gott med ägg i det!

image16

Söndag - Restdag

Tårta för småbarnsför-
äldrar

Sätt på ugnen. Ta bort
leksaker och färgkritor
från bordet. Mät ut 3 dl
vetemjöl i en skål. Ta
fram bakpulvret. Ta bort
barnhänder från mjölet.
Ta fram bakpulvret. Ta
bort barnhänder från
mjölet. Blanda mjöl,
bakpulver och en nypa
salt. Dammsug upp den
del av blandningen
som barnen spillde på
golvet. Ta fram ett ägg.
Svara i telefonen. Skilj
gulan från vitan, värm
babyflaskan. Hjälp dottern
med matteproblem.
Smöra bakformen; se
vem som ringer på dör-
ren. Skrapa en centimeter
salt från den smörade for-
men. Gå och se var barnen
är. Häll röran i slasken.
Ring konditoriet. Ta en
magnecyl.

Jag gick igenom alla grejer som kommer från mamma och hittade det där instucket mellan två kort. Det är från någon tidning för väldigt många år sen... Jag måste ha gått på lågstadiet då ^^
Jag tror att jag har satt ett datum för dopet... Det blir antingen den 29/7 eller 5/8. Det beror lite på..Ska börja skicka ut inbjudningskort snart. Måste planera lite mer för allting också. Åh, jag hoppas att det blir lite bra iallafall.

Idag kommer Nathalie hit igen! Jag längtar verkligen tills hon kommer, det ska bli så kul! Förra gången hon var här satt vi uppe en hel natt och ritade av varandra, skrev lite grann och ritade på vikpapper. Och den 8/6 eller 9/6 ska vi ut... Det kommer vara första gången jag lämnar Christopher i mer än typ 20 minuter. Han ska få vara med sin lilla pappa då =) Hoppas jag inte får kalla fötter nu bara! =/

Jag måste försöka få tag i en bilbarnstol! Jag vill verkligen åka ner till mormor och Sture någon gång nu i sommar, eventuellt till midsommar.. Mormor brukar vilja att jag kommer runt den tiden på sommaren. Men vi får se hur det blir, har jag ingen bilbarnstol så kan jag inte åka, har jag det så är det fit for fight! Det skulle vara skönt om jag kunde åka ner dit, få ha friggeboden alldeles för mig själv... Fast det värsta av allt är att jag inte kommer kunna gå på toaletten någon gång på kvällen, då får jag ta antingen pottan eller sätta mig utanför och kissa. Hua! Och så är det ju alla dessa jävla myror... Jag är ju så sjukt rädd för dom, svartmyror är värst. Kommer jag någonsin bli fri den där rädslan jag har för myror? Och vatten, det är likadant med det. Varje gång mormor frågar om vi ska åka och bada så kommer jag alltid med dumma bortförklaringar: "Nej, jag har mens..". Det sa jag 3 veckor i rad en gång, fattar inte att hon gick på det. Äh, vi får väl se hur det blir. Jag kanske rent av struntar i att åka ner dit, bara för att slippa alla myror och sjöar ^^

Den 26:e åker vi till Danmark! Jag har längtat så mycket, så länge!

Nej, om jag skulle ta och käka någonting nu, det skulle sitta fint. Och så ska jag faktiskt vara duktig och ställa mig på träningsmaskinen i 10 minuter... Egentligen borde jag stå i 15 minuter, för jag körde bara 5 igår. Får se hur det blir med det =)




Mammor

När vi älskar våra barn
med rida ranka och kramdjur
sandlådor
sagor och byggklossar
korv och läsk
dansskolor.

När vi älskar våra barn med halsduk och tröjor
poliosprutor
Ad och flour
flytvästar och reflex
cykelhjälmar.

När vi älskar våra barn
så blint
att vi ger dem allt
utan att se
vilket samhälle vi eger dem
- då älskar vi inte våra barn.


Dikt av Sidsel Mørck i En mykere morgen.

070511

Ikväll har varit en lugn och skön kväll. Satt med Christopher i knät och kollade på tv från kl. 20 till 22 ungefär, så la jag honom i vagnen för att jag behövde gå på toaletten, när jag kom ut till vagnen igen låg han och sov ^^ Så jag har suttit och kollat på tv, spelat lite på king.com och bara tagit det lugnt i 40 minuter typ =) Tobbe kommer nog hem om 1½ timme, så det är väl lika bra att jag sitter här framför datorn ett tag.. Han ska nog ha den när han kommer hem..

Christopher har blivit så STOR! När han föddes hade han strl. 50, tre veckor senare fick han ha 56, och nu måste han ha 62! Det är otroligt vad fort tiden går när man har roligt... Men han gör nya grejer varje dag och det är skitkul att se! Han ler nästan varje gång jag eller Tobbe visar oss när han är nyvaken, han har precis börjat skratta högt om man kittlar honom... Och så följer han saker någorlunda bra med blicken. Han har upptäckt att hans händer sitter på hans kropp, han har högra handens fingrar i munnen HELA tiden nästan..

Uppdatering kl. 23:43

Nu är det dags för mig att avsluta, antar att Tobbe ska has datorn nu.. Han är hemma om typ tio minuter..

Jagjagjag!

Ålder: 19
Längd: Minimala 157 cm..
Vikt: Jag väger mindre än för sju veckor sen (då var jag gravid)
Favoritkändis:
Tuva Novotny ^^ Forever and ever <3
Skostorlek: 38
Hårfärg: Blond
Ögonfärg: Grå/blå/grön
Favoritfilm: Dirty Dancing, bara för att den är så het!
Favoritskor: Någonting lätt
Drömjobb: Jag trodde det var servitris, men jag hade fel... Ingen aning just nu! =/
Favoritbutik/Sverige: H&M och alla möjliga kataloger som finns att bläddra i!
Favoritbutik/utomlands: Räknas Tax Freens (på Viking Cinderella) parfym- och sminkavdelning?
Favoritkaffe: Det man dricker när man hälsar på hos någon
Favoritstövlar: Höga stövlar! <3
Hur mycket lägger du i månaden på kläder: Det lilla som blir över när allt är betalat
Hur många skor har du: Bara ett par skor och två par stövlar, varav det ena paret är borta och det andra hos pappa
Kilklack eller stilett: Stilett is the shit!
Favoritdesigner: Jag orkar inte ha koll på sånt!
TV-program: Desperate Housewives, Ugly Betty, Sex & The City och Hotel Babylon (jag vill att det ska visas igen!)
Drömutseende: Ska jag visa en bild?
Fulaste plagget i din garderob: Min jeanskjol som jag köpte när jag gick i 9:an (fyra år sen) ^^
Klänning eller kjol: Jag har blivit klänningoman! =)
Favorittidning: Jag kan inte läsa tidningar..
Länder du varit i: Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Frankrike, Spanien, Schweiz och några länder till tror jag..
Favoritplats i hela världen: No idea..
Favorithändelse i ditt liv: Oh, det är lätt när Christopher föddes!

Så underbart!

image10


Christopher har precis börjat ta siliconnappen. Det är rätt skönt, för nu kan jag äntligen slänga latexnappen.. Får köpa nya såna sen när pengarna kommer nästa gång! =)
Var i Jakan idag och hälsade på hemma hos pappa och Camilla. Trevligt, fick träffa Amanda också vilket var väldigt länge sen... Så kom Robert och Daniel dit också. Kul att träffa alla, faktiskt! Det var första gången både Robert och Amanda såg lilla Christopher. När jag hade varit hos pappa och Camilla ett tag gick jag ner till Maria. Skitkul att få träffa henne, vi har inte setts sen 7:an i Nibbleskolan ^^ Och så fick jag såklart titta på hennes lilla solstråle, han är underbart fin! Att något så litet kan vara så otroligt söt, det är svårt att förstå. Självklart tycker nog varje mamma att ens eget barn är det sötaste i HELA världen, så är även fallet här, men Oliver kommer ganska tätt efter, precis som många andra barn =)
På tåget från Jakan till Centralen var det fullt av folk. Där jag stod var det två killar och två tjejer. En av killarna ställde sig och tittade ner i vagnen, såg på mig och sa leende: "Tänk om det där ändå var jag..!". Jag tittade på honom och sa någonting i stil med att det då hade blivit väldigt tungt för mig att dra vagnen och dessutom hade det nog sett väldigt fånigt ut om jag kom körandes med en kille som var över 20 år i vagnen ^^ Det fick honom att gapskratta. Han stod och pratade en stund, sen vände han sig till sin flickvän och sa med världens gulligaste röst och hundvalpsögon: "Kaaaaan inte vi också skaffa en såndär liten prutt? Dom är ju så otroligt fina och jag tar ALL föräldraledighet om du vill jobba direkt!" Jag tror inte att hon var så sugen, hörde inte hennes svar för hon pratade alldeles för tyst, men hon såg väldigt ogillande ut...

Att det skulle ta så lång tid för henne att glömma det som hänt, det är ofattbart! Christopher blir sju veckor på tisdag... SJU VECKOR!! Han ska inte behöva växa upp bland långsinta människor, inte såna som det tar sju veckor för att glömma en liten skitsak... Jag bad om ursäkt, vad mer kunde jag göra? Hon kan ju inte förvänta sig att jag ska krypa på knäna och vara världens jävla rövslickare bara för att hon tyckte att jag var dum och elak *suck* Det verkar iofs ha gått över nu.. Hon verkar vara sitt gamla vanliga jag igen, det är skönt. Men det känns fortfarande väldigt ansträngt att träffa människan, att ens prata med henne i telefon.

Christopher har äntligen börjat fatta att det finns mat till honom i båda brösten! Mitt högra bröst har alltid varit hans favorit och det har gått väldigt lätt att få honom att börja suga. Det vänstra har varit rätt svårt, han släpper taget hela tiden och det blir bara väldigt jobbigt och jag får ont och det droppar mjölk och han blir sur.. Så försöker vi igen, börjar om på nytt. Samma procedur igen: Först tar han bröstet, suger lite grann, släpper taget, det blir jobbigt, jag får ont och det droppar mjölk. Det tar en stund innan han får rätt tag på det vänstra, förstår inte varför.. Har den vårtan fel form eller något? Det går lättare och lättare för varje gång nu iofs, men det är jobbigt ändå. Annars funkar altt jättebra!
Att Christopher har legat i min mage är för mig helt ofattbart idag! Jag kan inte fatta att han har gjort det, det är overkligt.. Det är bara en saga någon knåpade ihop en gång i all hast. En fin liten godnattsaga.

Hur förklarar man för barn hur ett barn blir till? Säger man att "mamma och pappa pussades och kramades lite, sen kom du!"? Eller hur säger man? Ska man ens försöka förklara för ett barn vad det är som sker? Eller ska man strunta i barnets frågor, låtsas som om det regnar?

Nej, nu ska jag äta någonting.. Har bara ätit en tallrik flingor idag.. Lite godis slank förstås ner när jag var i Jakan, vad annat kan man förvänta sig av mig? Det är väl bättre att jag äter någon godisbit då och då än att jag röker ett paket cigg då och då? =)


.
Amanda                       Daniel                        Robert

070503

image9
Min mat för något år sen..



Stina och Mattias har varit här idag. Dom köpte med sig världens bästa present till Christopher, nämligen ett babygym! Jag har velat ha ett sånt till honom sen han föddes, men det har liksom aldrig blivit av.. Dessutom är babygym ganska dyra så vi hade nog inte haft råd med ett sånt förrns i juni/juli.

Jag ska börja planera lite inför dopet någon gång när Tobbe vill vara med och lyssna. Jag vill ha det mitt i sommaren, kanske i slutet på juni eller början på juli. Måste få adresser till folk och så måste jag fixa fika ^^ Det är inte så långt kvar nu faktiskt.. Och så måste jag prata med pappa om det där med gudmor och gudfar... Äh, jag tar det med honom i helgen.. På lördag ska jag till Jakan och hälsa på folk där, och så ska jag till Viksjö också och hälsa på Paula och dom =) Hoppas jag får ett sånt där "Mina första år"-album av dom. Paula sa att dom eventuellt skulle köpa ett sånt *håller tummarna*
Nu håller visst Christopher på att vakna, så jag ska ta och leka lite med honom =)

070502 - Fullt ös

Den här veckan blir det fullt ös!
Vid 10.30 idag ska jag träffa mormor och den här gången ska det faktiskt bli roligt! Jag har inte träffat henne sen december. Och jag kan lova att 3-4 ggr om året räcker för mig! Jag kan bli galen av hennes tjat och speciellt henne uppriktighet! Som förra sommaren när jag var hos henne, precis i början av graviditeten (v.6-7):
- Mormor, jag är hungrig. Kan jag ta ett glas fil?
- Men du har ju blivit så tjock, Sandra. Tänk på figuren!

Klockan var väl runt sex på kvällen och vi hade ätit middag två timmar tidigare. OBS att hemma hos mormor äter man frukost klockan nio, man äter lunch klockan tolv, fikar klockan tre och äter middag mellan fyra och sex. Efter middagen ska man inta äta något mer (man måste ju tänka på figuren!). Det är alltså nästan FEMTON timmar som man ska klara sig utan mat, helst bara på vatten. Jag kommer ihåg att jag sa åt henne att hon kanske borde tänka på sin egen figur och jag såg på hennes ögon hur ledsen hon blev. Jag hade SÅ dåligt samvete resten av dagarna jag var där... Sen när jag skulle åka hem så bad jag om ursäkt. Det var inte meningen att göra henne ledsen. Då gav hon mig en hundring och sa "Nu är det glömt!". Min mormor är lite speciell.. Det kanske märks? ;-)
Imorgon ska jag träffa Stina och Mattias (mina gamla kontaktpersoner) en liten snabbis.
På fredag ska jag till Jakan och träffa massamassa människor =) Ska träffa pappa och Camilla, Amanda, Anna-Karin och Niklas och dom (förhoppningsvis) och så ska jag träffa Maria. Ska bli roligt, har inte träffat henne sen jag gick i Nibble (första månaden i sjuan, sen flyttades jag till Geneta)!
På lördag ska jag nog bara vara hemma och städa och dona lite.. Samma sak på söndag, Tobbe jobbar ju eventuellt då. Skulle vara ett riktigt lyft för vår (hans) ekonomi om han kunde börja köra på söndagar, men då kommer han vara tvungen att jobba på lördagar också.. Och då blir det bara måndagen kvar till oss och om det blir hans enda lediga dag så komemr han nog inte vilja sitta i soffan och glo bara. Han vill nog göra lite egna saker.. Sånt som han itne har tid med i veckorna.. Jag ska minssann se till att vi kan träffas i en timme MINST en gång i månaden ^^ Som det är nu så känns det inte riktigt som att vi träffas någon gång. Han sover på dagarna och jobbar på nätterna, jag sover på nätterna och är vaken på dagarna.
Häromdagen när jag var hos Johanna så träffade jag på Emma och Carina. Dom är tydligen grannar med J. Rätt kul egentligen att världen kan vara så himla liten! Jag har inte träffat E och C sen jag bodde på Geneta och Ransätra ^^ Så träffar man på dom nu i Slöddertälje.. Det är ju sjukt att världen är så liten ändå! Men det var kul att få träffa dom igen.. Har inte gjort det på typ sex år... Måste berätta det här för Amanda. Hon avgudade Emma på den tiden!

Sex & the city är på tv just nu. Ett tråkigt avsnitt. Miranda ska gifta sig med vad-han-nu-heter, Samantha har bestämt sig för att förstora tuttarna, Charlotte är på restaurang med Harry och Carrie ä bara Carrie. Som sagt, tråkigt avsnitt.
GAH! Desperate Housewives idag var ju bara för mycket! Det är nog det mest spännande avsnitt någonsin! Åh, nu längtar jag verkligen tills på tisdag så att jag kan få se fortsättningen på det...

"Hade jag levt på en romantikfri diet så hade det varit läge att frossa nu!" - Carrie i Sex & the city

Nu ska jag mata och byta blöja på min underbara son och sen går vi nog och lägger oss i sovrummet. Jag uppdaterar här efter att jag har träffat mormor... Så ni får vänta om ni är nyfikna på hur det går! =)

Såhär fin är Christopher när han sover på sin pappas mage

image8






Hur ska mormor kunna få tag i mig när tjejen på Comviq gjorde fel? Jag vet, jag kan ringa mormor och ge henne mitt nya mobilnummer men hela tanken med att jag gav hennes Tobbes nummer var att det skulle vara vidarekopplat till hans jobbmobil. Jaja, fel kan vem som helst göra. Jag ska käka frukost nu, börja fixa mig i ordning inför mötet med tanten. Jag kan sätta 1000:- på att vi kommer gå in på Indiska BARA för att det är så himla krångligt att ta sig in dit.






Uppdatering kl. 14.53:
Okej, jag kan ju börja med att säga: JA, vi gick in på Indiska. Det var ganska krångligt, det var trångt och svårt och jobbigt. Jaja. Min mormor är rätt snäll, hon köpte en jättesöt dress till Christopher - ett par byxor, en T-shirt och en tröja - som han ska ha i sommar.
Lite irriterad ha jag blivit på min kära mormor idag, speciellt när vi satt och käkade lunch på restaurangen uppe i Kringlanhuset...
- Sandra, jag städade uppe i friggeboden häromdagen och vet du vad jag hittade? Dina svarta stringtrosor som du hade med dig till oss förra sommaren!
- Jaha... Kan vi ta det där sen?
- Jag har med mig dom... Här, varsågod! Nytvättade och allt!
Jag kanske ska säga att det satt fyra män i 30-35 årsåldern bordet bredvid oss och dom tittade lite konstigt, sen började tre av dom garva. Min mormor är pinsam! Det värsta med det där var ju att hon DESSUTOM höll upp trosorna och visade dom för hela Slöddertälje. SÅNT kan hon göra, men att jag sitter och ammar mitt barn, det är generande enligt henne.
        - Ta på dig en filt så inte karlarna kan se vad du håller på med. Dom kan ju bli generade och deras kvinnor kan ju bli arga om du sitter och ammar offentigt! Tänk på det, du.
Det gick rätt bra att träffa henne idag trots allt. Hon vill att jag ska komma och hälsa på dom någon vecka i sommar.. Men Mariefred, det känns så långt borta. Jag kommer inte kunna ta mig någonstans.. Om jag ska hem till mormor och Sture måste jag dessutom ha en bilbarnstol och det har jag inte... Tar ju lite tid att gå till dom från själva Mariefred. Jag fick 500:- av henne också. Hon ville att jag skulle köpa "något fint" till mig själv, som ett par byxor eller något linne eller ett par skor.. Dom pengarna behövs bättre till mat och sånt...
Nej, nu ropar Christopher på mig, så jag ska ta honom.

Det här var iallafall min dag med mormor. Det funkade helt ok.

070501 - Maj, maj, måne!

image5
Nathalie (t.v.) & jag (t.h.)

Jaha.. Så sitter jag här ändå, fast jag hade sagt att jag skulle gå och lägga mig.. Förra valborg, vad gjorde jag då? Det kommer jag faktiskt inte ihåg. Jag satt väl bara hemma då också, antar jag..
Nästa valborg kommer jag ha ett barn som är strax över året, så det blir nog till att ta det lugnt då också. Nej, jag ska inte börja planera inför nästa år. Man vet ju aldrig vad som kan hända =)

Jag hoppas att Nathalie kan komma hit någon gång i veckan.. Det skulle vara så kul! Dessutom behöver jag klippa mig *blinkblink* Jag saknar faktiskt henne väldigt mycket.. Allt har förändrats sen vi träffade varsin gubbe och flyttade hemifrån.. Jag till Södertälje och hon till Vallentuna (fast nu bor hon i Väsby). Jaja, vi ska träffas den 10:e juni iallafall och vi kommer ses innan dess också, men den 10:e är det våran återförening =) Då får Tobbe ta hand om Christopher en stund så att jag och Nathalie kan göra något en liten stund på dagen eller kvällen.. Men, som sagt: det är inte förrns den 10:e juni och det är ju över en månad dit.. Och så kanske Tobbe jobbar då dessutom, så vi får se hur det blir med allt det där.
Skulle egentligen vilja göra något riktigt drastiskt med håret, men det är lite svårt när man inte har pengar ^^ Jag vill färga eller slinga håret, klippa av alltinhopa (inte kortare än till axlarna dock!).. Och så vill jag ta hål i näsan igen.
Förresten! Jag beställde ett par byxor när jag var höggravid.. Storlek 40 ^^ Jag kom inte i dom när jag fortfarande var gravid, men igår när jag testade dom så kom jag i dom och dom var t.o.m LITE stora i låren, men bara yttepyttelite.. Tror ni jag blev glad när jag kom i dom?! Japp. Nu längtar jag bara tills jag kommer i åtminstone strl 38, när jag har gjort det kan jag börja ta det lugnt med att gå ner i vikt. Jag har iofs inte försökt gå ner någonting sen Christopher kom, men amningen och alla promenader jag har gått har nog gjort sitt lilla =) Jag kommer ju fortsätta amma ett bra tag till och dessutom kommer jag nog gå x antal barnvagnspromenader till.

Nej, om jag skulle gå och lägga mig nu... Det är ju en dag imorgon också.


image6
Såhär stor var jag i vecka 41+0
Christopher föddes i vecka 41+6


Vilka är det som läser min blogg? Är det bara folk jag
känner eller finns det någon jag aldrig har träffat eller
ens pratat med förut som läser? =) Kommentera..?